ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αυτοκρατορική» αλαζονεία ο Μητσοτάκης: Πήγε για προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλονιά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Προεκλογικό «ταξί» έχει κάνει το κρατικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Κ. Μητσοτάκης - «Πετάχτηκε» για λίγες ώρες ως την Κεφαλονιά

Προεκλογικό «ταξί» έχει κάνει το κρατικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Κ. Μητσοτάκης - «Πετάχτηκε» για λίγες ώρες ως την Κεφαλονιά.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κεφαλονιά: Ενώ έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως η κρατική περιουσία δεν είναι «τσιφλίκι» του και πως το πολιτικό αξίωμα του (θα έπρεπε να) συμμορφώνεται σε όσα προβλέπουν τα θεσμικά όρια.

Ανέκαθεν, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται μόνο για χρήσεις που έχουν να κάνουν αυστηρά και μόνο με τον θεσμό του πρωθυπουργού και τις υποχρεώσεις του, και όχι σαν ιπτάμενο «ταξί» για προεκλογικά τουρ.

Κι όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν σύγχρονος «Λουδοβίκος» που δεν δίνει λόγο για καμία κατάχρηση παροχών, πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να… πεταχτεί μέχρι την Κεφαλονιά και να κάνει προεκλογικές δημόσιες σχέσεις μεταξύ συγγενών, γνωστών και φίλων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου».

Και βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγε εκεί ως πρωθυπουργός, άλλα ως πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος για αυριανός πρωθυπουργός, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Άρα η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ήταν μια προκλητική κατάχρηση που δείχνει για ακόμη μια φορά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως πολιτικός «κροίσος» που αρέσκεται να κάνει ό,τι θέλει – όποτε θέλει, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη λειτουργία των θεσμών.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχράται ασύστολα τη θεσμική του θέση. Δεν ξεχνιέται εκείνη η ανέμελη βόλτα του με στρατιωτικό ελικόπτερο, όταν έφυγε από την Αντίπαρο για να προσγειωθεί στην Επίδαυρο, προκειμένου να παρακολουθήσει μια… θεατρική παράσταση. Ή άλλοτε που πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πεταχτεί ως την… Καλαμάτα, αντί να διανύσει μια απόσταση 2μιση ωρών από την Αθήνα, μέσω αυτοκινήτου.

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στον ελληνικό λαό για την επιτακτική ανάγκη της… «πράσινης μετάβασης» και του περιορισμού των ρύπων, ενώ πραγματοποιεί πολυδάπανες πτήσεις ακόμα και εκτός του θεσμικού του ρόλου. Και βέβαια τα μεταφορικά του «Λουδοβίκου», τα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Το πιο πιθανό είναι πως ο κ. Μητσοτάκης έχει πείσει τον αλαζονικό εαυτό του πως το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του ανήκει, όπως άλλωστε συμπεριφέρεται σαν να του ανήκει και ολόκληρη η χώρα, αν λάβουμε υπόψη τη μαζική εκποίηση των υποδομών της χώρας που προώθησε με πάθος η κυβέρνηση του.

Exit mobile version