ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιος Δημήτριος – Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για τους εορτασμούς και την 28η Οκτωβρίου

Ο Άγιος Δημήτριος εορτάζει και η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει, με τα μέτρα ασφαλείας όμως να παραμένουν αυστηρά και πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Άγιος Δημήτριος - Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για τους εορτασμούς και την 28η Οκτωβρίου
Άγιος Δημήτριος - Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για τους εορτασμούς και την 28η Οκτωβρίου
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Άγιος Δημήτριος – Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν από σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις.

Μάλιστα, η Αστυνομία έχει φροντίσει ήδη να τοποθετήσει κιγκλιδώματα τόσο περιμετρικά του ναού όσο και εντός προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των πιστών.

Παράλληλα, στις επάλξεις είναι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που έχει αποστείλει ειδικά συνεργεία με σκοπό να καθαριστεί η οδός Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί στις 11 η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Πορταϊτίσσης από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με όλα τα μέτρα που θα τηρηθούν αλλά και τους δρόμους που θα παραμείνουν κλειστοί για τις εκδηλώσεις του εορτασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό Δήμο της πόλης μας θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία των οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ (25-10-2021):

(1) Από ώρα 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ», στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή:

(2) Από ώρα 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή:

ΤΡΙΤΗ (26-10-2021):

(1) Από ώρα 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους:

(2) Από ώρα 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

ΤΕΤΑΡΤΗ (27-10-2021):

Από ώρα 10.30΄ μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

ΠΕΜΠΤΗ (28-10-2021):

(1) Από ώρα 03.00΄ και μέχρι πέρατος της παρέλασης , η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11.00΄ώρα της ίδιας ημέρας θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, όπου αυτή επιτρέπεται, όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

(2) Από ώρα 05.00΄ και μέχρι πέρατος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

(3) Από ώρα 07.00΄ σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασηςδεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Πρωινές ώρες της Πέμπτης (28-10-2021), λόγω των παρελάσεων σε Δήμους και Δημοτικές Κοινότητες του Νομού μας, ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».

 

Exit mobile version