ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ κάθε διαδρομή! – Το Sportime μίλησε με τους πρωταγωνιστές του σημαντικού αγώνα

Σας ευχαριστούμε παιδιά, σε ευχαριστούμε Λουκία!

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ κάθε διαδρομή! - Το Sportime μίλησε με τους πρωταγωνιστές του σημαντικού αγώνα
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και των 20 χρόνων Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, διοργανώνει μια νέα δράση: «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ».

Η δράση περιλαμβάνει ΤΡΙ-Αθλο αγώνα που θα πραγματοποιήσουν τρία νέα παιδιά, με εκκίνηση και τερματισμό στην Ανάβυσσο.

Πρόκειται για τους Σωτήρη, Παναγιώτη και τη μικρή Λουκία που θα προσπαθήσουν συμβολικά να «αγκαλιάσουν» τη διαδρομή του δύσκολου αγώνα ζωής ασθενών και φροντιστών, με έναν απαιτητικό ΤΡΙ-Αθλο διάρκειας περίπου 24 ωρών (Κολύμπι – Ποδήλατο – Τρέξιμο) σε μια διαδρομή 150 χιλιομέτρων που καλύπτει και τους 8 Δήμους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής (Σαρωνικού, Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Λαυρεωτικής).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης αυτής και πριν την έναρξη του ΤΡΙ-Αθλου, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο συμβολικό τρέξιμο απόστασης 1 χλμ και μετά το τέλος του οποίου όλοι μαζί, παιδιά, ασθενείς, εθελοντές, εργαζόμενοι, φίλοι και φίλες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους αθλητές να ξεκινούν το ΤΡΙ-Aθλο, να τους χειροκροτήσουν και να τους εμψυχώσουν.

Η προσπάθεια που καταβάλλει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας, είναι μια διαδρομή. Μια διαδρομή με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και με μεγάλη δύναμη ψυχής, πίστη και ισχυρή θέληση. Μια διαδρομή που δεν πρέπει να τη διανύει κανείς μόνος, αλλά να έχει συνοδοιπόρους και ανθρώπους δίπλα του που του προσφέρουν στήριξη και ανακούφιση. Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι μαζί να «αγκαλιάσουμε» αυτή τη διαδρομή, τους ανθρώπους που δίνουν έναν αγώνα ζωής αλλά και τους φροντιστές τους.

Οι άνθρωποι της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι πολύτιμοι συνοδοιπόροι σε όλες αυτές τις διαδρομές.

Παρασκευή 31 Μαΐου όλοι μαζί, να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των 3 νέων παιδιών και χειροκροτώντας την εκκίνησή τους στον κόλπο της Αναβύσσου (Πέτρινο Αναβύσσου), 50 χλμ Αθηνών-Σουνίου (μπροστά από το Πάρκο) στις 9:30 το πρωί.

Ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης και η μικρή Λουκία, μίλησαν στο Sportime για το τι τους έκανε να πάρουν την απόφαση να δώσουν αυτόν τον πολύ απαιτητικό αγώνα.

«Για να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Όπως το έργο της εμπνέει εμάς πιστεύουμε ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους και να δημιουργηθούν μελλοντικά κι άλλες «ΓΑΛΙΛΑΙΕΣ». Η ανακουφιστική φροντίδα είναι μοναδικό έργο για κάθε τόπο και η στήριξη όλων είναι απαραίτητη με τον τρόπο που ο καθένας δύναται. Ο αγώνας μας μπροστά στον αγώνα των ασθενών, των οικείων και των φροντιστών τους μοιάζει με σταγόνα σε ολόκληρο ωκεανό» τόνισαν.

Πόσο δύσκολο είναι όμως για το σώμα να ανταποκριθεί σε αυτό το μέγεθος αγώνα;

Σύμφωνα με τα όσα είπαν «μετά από τις πρώτες ώρες ούτως η άλλως το σώμα συνεχίζει μηχανικά, όποτε για την ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου αγώνα χρειάζεται σίγουρα ισχυρή ψυχική και νοητική δύναμη. Όσες φορές και να μας καλέσει το σώμα και το μυαλό να σταματήσουμε, υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε όλη την ψυχική μας δύναμη με σκοπό να ολοκληρώσουμε το εγχείρημα και να κάνουμε περήφανους αυτούς που πίστεψαν σε εμάς».

Και τέλος ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι του αγώνα για την Λουκία;

«Το αγαπημένο κομμάτι του αγώνα για μένα είναι το κανό γιατί κάνω βόλτα στην θάλασσα που την αγαπώ πολύ!», σημείωσε.

Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και άλλη μία ερώτηση προς τη Λουκία, για το αγαπημένο της φαγητό που σίγουρα θα απολαύσει τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά από αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

«Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο της μαμάς και η καρμπονάρα και τα κεφτεδάκια και θα έχω μαζί μου κάτι από αυτά γιατί μου αρέσουν πολύ και θα μπορώ να τρώω στις στάσεις», είπε.

Σας ευχαριστούμε παιδιά, σε ευχαριστούμε Λουκία!

Exit mobile version