ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αηδίασε το πανελλήνιο με τους στημένους «επιβάτες» – στελέχη της ΝΔ, που έλεγαν ότι στα τρένα όλα είναι «καλά»

Οργή προκάλεσαν τα στημένα ρεπορτάζ στο τρένο... Γεραπετρίτη, με παρατρεχάμενους της ΝΔ να επιστρατεύονται για να ξεπλύνουν την κυβέρνηση
Αηδίασε το πανελλήνιο με τους στημένους «επιβάτες» – στελέχη της ΝΔ, που έλεγαν ότι στα τρένα όλα είναι «καλά»

«Επιβάτες» – στελέχη της ΝΔ: Εκεί που νομίζεις πως κάπου υπάρχει ένα όριο στην πολιτική ξετσιπωσιά, έρχεται μια ακόμη επικοινωνιακή αθλιότητα της κυβέρνησης για να σε διαψεύσει. Αυτό που συνέβη χθες στην επανεκκίνηση των Intercity, όχι μόνο προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη, όχι μόνο υποτιμά τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού, άλλα θα ταίριαζε μόνο σε καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όντας πλήρως εγκαταλελειμμένη από την εμπιστοσύνη του λαού μετά το έγκλημα των Τεμπών, κατέφυγε στο τελευταίο αποκούμπι της, επιστράτευσε τον κομματικό στρατό και βάφτισε τους παρατρεχάμενους της ως «επιβάτες», που πήραν το Intercity 32 μέρες μετά το μακελειό και «όλως τυχαίως» συνάντησαν μικρόφωνα από κανάλια για να καταθέσουν ότι τα βρήκαν όλα «καλά», πως ήταν πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο «ασφάλειας» και πως δεν μπορούμε πλέον να είμαστε «συνεπιβάτες με την οργή».

Την ίδια μέρα που ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε ένα προκλητικό σόου «κανονικότητας» στα τρένα, ο ΣΚΑΪ (ποιος άλλος…) παρουσίασε ρεπορτάζ μέσα από το Intercity που ξεκίνησε από Αθήνα, με επιβάτες να κάνουν δηλώσεις.

Μόνο που στην κάμερα δεν μίλησε κάποιος που βρήκαν στην τύχη, αλλά ο… βαφτισιμιός της Ντόρας Μπακογιάννη και στέλεχος της ΝΔ στην Κατερίνη, Λευτέρης Μωϋσιάδης, ο οποίος «έτυχε» να βρίσκεται στο ίδιο τρένο με τον Γεραπετρίτη. Φυσικά ο ίδιος τα βρήκε όλα καλά, ενώ δήλωσε ότι «δεν μπορείς να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την επόμενη μέρα». Το μόνο που δεν είπε δηλαδή, ήταν «ξεχάστε τα Τέμπη και ψηφίστε Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» ένας εκ των επιβατών που περπατούσε στην αποβάθρα του σταθμού Λαρίσης του ΟΣΕ περιέγραψε στον ρεπόρτερ τις εντυπώσεις του. «Θα πάρετε το τρένο;» ρωτά ο ρεπόρτερ, για να εισπράξει την ενθουσιώδη απάντηση: «Βεβαίως, βεβαίως. Πολύ ασφαλή τα τρένα. Τώρα πάω μέχρι Οινόη. Αλλά το παίρνω άνετα».

Όλως «τυχαίως» ο «επιβάτης» αυτός είναι ο συνδικαλιστής σταθμάρχης της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος συνόδευε τον υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο σταθμαρχείο της Λάρισας!

Υπενθυμίζεται πως σε εκείνη την επίσκεψη ένας σταθμάρχης ισοπέδωνε με τις απαντήσεις του τα αφηγήματα της κυβέρνησης περί… υπαρκτής τηλεδιοίκησης στο δίκτυο πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη, και ο υφυπουργός άρχισε να κάνει μορφασμούς αμηχανίας και δυσαρέσκειας, και μην μπορώντας να εκτίθεται άλλο ψιθύρισε σε άνδρα της συνοδείας του να «κόψει» τις δηλώσεις του σταθμάρχη, λέγοντας του «τέλος»! Αυτός ο κύριος που είπε το «τέλος», ήταν ο Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο «επιβάτης» που βρήκε «πολύ ασφαλή τα τρένα»!

Μιλάμε για μια τόσο φθηνή, απροκάλυπτη και άθλια προπαγάνδα που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως όντως συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ούτε ο πιο ατάλαντος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να στήσει ένα τόσο κακοφτιαγμένο και προκλητικό θέατρο.

Μπορεί να υποθέσει κανείς τι θα νοιώθουν όλες αυτές οι δεκάδες οικογένειες που θρηνούν για τους ανθρώπους τους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, βλέποντας ρεπορτάζ με στημένους κομπάρσους της κυβέρνησης να λένε το «ποίημα» τους στην κάμερα πως μέσα σε ένα μήνα η μετακίνηση με τρένο έγινε η… επιτομή της ασφάλειας. Και όλα αυτά να λέγονται, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο καταγγέλλουν σειρά σοβαρών προβλημάτων που παραμένουν στη σηματοδότηση και τη συντήρηση του δικτύου.

Κανένας σεβασμός στο λαϊκό αίσθημα και τη νοημοσύνη του πολίτη. Στημένες συνεντεύξεις, στημένες δηλώσεις, στημένοι επιβάτες, και όλα αυτά για να γίνεται εντατικό ξέπλυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εν όψει των εκλογών. Και ο πάτος καταποντίζεται σε ολοένα και χαμηλότερα βάθη…

Οργή προκάλεσαν τα στημένα ρεπορτάζ στο τρένο... Γεραπετρίτη, με παρατρεχάμενους της ΝΔ να επιστρατεύονται για να ξεπλύνουν τη κυβέρνηση.

Οργή προκάλεσαν τα στημένα ρεπορτάζ στο τρένο... Γεραπετρίτη, με παρατρεχάμενους της ΝΔ να επιστρατεύονται για να ξεπλύνουν τη κυβέρνηση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αηδίασε το πανελλήνιο με τους στημένους «επιβάτες» – στελέχη της ΝΔ, που έλεγαν ότι στα τρένα όλα είναι «καλά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.