ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aκίνητα: Στα κινητά τηλέφωνα όλα τα στοιχεία μέσω Gov.gr Wallet

Μέσω Gov.gr Wallet όλες οι πληροφορίες για τα ακίνητα… στο κινητό μας
Aκίνητα: Στα κινητά τηλέφωνα όλα τα στοιχεία μέσω Gov.gr Wallet

Το Gov.gr wallet έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και πλέον μέσα στο κινητό  θα περιλαμβάνεται και η ακίνητη περιουσία για τους ιδιοκτήτες.

Εμβαδόν, περίμετρος, χρήση γης και άλλα στοιχεία θα βρίσκονται σύντομα στο ψηφιακό πορτοφόλι μέσω της εφαρμογής που διατίθεται σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

Ακίνητα: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ψηφιακή ταυτότητα

Όλοι θα έχουν την ίδια εικόνα για το ακίνητο χωρίς να χρειάζεται να  γίνει διασταύρωση και επιβεβαίωση στοιχείων.  Η ψηφιακή ταυτότητα θα  χορηγείται σε ακίνητα όπου υπάρχει συμφωνία στοιχείων σε όλες τις υπηρεσίες.

Ο στόχος της λειτουργίας της νέας υπηρεσίας είναι να υπάρξει ενιαία εικόνα για το ακίνητο και να μην υπάρχουν τα υφιστάμενα προβλήματα. Υπενθυμίζεται δε πως σήμερα το ίδιο ακίνητο εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο  στην εφορία και με άλλον τρόπο στην πολεοδομία και στον δήμο.

Μάλιστα μέσω της εφαρμογής του wallet οι πολίτες θα δίνουν το “πράσινο φως” στους δημόσιους φορείς και στους ιδιωτικούς να αντλούν εκείνοι τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναφορικά με το ακίνητο τους.

Πρακτικά οι πολίτες θα δίνουν τη συναίνεσή τους μέσω του ψηφιακού τους πορτοφολιού για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και άλλες συναλλαγές που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους. Πρωτίστως όμως, θα μπορούν να βλέπουν πώς έχει αποτυπωθεί η περιουσία τους. Δηλαδή ποια είναι η επιφάνεια και τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους, ποια η περίμετρος, η χρήση γης, και γενικά, μέσω του ψηφιακού χάρτη, θα ενημερώνονται για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν σε κάθε περιοχή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Aκίνητα: Στα κινητά τηλέφωνα όλα τα στοιχεία μέσω Gov.gr Wallet», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.