ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκης Σκέρτσος: Σε ρόλο «επιστήμονα» έριξε τις ευθύνες για τους αυξημένους θανάτους, στους ηλικιωμένους!

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ρόλο «ειδικού» απέδωσε τους αυξημένους θανάτους από Covid στο ότι η χώρα έχει... γερασμένο πληθυσμό.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ρόλο «επιστήμονα» απέδωσε τους αυξημένους θανάτους στο ότι η χώρα έχει... γερασμένο πληθυσμό.
Ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε πως οι αυξημένοι θάνατοι από Covid, οφείλονται στον γερασμένο πληθυσμό της χώρας μας.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ένα από τα οξύμωρα φαινόμενα που βλέπουμε συχνά στον καιρό της πανδημίας , είναι ειδικοί να πολιτικολογούν και πολιτικοί να μιλούν ως… επιστήμονες. Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ενώ δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε ιατρική επιστήμη, επανήλθε στην κατάθεση «επιστημονικών» απόψεων, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το φαινόμενο της υψηλής θνητότητας από Covid στην Ελλάδα.

Μπορεί ο Άκης Σκέρτσος να έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στο Political Management, άλλα φαίνεται πως αυτό δεν τον αποτρέπει στο να… ερμηνεύει τα της πανδημίας. Μετά το αλήστου μνήμης «επιστημονικό» πόρισμα του: «Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», τώρα ρίχνει την ευθύνη των θανάτων στους… ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60.

Με άρθρο του σε εφημερίδα, ο υπουργός Επικρατείας υπενθυμίζει πως ο κορονοϊός χτυπά κυρίως τις μεγάλες ηλικίες και αποδίδει τους αυξημένους θανάτους στο ότι: «έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού, 28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών». Και συνεχίζει αναφέροντας πως: «ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο».

Ασφαλώς, δεν αναφέρει πουθενά στο άρθρο του, τις ευθύνες (και) του κόμματος του, για το ότι η Ελλάδα έχει γίνει χώρα γερόντων, αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα. Τουναντίον η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και η μηδενική υποστήριξη από το κράτος, μαστίζει τα νέα νοικοκυριά και επιδεινώνει το δημογραφικό πρόβλημα.

Και δεν προκαλεί καμία εντύπωση που ο Άκης Σκέρτσος δεν συμπεριλαμβάνει ως μια από τις βασικές αιτίες για την ένταση των θανάτων από Covid, την αποσάθρωση του ΕΣΥ που έχει καταφέρει η κυβέρνηση.

Με ΜΕΘ που λειτουργούν αλλά δεν έχουν προσωπικό, με ΜΕΘ που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης εξοπλισμού, με χρησιμοποίηση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που δεν έχουν εμπειρία με την Covid, άλλα και με την εκδίωξη 7.000 έμπειρων υγειονομικών. Και φυσικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις να θερίζουν, αφού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω των παραπάνω συνθηκών.

Άλλωστε ο Άκης Σκέρτσος (που μην ξεχνάμε πως είναι δεξί χέρι του πρωθυπουργού) είχε πει πως: «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα… πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Άρα σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, η κυβέρνηση «προτιμά» να χαροπαλεύει κόσμος εκτός ΜΕΘ, παρά να μας μείνουν μετά παραπανίσιες, που θα αποτελεί και… πολυτέλεια.

Άκης Σκέρτσος: Ευθύνεται και το… σύστημα καταγραφής

Στη συνέχεια του άρθρου, ο υπουργός προσθέτει ως επιχείρημα το ότι στη χώρα μας, οι θάνατοι υπερκαταγράφονται επειδή ακολουθείται το μοντέλο του ΠΟΥ, ενώ σε άλλες χώρες δεν συμβαίνει το ίδιο.

Κάτι που είχε ομολογήσει και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, δηλώνοντας πως στην Ελλάδα καταγράφεται ως θύμα της Covid – 19 κάθε άτομο που νόσησε με τον ιό και πεθαίνει ακόμη και τρεις μήνες μετά τη νόσηση του. Τότε, ο κ. Ζαούτης είχε προαναγγείλει αλλαγή του συστήματος καταγραφής. Όμως, λίγες μέρες μετά, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε σπεύσει να τον «αδειάσει» ρίχνοντας τις ευθύνες των θανάτων στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και τονίζοντας κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα καταγραφής.

Όλο αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του αλαλούμ που συμβαίνει στη κυβέρνηση. Ο Θεοκλής Ζαούτης μίλησε για υπερκαταγραφή και αλλαγή του συστήματος, ο Θάνος Πλεύρης τα «έριξε» στις ενδονοσοκομειακές, και ο εκκολαπτόμενος «επιστήμονας» Άκης Σκέρτσος στον γερασμένο πληθυσμό…

 

Exit mobile version