ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκης Τσελέντης: Ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει ο α- χρίστιανος καθηγητής που δεν έγινε ευρωβουλευτής – Ολική επίθεση στη ΝΙΚΗ, στη Sportime και στο Άγιο Φως!

Σε νέα ανάρτησή του, ο Άκης Τσελέντης επιτίθεται στη Sportime, αμφισβητεί το θαύμα του Αγίου Φωτός και πετάει τόνους λάσπης για τη ΝΙΚΗ

Σε νέα ανάρτησή του, ο Άκης Τσελέντης επιτίθεται στη Sportime, αμφισβητεί το θαύμα του Αγίου Φωτός και πετάει τόνους λάσπης για τη ΝΙΚΗ.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Η γκρίνια του καθηγητή Τσελέντη είναι κάτι σαν τις… συναυλίες των Πυξ Λαξ. Όσες φορές και αν ειπωθεί ότι είναι η τελευταία, πάντα θα υπάρξει και επόμενη. Ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει ο κυρ – Άκης που δεν ικανοποιήθηκε το ψώνιο του να γίνει ευρωβουλευτής με οποιοδήποτε κόμμα. Συνεχίζει ακάθεκτος να ρίχνει λάσπη στη ΝΙΚΗ και τα στελέχη της, επιστρατεύοντας γελοία επιχειρήματα και ευφάνταστες συκοφαντίες.

Μέχρι και παραμονές των ευρωεκλογών, ο σεισμολόγος ανέβαζε φωτογραφίες με γκρο πλαν στα… κομποσχοίνια που φορούσε και στα εκκλησάκια που περνούσε (ως τουρίστας) απ’ έξω, μπας και πείσει τους χριστιανούς να τον ψηφίσουν. Αμέσως μετά το στραπάτσο που έπαθε από το αποτέλεσμα της κάλπης, «ανακάλυψε» ότι η ΝΙΚΗ ήταν «σέκτα» και οι χριστιανοί είναι «πρόβατα» που πιστεύουν σε «δεισιδαιμονίες».

Τον πειράζει ότι κάποιοι χριστιανοί ξεψάχνισαν το προφίλ του στο Facebook για να βρουν τις βλάσφημες αναφορές του στη Θεία Κοινωνία και δεν τον πειράζουν οι ίδιες οι αισχρές αναφορές του. Και όχι μόνο δεν απαρνείται τις αντιχριστιανικές απόψεις του αλλά προσθέτει και καινούργιες βλασφημίες, κοροϊδεύοντας όποιον πιστεύει σε θαύματα! Ωραίος χριστιανός!

Σε μια νέα, μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο «ταρακουνημένος» σεισμολόγος εμφανίζει τα λόγια ενός προσώπου (της φαντασίας του μάλλον…) που τον λένε… Γιώργο, να πλέκει το εγκώμιο του Τσελέντη. Αφού δεν του το έπλεξε ο λαός με την ψήφο του, του το πλέκει ο… Γιώργος. Αυτός ο υποτιθέμενος… Γιώργος λοιπόν (που…είναι πονηρός και αυτά που λέει μην τα τρως) αποθεώνει τον κυρ – Άκη μας και μιλάει για «σταυρωμένα ψηφοδέλτια» που μοίραζαν «ιερωμένοι, ηγούμενοι, Μητροπολίτες, Αγιορίτες» και έκαναν σαμποτάζ στον ογκόλιθο Τσελέντη. Φυσικά οι λάσπες αυτές είναι χωρίς το παραμικρό στοιχείο.

Ακόμα και αν κάποιος πίστευε τα παραμύθια του, ο Τσελέντης μιλάει σαν να προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα και να μην έχει ξαναδεί στη ζωή του σταυρωμένο ψηφοδέλτιο. Αν βέβαια ο σταυρός ήταν δίπλα στο όνομά του, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

Ο… Γιώργος (δηλαδή ο Τσελέντης που γράφει ως Γιώργος) αποκαλεί τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΙΚΗΣ, ως «γελοίες παρουσιάσεις» που «πιπίλιζαν αοριστολογίες». Κρίμα για τον κυρ – Άκη μας που οι πάντες στον πατριωτικό χώρο, ακόμα και αντίπαλα κόμματα, παραδέχτηκαν ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ ήταν το πιο δυνατό σε βιογραφικά και προσωπικότητες. Μονάχα μια παραφωνία είχε: τον σαμαρικό Τσελέντη που το έπαιζε χριστιανός για να πάρει μια θεσούλα στο ευρωκοινοβούλιο.

Και αρνητής… θαυμάτων ο υλιστής Τσελέντης

Σαν να μην ήταν αρκετό που ο Τσελέντης είχε βλασφημήσει τη Θεία Κοινωνία ως φορέα… ασθενειών, στην καινούργια ανάρτησή του χλευάζει και το Άγιο Φως. Θα μου πείτε, εδώ δεν ντράπηκε να πει αθλιότητες για το Μυστήριο των Μυστηρίων, στο Άγιο Φως θα κόλλαγε; Και θα έχετε δίκιο.

Ο Τσελέντης βάζει τον… Γιώργο να μέμφεται τον βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νίκο Παπαδόπουλο, επειδή ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ένα θαύμα που παραδέχεται όλη η ορθόδοξη χριστιανοσύνη: Tο σχίσιμο της κολώνας στην είσοδο του συγκροτήματος του Παναγίου Τάφου, που συνέβη το 1549 μ.Χ., όταν οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ για να τους επιτρέψει να βγάλουν εκείνοι από τον Πανάγιο Τάφο το Άγιο Φως, αντί για τον Ορθόδοξο Πατριάρχη. Με θαυματουργικό τρόπο το Άγιο Φως αγνόησε τον Αρμένιο Αρχιερέα, βγήκε από την κολώνα και άναψε τη λαμπάδα του Πατριάρχη, επιβεβαιώνοντας ποια είναι η ορθή πίστη.

Για το συγκεκριμένο θαύμα υπάρχουν σοβαρές ιστορικές αναφορές αλλά και σύγχρονα πορίσματα επιστημόνων που κάνουν λόγο για ανεξήγητη «μικτή καταπόνηση» της κολώνας, ως αποτέλεσμα «ηλεκτρικής εκκένωσης» και «σεισμικού κύματος», κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε ως φυσικό φαινόμενο, ούτε με την τεχνολογία του 16ου αιώνα.

Παρόλα αυτά ο Τσελέντης θεωρεί ότι ο Θεός δεν μπορεί να κάνει θαύματα, άρα δεν είναι Θεός ή δεν υπάρχει καν Θεός, και το Ευαγγέλιο μας λέει ψέματα κατά τη λογική του α- αχρίστιανου κυρ- Άκη. Και ως εκ τούτου πιστεύει ότι είναι ανάρμοστο να πιστεύει σε θαύματα ένας επιστήμονας, όπως ο γιατρός Νίκος Παπαδόπουλος. Με λίγα λόγια τι Τσελέντης – τι Τατσόπουλος, τα ίδια μυαλά κουβαλάνε.

Επειδή αν παραθέταμε ονομαστικά τους επιστήμονες που έχουν ομολογήσει την πίστη τους στον Θεό (και τα θαύματά του) θα έπρεπε να γράφουμε μέχρι… αύριο, προκαλούμε τον κύριο Άκη να ξεστραβωθεί ακούγοντας τις μαρτυρίες ενός από τους κορυφαίους καρδιολόγους του 20ου αιώνα, του μακαριστού καθηγητή Γεώργιου Παπαζάχου, που έχει καταθέσει με λεπτομέρειες όλα τα θαύματα που έζησε δίπλα στον Άγιο Πορφύριο, ως θεράπων ιατρός του για 14 χρόνια. Εκεί θα καταλάβει αν η επιστήμη και η πίστη στο θαύμα, μπορούν να συνυπάρχουν.

Στο μακροσκελές κείμενο της συζήτησης του Τσελέντη με τον… εαυτό του (συγγνώμη, με τον Γιώργο θέλαμε να πούμε), ξεσηκώνει τα ίδια στημένα επιχειρήματα από την προπαγάνδα που είχε επιστρατεύσει το 2023 κατά της ΝΙΚΗΣ, όλος ο συστημικός οχετός των μητσοτακικών ΜΜΕ. Για ευρωβουλευτής δεν κάνεις κυρ – Άκη μας, αλλά για να φας τη θέση του Ευαγγελάτου ή να γράφεις κίτρινα άρθρα στην Καθημερινή, είσαι ότι πρέπει.

Ο Τσελέντης βγάζει όλον τον κομπλεξισμό του (για μία ακόμη φορά) στον ευρωβουλευτή Νίκο Αναδιώτη, βρίσκει «αδιευκρίνιστα» τα οικονομικά της ΝΙΚΗΣ (στον ύπνο του προφανώς), λέει ότι το Άγιο Όρος «πλήρωσε βαρύ τίμημα από τον κορωνοϊό» (και εντωμεταξύ ο ίδιος ο Τσελέντης είχε δηλώσει «δυστυχώς εμβολιάστηκα») και αναφέρει διάφορες άλλες αντικρουόμενες και «ταρακουνημένες» ανοησίες πολλών ρίχτερ.

Είχε την τιμητική της και η Sportime

Για το τέλος μας φύλαγε και μια έκπληξη ο κυρ – Άκης. Έκανε επίθεση σε εμάς, στη Sportime! Τον ενοχλεί φαίνεται να μην αποθεώνεται το «μεγαλείο» του από ένα μέσο. Γράφει ότι τον σχολιάζουμε «κατά παραγγελία». Όχι κύριε Τσελέντη μας, έχουμε την πολυτέλεια να καταθέτουμε ελεύθερα τη γνώμη μας, χωρίς παραγγελίες, πολύ πριν εμφανιστεί η ΝΙΚΗ.

Γι’ αυτό ήμασταν το μόνο μέσο που σε στήριζε με άρθρα, όταν όλο το σύστημα έπεφτε πάνω σου για κάποιες σωστές θέσεις που είχες πάρει. Το ίδιο σύστημα που σήμερα έχεις γίνει γρανάζι του και αντιγράφεις όλη την προπαγάνδα του για να πλήξεις τη ΝΙΚΗ. Ούτε όταν γράφαμε υπέρ σου είχαμε δεχτεί… παραγγελία (από εσένα), ούτε τώρα που σου ασκούμε κριτική έχουμε δεχτεί παραγγελία από κανέναν. Όταν σε στηρίζαμε είμασταν καλοί και τώρα ανακάλυψες ότι κάτι… «κρύβεται από πίσω» σε εμάς; Για πες μας κι εμάς να μάθουμε, μπας και βρούμε καμιά καλή εξήγηση για την αχαριστία σου.

Και τι είναι αυτό που γράφεις ότι είμαστε μέσο που προωθεί τη ΝΙΚΗ; Την Αμερική ανακάλυψες; Εννοείται ότι προωθούμε τη ΝΙΚΗ όσο το κίνημα ταυτίζεται με τα πιστεύω μας, και το έχουμε γράψει στη Sportime με κάθε επισημότητα. Παράλληλα ασκούμε και εποικοδομητική κριτική στην ΝΙΚΗ, όπου και όποτε χρειάζεται. Θα μας πεις τίποτα καινούργιο;

Αυτά μέχρι την επόμενη… «τελευταία συναυλία» του κυρ Άκη Τσελέντη…

Exit mobile version