ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί – «Έκρηξη» στην τιμή του

Χαμός με τις ανατιμήσεις στο ψωμί - Εκτόξευση της ακρίβειας!

Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί - «Έκρηξη» στην τιμή του
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η ακρίβεια στα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ συνεχίζει να δημιουργεί έναν ασφυκτικό κλοιό στα ελληνικά νοικοκυριά με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις.

Πλέον ως «αγαθό για λίγους» θα μπορούν να χαρακτηριστούν βασικά προϊόντα όπως τα εποχιακά φρούτα και τα λαχανικά ενώ ένας νέος κύκλος ανατιμήσεων αναμένεται σε σιτηρά και έλαια με το ψωμί να θεωρείται είδος πολυτελείας!

Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας αποκλειστικά για λίγους το ψωμί – «Έκρηξη» στην τιμή του

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλοί φούρνοι αδυνατούν να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων που φτάνουν το 10%.

Πιο συγκεκριμένα, οι γενικότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται πως έχουν πιέσει την παραγωγή σιταριού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, όπως και στη χώρα μας, την Ελλάδα ,με αποτέλεσμα στο αλεύρι, να παρατηρείται αύξηση από 7 έως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τα αρτοσκευάσματα.

Κάπως έτσι, από τον Μάρτιο του 2022 η φρατζόλα των 350 γρ. κοστίζει από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ.

 

Exit mobile version