ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Τα «μαργαριτάρια» του Σκέρτσου, τα καταναλωτικά «κορόιδα» στη Γερμανία και τα «fake news»

Ακρίβεια: Ο Σκέρτσος πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά τη δήλωση ντροπής ότι οι Γερμανοί αγοράζουν φθηνότερα λόγω χαμηλότερης ποιότητας
Ακρίβεια: Τα «μαργαριτάρια» του Σκέρτσου, τα καταναλωτικά «κορόιδα» στη Γερμανία και τα «fake news»

Ο Άκης Σκέρτσος συνεχίζει να γράφει αρνητική ιστορία στη ΝΔ με τις εξοργιστικές δηλώσεις του που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε πολίτη. Είναι πλέον παράδοση για τον σημερινό υπουργό Επικρατείας, κάθε 2-3 μήνες να πετάει ένα επικοινωνιακό «τούβλο» στη δημοσιότητα που δεν πείθει ούτε και τον πιο «βαμμένο» νεοδημοκράτη.

Να θυμίσουμε ενδεικτικά μερικές «ιστορικές» δηλώσεις του κ. Σκέρτσου, όπως το ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας με πολλές ΜΕΘ», ότι για τους 36.000 θανάτους στην περίοδο της πανδημίας δεν έφταιγε το κατεστραμμένο ΕΣΥ αλλά ο… γερασμένος πληθυσμός, ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει πως οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις «ανήκουν στο παρελθόν» και ότι για την 107η θέση στην ελευθερία του Τύπου δεν φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που είναι «αναξιόπιστοι».

Το τελευταίο «μαργαριτάρι» του Άκη Σκέρτσου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, είχε να κάνει με την ακρίβεια. Το ζήτημα που παραμένει η αχίλλειος πτέρνα του Μαξίμου. Τα κυβερνητικά στελέχη αδυνατώντας να δώσουν πειστικές απαντήσεις στο λαό για τη σκανδαλώδη εύνοια στα καρτέλ, εκτοξεύουν όποιο «κουφό» επιχείρημα τους έρθει στο μυαλό. Και το πιο «κουφό» το είπε με διαφορά ο Σκέρτσος.

Όταν τον ρώτησαν σε εκπομπή για τους λόγους που η αισχροκέρδεια των πολυεθνικών στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα τα ίδια προϊόντα να είναι ακριβότερα στην Ελλάδα από τη Γερμανία, ο Άκης Σκέρτσος ανερυθρίαστα υποστήριξε ότι οι Γερμανοί μπορεί να αγοράζουν… κατώτερης ποιότητας προϊόντα από τους Έλληνες, κι έτσι να δικαιολογείται η χαμηλότερη τιμή.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του δημοσιογράφου του One Channel αν «ο Γερμανός που παίρνει φτηνότερα το συγκεκριμένο απορρυπαντικό, είναι υποδεέστερης σύνθεσης από αυτό που παίρνει ο Έλληνας ακριβότερο;», ο Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Ακριβώς. Μπορεί και να είναι…».

Το αφήγημα του Άκη Σκέρτσου είναι τόσο φαιδρό που δεν χρειάζεται καν αποδόμηση. Είναι αποδομημένο και εξωφρενικό από μόνο του. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά γίνονται αυστηρότατοι ποιοτικοί έλεγχοι και ειδικά στη Γερμανία υπάρχει πολύ αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά τις προδιαγραφές των προϊόντων.

Ο Άκης Σκέρτσος θα έπρεπε να πει στον κόσμο για το ξέφραγο αμπέλι της αγοράς της Ελλάδας όπου ακόμα και η β’ ποιότητα προϊόντων κοστολογείται πανάκριβα για να πλουτίζουν οι μεσάζοντες. Αντ’ αυτού όμως προτίμησε να εκστομίζει ψέματα ενώπιον του λαού και να παρουσιάζει τους Γερμανούς σαν… κορόιδα και τους Έλληνες ότι απολαμβάνουν προϊόντα… Ελβετίας, αλλά με αγοραστική δύναμη Βουλγαρίας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Σκέρτσου, ο υπουργός Επικρατείας επιχείρησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «fake news» και παραποίηση των δηλώσεων του.

Υποστήριξε ότι δεν είπε ποτέ ότι τα απορρυπαντικά προϊόντα είναι φθηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα. «Το διαψεύδω» είπε, και κάλεσε την αντιπολίτευση «να βρουν τη δήλωση» και πως αυτό που είπε ήταν ότι οι πολυεθνικές «υπάρχει η δυνατότητα να παίζουν με συσκευασίες σε μεγέθη και ονομασίες και αυτό να καθιστά δύσκολο τον έλεγχο, τη σύγκριση και την κύρωση, όταν παίζουν με αυτό τον τρόπο στις τιμές. Δεν είπα σε καμία περίπτωση αυτό το οποίο λέει η αντιπολίτευση. Για άλλη μια φορά κάνουν τοξικό τον προεκλογικό διάλογο με fake news. Το καταγγέλλω και το διαψεύδω», υποστήριξε.

Μόνο που τα βίντεο μένουν ως αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων ειπώνονται δημόσια. Και το επίμαχο απόσπασμα από την εκπομπή του One Channel επιβεβαιώνει απόλυτα ότι ο Άκης Σκέρτσος είπε ευφάνταστα παραμύθια για να δικαιολογήσει τις σκανδαλώδεις διαφορές τιμών μεταξύ Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών με πολύ υψηλότερους μισθούς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Τα «μαργαριτάρια» του Σκέρτσου, τα καταναλωτικά «κορόιδα» στη Γερμανία και τα «fake news»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.