ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Στα ύψη οι τιμές, ακριβές ακόμη και οι «αποδράσεις» σε κοντινό νησί

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων – Παραδείγματα για το πόσο κοστίζουν.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Στα ύψη οι τιμές, ακριβές ακόμη και οι «αποδράσεις» σε κοντινό νησί. Πόσο κοστίζουν προορισμοί στα ελληνικά νησιά.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ οι τιμές και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτάσει στα ύψη. Οι τουρίστες και ειδικά οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωσή καθώς η «απόδραση» ακόμη κι σε ένα κοντινό ελληνικό νησί κοστίζει αρκετά.

Διαβάστε ήδη στο Sportime οτι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτάσει να είναι προσιτά μόνο του για… εφοπλιστές!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταξίδι στη Σύρο με ημισυμβατικό πλοίο στην οικονομική θέση, η τιμή του εισιτηρίου φθάνει τα 45,50 ευρώ. Με ταχύπλοο φθάνει τα 59,70€ το άτομο. Οικογένεια με ένα παιδί άνω των 10 ετών και αυτοκίνητο καλούνται να πληρώσει 451€ με επιστροφή.

Αν τώρα μία τετραμελή οικογένεια με παιδιά άνω των 10 ετών θελήσει να ταξιδέψει χωρίς αυτοκίνητο από Σαντορίνη στη Μήλο με ταχύπλοο, θα πληρώσει 749,60€.

Έτσι συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των περισσότερων επιβατών για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχει βγάλει εκτός προϋπολογισμού τις φετινές διακοπές.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά τυχόν καρτέλ στην αγορά τροφίμων και την ακτοπλοΐα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι η επιτροπή ενισχύεται άμεσα 50 στελέχη ώστε να επιταχυνθούν οι έλεγχοι.

Δημοσιογράφος: Μήπως υπάρχει άλλο καρτέλ εκεί;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε και αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα το κάνουμε. Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχουν μονοπώλια, όπου είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο κρατικής ρύθμισης.

Την ίδια ώρα, η εταιρία Seajets με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του MEGA, ότι την προηγούμενη Δευτέρα το πλοίο Super Jet 2 παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα σε μία από τις τέσσερις μηχανές, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Σίφνος – Πάρος με αποτέλεσμα το ταξίδι με το ταχύπλοο, με εισιτήριο 69,70 € να διαρκέσει 40 λεπτά επιπλέον του προγραμματισμένου χρόνου.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για την ακρίβεια

Exit mobile version