ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Θα επιστρέψει τελικά; – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα!

Αρκετά… θολά είναι τα πράγματα για την υπηρεσία «Αλλάζω Συσκευή 2»!

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Θα επιστρέψει τελικά; – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αρκετή συζήτηση υπάρχει γύρω από την υπηρεσία «Αλλάζω Συσκευή 2», που για όσους δε γνωρίζουν πρόκειται για επιδότηση από το κράτος προκειμένου να αλλάξετε ηλεκτρικές συσκευές.

Στο πρώτο πέρασμά της, ήταν μάλιστα αρκετά πετυχημένη, αφού αρκετός κόσμος ξεφορτώθηκες τις παλιές του ηλεκτρικές συσκευές και απέκτησε νέες, που είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον και λιγότερο κοστοβόρες.

Πλέον ακούγεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου να μπουν ακόμα περισσότερες κατηγορίες μέσα, αλλά και έξυπνες συσκευές, που υπάρχουν για τα καλά στη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, πέρα από ενεργοβόρα κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, οι δικαιούχοι θα μπορούν φέτος να αλλάξουν επίσης κουζίνες και πλυντήρια με νέα μοντέλα που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, αν βέβαια υπάρξει το «Αλλάζω Συσκευή 2», αφού ακόμα δεν είμαστε 100% σίγουροι.

Οι φήμες είναι πάρα πολλές και ακόμα δεν έχει δοθεί μία επίσημη απάντηση για το αν τελικά θα… τρέξει η υπηρεσία!

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα σε περίπτωση επιστροφής!

Τη σίγουρη κατάληξη του προγράμματος θα τη δούμε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, εκεί που θα κάνει ανακοινώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και εφόσον το επαναφέρει, τότε η πλατφόρμα στο gov.gr για τις νέες αιτήσεις, θα ανοίξει μέσα στο φθινόπωρο, για να προλάβουν όσοι επιθυμούν το χειμώνα.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιχορηγεί έως και 50% την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές, κάτι που σημαίνει πως είναι υποχρεωτική η παράδοση της παλιάς συσκευής για την αγορά της νέας.

Όπως και στον πρώτο κύκλο, η επιχορήγηση θα παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Exit mobile version