ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλη μια επιτυχία: Η πανδημία «τελείωσε» σήμερα, σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο Α. Γεωργιάδης πριν ένα μήνα!

«Σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει η πανδημία και ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά» είχε προφητεύσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 3 Ιανουαρίου.
Άλλη μια επιτυχία: Η πανδημία «τελείωσε» σήμερα, σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο Α. Γεωργιάδης πριν ένα μήνα!

Άδωνις Γεωργιάδης: Ημέρα έξαλλων πανηγυρισμών για την απαλλαγή της Ελλάδας από την πανδημία θα ήταν η 3η Φεβρουαρίου, αν δεν κατέληγε… στον κουβά άλλη μια προφητική «έμπνευση» του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός, σαν πολυτάλαντη προσωπικότητα που είναι, εκτός από μοντέλο για σέλφι, εκτός από ικανότατος χειροκροτητής της κυβέρνησης, εκτός από άριστος «αθλητής» στις κυβιστήσεις, μάλλον είναι και ερασιτέχνης μελλοντολόγος, άλλα όχι επιτυχημένος ομολογουμένως.

Μόνο έτσι εξηγείται πως πριν έναν μήνα, στις 3 Ιανουαρίου, είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και είχε δηλώσει με αφοπλιστική αυτοπεποίθηση: «Λοιπόν, αφήστε τα αυτά τώρα. Σε ένα μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει, ενάμιση, ο τουρισμός μας θα πάει καταπληκτικά, η εστίαση δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Από τη μέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης φανέρωσε την κλίση του στις προφητείες, μέχρι σήμερα 3 Φεβρουαρίου, χάσαμε 2.731 ανθρώπους. Είχαμε 20.990 νεκρούς έως τις 3 Ιανουαρίου και χθες 2 Φεβρουαρίου η χώρα έφτασε τους 23.771 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας. Οι ημερήσιες απώλειες εξακολουθούν να κινούνται σε τριψήφιο αριθμό.

Μιλάμε για έναν από τους (στατιστικά) χειρότερους πανδημικούς μήνες, και η πανδημία όχι μόνο δεν έχει «τελειώσει», άλλα η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει «μαύρα» ρεκόρ, βρισκόμενη στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε ημερήσια κρούσματα και θανάτους, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Και ο βασικός λόγος που η σφοδρότητα της πανδημίας θα αργήσει να εγκαταλείψει την Ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τη καταστροφή και την εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, κάτι που έχει τονίσει επανειλημμένως και ο κορυφαίος -παγκοσμίως – επιδημιολόγος, Γιάννης Ιωαννίδης. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα τριτοκοσμικό δημόσιο σύστημα υγείας, να μη «γονατίσει» από τα πανδημικά κύματα.

Η αποτυχημένη προφητεία του Άδωνι Γεωργιάδη, θυμίζει αρκετά μια άλλη «εορταστική» πρόβλεψη του που γράφτηκε στον Τύπο και στη συνέχεια έγινε κομφετί: το ότι η ακρίβεια θα ήταν «παροδική» και θα διαρκούσε μέχρι το τέλος του 2021.

Σε μια γενικότερη αποτίμηση των προορατικών χαρισμάτων του υπουργού Ανάπτυξης, θα λέγαμε πως κάποιος μπορεί να  γνωρίζει με ακρίβεια το μέλλον της χώρας, αν περιμένει να γίνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που προβλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλλη μια επιτυχία: Η πανδημία «τελείωσε» σήμερα, σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο Α. Γεωργιάδης πριν ένα μήνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.