ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμετανόητος ο Θ. Πλεύρης, συνεχίζει να προκαλεί: «Άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ»

ΕΣΥ: Παρά το ότι έχει καταπέσει κάθε επιχείρημα της κυβέρνησης για την αναστολή των υγειονομικών, ο Θ. Πλεύρης παραμένει εκδικητικός

ΕΣΥ: Παρά το ότι έχει καταπέσει κάθε επιχείρημα της κυβέρνησης για την αναστολή των υγειονομικών, ο Θ. Πλεύρης παραμένει εκδικητικός
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΕΣΥ – Υγειονομικοί: Φαίνεται πως κανένα λογικό επιχείρημα, καμία πραγματικότητα και κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν μπορεί να αλλάξει την προκατειλημμένη στάση, την εχθρότητα και την μανία που έχει ο Θάνος Πλεύρης εναντίον των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή.

Αυτό αποκαλύπτεται από την τελευταία τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εκεί ο υπουργός Υγείας αρχικά είπε για άλλη μια φορά το γνωστό κυβερνητικό «ποίημα» περί επανεξέτασης της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών εντός του Οκτωβρίου, ανάλογα με το τι ορίζει η αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας.

Στην συνέχεια οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό ποια είναι η προσωπική του άποψη για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι υγειονομικοί.

Και ο Θάνος Πλεύρης απάντησε:

«Εγώ έχω εκφράσει την προσωπική μου άποψη ότι ασχέτως πανδημίας αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ακόμα και αν αύριο το πρωί σταματούσε η πανδημία, κόσμος που δεν πιστεύει στην επιστήμη δεν πρέπει να είναι στο ΕΣΥ. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση».

Κρατώντας στο μυαλό την άκρως προκλητική τοποθέτηση του κ. Πλεύρη, ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο πολιτικό παρελθόν του, που έχει την αξία της.

Ήταν ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης σαν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ το 2010, που από τα έδρανα της Βουλής κατακεραύνωνε την προώθηση μιας παρτίδας εμβολίων της γρίπης, μιλώντας για «μη δοκιμασμένα και στα όρια των πειραματικών ελέγχων» εμβόλια.

Μάλιστα τότε καταφερόταν εναντίον επιστημόνων λέγοντας πως «προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για εμβολιασμό με ένα φοβικό συναίσθημα» και ασκούσε κριτική σε επιστήμονες, επειδή έλεγαν «ότι είναι εγκληματική αμέλεια εάν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο»!

«Η επιστημονική κοινότητα μπαίνει σε μια λογική πανικού του κόσμου, ότι εάν δεν πας να κάνεις το εμβόλιο θα πεθάνεις», ενώ ακόμα, ο σημερινός υπουργός Υγείας υποστήριζε πως ο «ασθενής είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει και δεν θα πιέζεται».

Αυτή την νοοτροπία τρομοκράτησης και εξαναγκασμού την είχε χαρακτηρίσει τότε ο Θάνος Πλεύρης ως ένα «απόλυτα πατερναλιστικό πρότυπο της ιατρικής». Και σήμερα ο ίδιος πολιτικός συμπεριφέρεται ως «καρδινάλιος» του υγειονομικού πατερναλισμού και καταδικάζει χιλιάδες υγειονομικούς στην ανεργία, επειδή – δήθεν – δεν πιστεύουν στην «επιστήμη».

Για ποια «επιστήμη» μιλά γενικά και αόριστα ο υπουργός, σαν να είναι μια αόρατη «αρχή» που πρέπει να προσκυνήσουν όλοι; Μάλλον αυτήν την επιστήμη που όριζε πως ο κορονοϊός χτυπάει μόνο τους ανεμβολίαστους και πως μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετέδιδαν τον ιό στα νοσοκομεία. Εντωμεταξύ η ίδια η Pfizer παραδέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την Δευτέρα πως «έριξε» τα σκευάσματα της στην αγορά χωρίς να διαθέτει το παραμικρό στοιχείο για το αν περιορίζουν την μετάδοση.

Ήταν η ίδια… κυβερνητική «επιστήμη» που αμφισβητούσε το ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ-Covid είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητας να πεθάνουν. Αυτοί που έβλεπαν ως μια «απλή ιατρική πράξη» την διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ (η οποία αποδείχθηκε πως είχε σχεδόν 98% θνησιμότητα), βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της Υγείας και απαιτούν υπακοή στην «επιστήμη».

Σε μια χώρα που υποτίθεται πως είναι ελεύθερη και δημοκρατική, τα φρονήματα πολιτών παύουν να είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και γίνονται κριτήριο πρόσληψης ή αφαίρεσης του δικαιώματος στην εργασία. Αυτήν την «δημοκρατία» αντιλαμβάνεται ο Θάνος Πλεύρης και την πλευρά της «επιστήμης» που πλαισιώνει αυτόν τον απολυταρχισμό, προστατεύει.

Η πραγματική διάσταση του θέματος είναι πως η επιστήμη προοδεύει αληθινά μόνο μέσα από τον διάλογο, την έκφραση των αντίθετων γνωμών και την διαρκή επαλήθευση. Η επιστήμη εξελίσσεται, μαθαίνει, εγκαταλείπει θέσεις ή υιοθετεί νέες θέσεις ανάλογα με την πορεία της έρευνας. Δεν είναι ένα ακούνητο «τοτέμ» που απαιτεί υποταγή…

 

 

Exit mobile version