Ανδρέας Βορύλλας: Στις αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας και τη δραματική μείωση στην παροχή οικονομικών ενισχύσεων των ευάλωτων νοικοκυριών στάθηκε ο Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, στην διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, κατά την παρουσίαση των ετήσιων εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2022.
Υπάρχει «διόγκωση του κόστους δανεισμού και κατ’ επέκταση του χρέους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των επιτοκίων στις Κεντρικές Τράπεζες», υπογράμμισε αρχικά ο βουλευτής της Νίκης.
Όπως ανέφερε o Ανδρέας Βορύλλας, το επόμενο χρονικό διάστημα «η συζήτηση στην Ευρώπη θα είναι η διαχείριση του χρέους και οι αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας», με αποτέλεσμα «μία στροφή σε πιο συντηρητικές πολιτικες θα μειώσει δραματικά την παροχή οικονομικών ενισχύσεων και την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών».
Ο Ανδρέας Βορύλλας επισήμανε τις σοβαρές, όπως τις χαρακτήρισε, ευθύνες της κυβέρνησης η οποία, «ενώ είχε τον άπλετο χρόνο την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής της να προχωρήσει γρήγορα σε σχεδιασμένα μέτρα» κατά της φοροδιαφυγής, ώστε να «εισπραχθούν έσοδα που θα καλύψουν τυχών ευρωπαϊκούς περιορισμούς, καθυστέρησε αδικαιολόγητα».
Η κυβέρνηση, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης αναγκάστηκε να καταθέσει κατά τη νέα διακυβέρνηση της χώρας «για διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο με οριζόντια μέτρα», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νίκης.
Χωρίς καμία διάκριση η κυβέρνηση φορολογεί κατά το δοκούν «τους συνήθεις ύποπτους ελεύθερους επαγγελματίες», συμπλήρωσε.
Ανδρέας Βορύλλας: Αλλάζει το σύμφωνο σταθερότητας – Έρχεται δραματική μείωση στην παροχή οικονομικών ενισχύσεων
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βορύλλα, η φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίας αποφασίστηκε με σκοπό να δημιουργηθεί «δημοσιονομικό μαξιλάρι που εκ των πραγμάτων σίγουρα θα χρειαστεί στην δύσκολη χρονιά που θα ακολουθήσει».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής της Νίκης στο κατά πόσο είναι δυνατό να προσδιοριστεί το ακριβές επίπεδο της φοροδιαφυγής στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς όπως ανέφερε, προβληματίζει τους αρμοδίους του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου «η χαλαρότητα του νομικού πλαισίου που υπάρχει στις εισαγωγές του ηλεκτρονικού εμπορίου» πράγμα που υπογράμμισε επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των τελωνειακών ελέγχων.
«Δεν είναι δυνατή τη εκτίμηση του ελλείμματος σε έσοδα που εισπράττουν οι εθνικές τελωνειακές αρχές» τόνισε.
«Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για την ανοιχτή πληγή που είναι οι διαφυγόντες δασμοί από τις εισαγωγές μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου», διερωτήθηκε ο Ανδρέας Βορύλλας.
«Η κυβέρνηση πρέπει να στρέψει την προσοχή της στην πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου ενώ παράλληλα ως κοινοτική χώρα να επαναπροσδιορίσει τις δικλείδες σε αυτού του είδους τις εμπορικές συναλλαγές», κατέληξε.