ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία

«Το μανάβικο και το κρεοπωλείο της Ελλάδας ήταν ο Θεσσαλικός κάμπος».
Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία

Ανδρέας Βορύλλας: Για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νίκης, σε δηλώσεις του στο Sportime.

O Aνδρέας Βορύλλας σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πως «η ακρίβεια είναι εισαγόμενη» και πως οι έλεγχοι είναι υπέρ του δέοντος». Σύμφωνα όμως με τον βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νίκης, η βασική αιτία για τις ανεξέλεγκτες τιμές των προϊόντων είναι η ίδια η κυβέρνηση που «δεν τόλμησε να τα βάλει με τις επιχειρήσεις τελικής πώλησης των προϊόντων και τις θυγατρικές τους», ούτε με τους «χονδρέμπορούς που ενώ δίνουν εξευτελιστική τιμή στον παραγωγό, αισχροκερδούν στην πορεία προς το ράφι, απουσία ελέγχου».

«Η ΝΙΚΗ, εδώ και καιρό αλλά και ειδικά μετά την τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, επισημαίνει την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη τροφική αλυσίδα όπως και την ενέργεια, με συγκεκριμένες προτάσεις», υπογράμμισε ο Ανδρέας Βορύλλας.

«Απαιτείται διατίμηση των βασικών προϊόντων διατροφής, όπως ψωμί, γάλα, λάδι, κρέας και σε όλα τα παιδικά είδη διατροφής». Επίσης είναι «αναγκαία η επέκταση του Market Pass και σε άλλα προϊόντα και τρόφιμα πρώτης διαλογής» ενώ χρειάζεται η «σύσταση διακομματικής επιτροπής με τα συναρμόδια υπουργεία, με παραγωγούς και μεταποιητές για μία νέα πολιτική, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα», τόνισε.

Ο Ανδρέας Βορύλλας έκανε λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης τιμής πώλησης που να ισούται με την εξίσωση τους κόστους παραγωγής – μεταποίησης και μεταφοράς και για απαλλαγή των Ελλήνων γεωργοκτηνοτρόφων από μονοπωλιακές δεσμεύσεις.

Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Βορύλλα, «πρέπει να υπάρξει στη χώρα μας μία σύγχρονη παραγωγή ανά γεωγραφική περιοχή, σύμφωνα με τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς αλλα και των εξαγωγών μας».

Σχετικά με την μεταποίηση ο Ανδρέας Βορύλλας σημείωσε πως θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα καθετοποιημένο μοντέλο, όπου ο παραγωγός να είναι και μερισματούχος σε μία επιχείρηση, αφού έτσι το προϊόν του θα λαμβάνει μεν υπεραξία αλλά η τιμή του θα είναι πολύ προσιτή στο καταναλωτικό κοινό.

«Πρέπει να επανεκκινήσει ο πρωτογενής τομέας, να γίνουν νέα σχήματα και το κράτος να βοηθήσει ενεργά», είπε ο Ανδρέας Βορύλλας ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για την σπατάλη ούτε ενός ευρώ».

Με φόντο την ανήποτη καταστροφή που συντελείται για σχεδόν δύο εβδομάδες στη Θεσσαλία, ο Ανδρέας Βορύλλας υπογράμμισε πως «το μανάβικο και το κρεοπωλείο της Ελλάδας ήταν ο Θεσσαλικός κάμπος».« Για να βγάλεις νέα παραγωγή θα περάσουν χρόνια ενώ οι υποδομές και οι κατεστραμμένες μεταφορές θα χρειαστούν καιρό για να είναι πάλι λειτουργικά», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νίκης. «Ο Θεός να μας λυπηθεί, να μας συγχωρέσει και να βοηθήσει την πατρίδα μας», κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της ακρίβειας μετά και τη βιβλικη καταστροφή στη Θεσσαλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.