ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας – κόμμα Νίκη: Οι αποκαλύψεις για το ΤΑΙΠΕΔ και οι κίνδυνοι να πάνε κρίσιμες υποδομές σε χέρια που δεν θα λειτουργούν για το εθνικό συμφέρον

Σε ποια χέρια θα καταλήξουν;

Ανδρέας Βορύλλας - κόμμα Νίκη: Οι αποκαλύψεις για το ΤΑΙΠΕΔ και οι κίνδυνοι να πάνε κρίσιμες υποδομές σε χέρια που δεν θα λειτουργούν για το εθνικό συμφέρον
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε αποκαλύψεις για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από το Υπερταμείο, προχώρησε ο βουλευτής της Νίκης, Ανδρέας Βορύλας κατά την ομιλία του στην αρμόδια οικονομική επιτροπή της Βουλής.

Πώς μπορεί κρίσιμες υποδομές όπως αεροδρόμια και τα ΕΛΠΕ να πάνε μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε χέρια που μπορεί να μην είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

Ο Ανδρέας Βορύλλας στάθηκε στο δικαίωμα του ΤΑΙΠΕΔ, «να κάνει τοποθετήσεις στο Χρηματιστήριο, με τους όρους και κανόνες που ισχύουν, για όλες τις επιχειρήσεις» ενώ μίλησε για πρόσκληση ως επενδυτών στην Χώρα, των κορακιών από τα funs, «που αγοράζουν μισοτιμής και πουλάνε σε υπέρογκες τιμές».

«Το 2016 όταν ο Σύριζα δημιούργησε το Υπερταμείο και υποθήκευε την περιουσία του Ελληνικού λαού, μας είπε ότι το έκανε κάτω από πιέσεις, για να αποφύγει την πτώχευση της Χώρας. Σήμερα η Κυβέρνηση το κάνει κατά τα λεγόμενά της, όχι κάτω από πιέσεις, αλλά επειδή πιστεύει ότι θα μοσχοπουλήσει τις μετοχές στο Χρηματιστήριο και θα αποπληρώσει γρήγορα τους δανειστές», υπογράμμισε.

«Γνωρίζει κανείς συνάδελφος μέσα σε αυτήν την αίθουσα, εάν υπάρχει παγκοσμίως έστω και ένας επαγγελματίας επενδυτής του Χρηματιστηρίου, που θα πάει να αγοράσει μετοχές σε υψηλές τιμές;», διερωτήθηκε ο Ανδρέας Βορύλλας.

Ανδρέας Βορύλλας – κόμμα Νίκη: Οι αποκαλύψεις για το ΤΑΙΠΕΔ και οι κίνδυνοι να πάνε κρίσιμες υποδομές σε χέρια που δεν θα λειτουργούν για το εθνικό συμφέρον

«Τα funs όταν μπαίνουν στο Χρηματιστήριο, είναι σίγουρα ότι οι τιμές είναι χαμηλές ή έστω προσιτές και ότι βραχυπρόθεσμα θα προκύψουν μεγάλες υπεραξίες.

Όμως αλήθεια, η Κυβέρνηση παίρνοντας αυτές τις αποφάσεις “αυτοβούλως”, δεν προβληματίζεται σε ποια χέρια θα καταλήξουν τελικά αυτές οι μετοχές;», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βορύλλα «είναι πέρα από βέβαιο, ότι τα funs μόλις πάρουν τα προβλεπόμενα κέρδη, θα πουλήσουν και θα φύγουν».

«Ξέρει κανείς ή δεν προβληματίζεται, που θα καταλήξουν κρίσιμες και κερδοφόρες εταιρίες, όπως το αεροδρόμιο, τα ΕΛΠΕ, Αττική Οδός και άλλες;», διερωτήθηκε.

«Η ΝΙΚΗ θα αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, για να εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, που είναι συνυφασμένο με την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και όχι με το ξεπούλημά του», σημείωσε ενώ τόνισε πως πρέπει, στο πλαίσιο του Υπερταμείου να «βρούμε τις πραγματικές αξίες», ώστε να έρθουν επενδυτές και να πουλήσουμε στις πραγματικές αυτές αξίες.

Exit mobile version