ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Το βάρος της απώλειας των 57 συνανθρώπων μας μάς υπαγορεύει την μοναδική οδό της έρευνας των ευθυνών

Ο βουλευτής της Νίκης ζήτησε «ταπεινά συγγνώμη», οπως είπε, από «τους ανθρώπους που δεν θα πάρουν ξανά αγκαλιά τους αγαπημένους τους, για τις ευθύνες που έχει διαχρονικά το πολιτικό σύστημα της χώρας».
Ανδρέας Βορύλλας: Το βάρος της απώλειας των 57 συνανθρώπων μας μάς υπαγορεύει την μοναδική οδό της έρευνας των ευθυνών

Για το χρέος του πολιτικού κόσμου να ψάξει για πιθανές ευθύνες για το σιδηροδρομικό, πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, έκανε λόγο, με δηλώσεις του στο Sportime, ο βουλευτής του Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νίκης, Ανδρέας Βορύλλας.

Ο Ανδρέας Βορύλλας, ζήτησε πρώτα απ’ όλα να συλλυπηθεί «τους γονείς, τους συγγενείς και τους οικείους των ανθρώπων αυτών που δεν βρίσκονται, άδικα, ανάμεσά τους».

«Το βάρος της απώλειας των 57 συνανθρώπων μας μάς υπαγορεύει και μας καθοδηγεί στην μοναδική οδό που έχουμε, αυτή της έρευνας των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας και των εσφαλμένων ενεργειών ή ελλείψεων των αρμοδίων πολιτικών κατά τα επίμαχα έτη κωλυσιεργίας ως προς τα έργα των σιδηροδρόμων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βορύλλα, η «εισαγγελική έρευνα έφτασε ενώπιον των προσώπων των υπουργών της επίμαχης περιόδου και απέστειλε την δικογραφία στην Βουλή». «Εμείς λοιπόν τι θα κάνουμε; Θα κωφεύσουμε;», διερωτήθηκε.

«Η εισαγγελέας προσδιόρισε τα ελεγχόμενα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και απιστίας σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος. Και πρέπει να τα ερευνήσουμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, στο οποίος μας έστειλε όχι κάποιο κληρονομικό δίκαιο αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.

Ανδρέας Βορύλλας: Το βάρος της απώλειας των 57 συνανθρώπων μας μάς υπαγορεύει την μοναδική οδό της έρευνας των ευθυνών

Ο Ανδρέας Βορύλλας είπε πως η απάντηση «θα πρέπει να είναι ευθεία και διαυγής πρώτα απ’ όλα για τις 57 αυτές μαρτυρικές ψυχές». «Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ώστε αυτή η τραγωδία να μην επαναληφθεί», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής της Νίκης ζήτησε «ταπεινά συγγνώμη» από «τους ανθρώπους όπως είπε «που δεν θα πάρουν ξανά αγκαλιά τους αγαπημένους τους, λόγω των ευθυνών που έχει διαχρονικά το πολιτικό σύστημα της χώρας».

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τους αγγέλους αυτούς, ας μας συγχωρέσουν και να μας βοηθήσουν να αποδώσουμε δικαιοσύνη αλλά και να μην υπάρξουν επόμενες οικογένειες που θα φορέσουν το βαρύ πέπλο της απώλειας για το υπόλοιπο της επί γης ζωής τους», τόνισε.

«Ας δίνει ο καλός Θεός δύναμης στους ανθρώπους αυτούς που έμειναν πίσω και να ευχηθώ οι δικοί τους άνθρωποι να βρίσκονται εκ δεξιών του Πατρός, ὅπου πάντες οἱ ἅγιοί ἀναπαύονται», κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Το βάρος της απώλειας των 57 συνανθρώπων μας μάς υπαγορεύει την μοναδική οδό της έρευνας των ευθυνών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.