Οι Ανεμβολίαστοι φοιτητές είναι το επόμενο θέμα που αναμένεται να μπει στην κυβερνητική ατζέντα. Πατά σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα για τον περιορισμό του ιού και τον έλεγχο των εμβολιασμένων και μη.
Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανοίγουν τις πόρτες τους στις αρχές του Οκτώβρη, επομένως υπάρχει ακόμα χρόνος να επεξεργαστούν τα μέτρα που θα αφορούν τους φοιτητές που έχουν κάνει εμβόλιο και όσους δεν επιθυμούν να το κάνουν. Οι αρχικές ανακοινώσεις προβλέπουν rapid tests ή PCR δύο φορές την εβδομάδα, αλλά μόνο οι καθηγητές υποχρεούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους γι’ αυτά.
Οι δομές των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι έτσι δομημένες που έχουν πολλές εισόδους, από πολλές πλευρές και με τη συστέγαση πολλών σχολών μαζί, σε ένα περιβάλλον μπορεί να μιλάμε και για πέντε ή δέκα χιλιάδες φοιτητές. Αδύνατο να ελεγχθεί κάθε φοιτητής κατά την είσοδό του. Επομένως, θα πάμε δειγματοληπτικά σε ξαφνικούς ελέγχους.
Δεν θα υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου του ιού και της διασποράς του. Με μικρό αστερίσκο τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα ενδεχομένως. Απορία προκαλεί ασφαλώς για ποιο λόγο η Κυβέρνηση αναλώνεται σε μέτρα… διασποράς του εμβολίου και όχι περιορισμού του ιού. Ο προαύλιος χώρος, οι διάδρομοι, οι τουαλέτες δεν έχουν περιορισμούς για την ώρα.
Υπενθυμίζεται πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν από τον ιό και να τον μεταφέρουν. Αυτό που συζητιέται έντονα τελευταία είναι πως στη δεύτερη φάση των μέτρων η μέγγενη θα σφίξει ακόμα περισσότερο για τους φοιτητές που δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Με το να αναλάβουν οι ίδιοι οι φοιτητές τα έξοδα για τα rapid tests που θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν κάθε εβδομάδα.
Μέτρο βέβαια που θα επιφέρει πολλές αντιδράσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Διαβάστε επίσης
Μανωλάς: «Τελευταίες ημέρες στην Νάπολη» αναφέρουν οι Ιταλοί