Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα ηχηρό πολιτικό statement. Ένα «ως εδώ» στην ανθελληνική τροπολογία Καιρίδη – Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό στη χώρα μας. Ο πρώην Πρωθυπουργός την αποκάλεσε «φάρο προσέλκυσης λαθρομετανταστών». Με τη σειρά μας, αποκαλούμε αυτή την τοποθέτηση φάρο ελπίδας ανατροπής της.
Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Η πολιτική πορεία δεν είναι το διακύβευμα της συζήτησης αυτή τη στιγμή. Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας και τις συνεχείς παράνομες ροές από θάλασσα και ξηρά έδωσε αγώνες και μάχες. Η διατήρηση του φράχτη στον Έβρο, η επταετία με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που καθιέρωσε στη δική του θητεία, προκειμένου να πάρει ένας μετανάστης άδεια παραμονής στην Ελλάδα, θίγεται άμεσα από το κυβερνητικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με άλλα λόγια, ο Αντώνης Σαμαράς δεν… είδε φως και μπήκε. Στα συγκεκριμένα θέματα οι θέσεις του είναι πάγιες και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, κατά των ευκολιών στο να δίνεται ιθαγένεια, κάλυψη ασφαλιστική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε επίδοξους λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι δε, το μόνο που θα έχουν να κάνουν για να παραμείνουν στην Ελλάδα, είναι να πρέπει να αποδείξουν πως βρίσκονται τρία χρόνια στη χώρα μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε ακόμα παραπέρα την κουβέντα καυτηριάζοντας την αστοχία που ακούστηκε για τη λύση του δημογραφικού, μέσα από τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Γενικώς, η διάθεσή του είναι να μην ψηφίσει τη συγκεκριμένη τροπολογία. Μαζί του κι άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αναφέρουν δε πως αιφνιδιάστηκαν από τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού. Όλη αυτή η ιστορία αντίδρασης ανακινεί μια μορφή αντιπολίτευσης και αποτελεί φάρο ελπίδας να μην περάσει από τη Βουλή η τροπολογία.