ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση του Family Pride στο Φάληρο: Απάντηση της διοργάνωσης

Ακύρωση Pride Family στο Φάληρο - Δηλωσή διοργανωτή : Δεν έχει σχέση το Pride Family με καμιά φασιστική και ομοφοβική δράση διαμαρτυρίας, όπως έχει συνδέθει σε πολλά δημοσιεύματα και άρθρα.

pride-family-oikogeneia-ikogenia-family
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Απαγόρευση του Family Pride : Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων που έχουν εξαγγελθεί για αύριο, Σάββατο 6 Ιουλίου στο Παλαιό Φάληρο.

Οι συγκεντρώσεις είχαν καλεστεί από την ομάδα «El Hero», υπέρ του Family Pride, και από μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride», κατά της πρώτης συγκέντρωσης.  Λόγω της φασιστικής συγκέντρωσης, οι συλλογικότητες «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride» είχαν εξαγγείλει αντιφασιστική συγκέντρωση, για την ίδια μέρα (Σάββατο) στις 6 το απόγευμα,. στην προκυμαία του Φλοίσβου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις (δηλαδή στην εξαγγελία μιας φασιστικής και μιας αντιφασιστικής συγκέντρωσης σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους) η ΕΛ.ΑΣ. είθισται να απαγορεύει αμφότερες τις συναθροίσεις: όπως έκανε και σε αυτήν την περίπτωση.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι η απαγόρευση των δύο συγκεντρώσεων «επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής».

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε επίσης ότι «απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00’ της 6-7-2024 έως 23:59’ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Δημοσθένους – Ναζλίου – Κύπρου – Παμφυλίας – Λεωφ.  Ελ. Βενιζέλου – Ψαρών – Αγίας Σοφίας – Σωκράτους – Κωστή Παλαμά – Καλλικράτους – Κουντουριώτου – Ηπείρου – Αμαρτωλών – Λυκούργου – Αισχύλου – Πυθαγόρα – Εθελοντών – Πραξιτέλους – Πικροδάφνης – Λεωφ. Ποσειδώνος – Ιωάννου Φιξ – Λεωφ. Απόλλωνος – Μαρίνα Φλοίσβου – Πάρκο Φλοίσβου – Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές των δύο ανωτέρω συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων». Tο Family Pride αποτελεί μια συγκέντρωση που διοργανώνει η Ορθόδοξη Νεολαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο Europride, αλλά και στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εν γένει.

Η διοργανώτρια εταιρεία του Pride Family δήλωσε τα εξής :  Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως υπάρχει περίπτωση αναβολής του Family Pride, σίγουρα οχι ακύρωσης.

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν συνεργαστήκαμε με καμία ομάδα ή σύλλογο και δεν έχει σχέση το Pride Family με καμιά φασιστική και ομοφοβική δράση διαμαρτυρίας, όπως μας έχουν συνδέσει σε πολλά δημοσιεύματα και άρθρα. Μοιράζοντας μπαλόνια και ακούγοντας τραγούδια για την οικογένεια, για την μητέρα, τον πατέρα, για τα παιδιά… Αυτό συνδέθηκε με μια φασιστική και ομοφοβική δράση διαμαρτυρίας; Το Pride Family είναι μια δράση που έχει  σκοπό να φέρει πιο κοντά τους γονείς με τα παιδιά τους και τα παιδιά με τους γονείς, να προάγουμε τις αξίες της οικογένειας. Η σεξουαλική και η προσωπική ζωή του καθενός ανήκει σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για την ιστορία τα ήθη, έθιμα μας και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι με το να επαναφέρουμε την ξεθωριασμένη εικόνα της οικογένειας ως πρότυπο για τους νέους και το μέλλον μας. Το δημογραφικό πρόβλημα αυξάνεται, τα διαζύγια αυξάνονται, οι εκτρώσεις αυξάνονται, τα λάθος πρότυπα αυξάνονται…  Δεν θέλουμε τον διχασμό, σιχαινόμαστε τον διαχωρισμό, αντιπαθούμε οτιδήποτε μας φέρνει απέναντι. Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κανονικά και με ασφάλεια το Pride family με βάση την καθοδήγηση που θα μας δοθεί από το αστυνομικό τμήμα του Παλαιού Φαλήρου που είχε γίνει το αίτημα μας για την συγκεκριμένη δράση και σε δεύτερο χρόνο Θα κινηθούμε νομικά έναντι όλων των συκοφαντικών και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων και ειδήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛ HERO και το Pride Family του Φαλήρου.. Την τελική απόφαση θα την ανακοινώσουμε αύριο που θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες από τον δικηγόρο μας.

Βρείτε την διοργάνωση: FACEBOOK |  TIKTOK | YOUTUBE  | INSTAGRAM | ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 

Exit mobile version