ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαράδεκτη Σακελλαροπούλου για άλλη μια φορά: Δεν ανέφερε καν το όνομα της Τουρκίας στη δήλωση της για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε εξόντωση Ελλήνων «κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας»
Απαράδεκτη Σακελλαροπούλου για άλλη μια φορά: Δεν ανέφερε καν το όνομα της Τουρκίας στη δήλωση της για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Ούτε το όνομα της Τουρκίας δεν τολμάει να αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις δηλώσεις της, φοβούμενη μη διαταράξει στο ελάχιστο τα διπλωματικά.. «συνοικέσια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Σουλτάνο.

Η ΠτΔ όταν μιλάει για την κλιματική αλλαγή, για τις αμβλώσεις, για τους γκέι γάμους και για τα δίκαια της Ουκρανίας, είναι λαλίστατη και πολύ περιεκτική στην προπαγάνδα της. Όταν όμως καλείται να κάνει μια στοιχειώδη δήλωση για μια ιερή μέρα του Έθνους μας, μιλάει πιο «φιλτραρισμένα» και από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη μέρα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, η ΠτΔ έκανε μια «άψυχη» δήλωση «τιμής» που σκόπιμα δεν είχε πουθενά τη λέξη «Τούρκοι» ή «Τουρκία»! Συγκεκριμένα έγραψε:

«Τιμάμε σήμερα, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα που εξοντώθηκαν ή εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες πριν από 105 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή του ποντιακού Ελληνισμού στην ανόρθωση και ανάπτυξη του ελληνικού κράτους, καθώς μετέφερε στη μητέρα πατρίδα τον δυναμισμό και τις αξίες του.

Κάθε λαός έχει χρέος να προστατεύει την ιστορική μνήμη. Και η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίζει και να καταδικάζει ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες βάρβαρες πράξεις στο μέλλον».

Εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα εξοντώθηκαν ή εκτοπίστηκαν βίαια από ποιους; Από κάποιους… αόριστους που συνέθεταν την οθωμανική αυτοκρατορία; Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου δεν αναφέρει ότι τις κτηνωδίες τις διέπραξαν οι Νεότουρκοι του σφαγέα Κεμάλ; Και γιατί δεν αναφέρεται στους σημερινούς υμνητές του ψυχοπαθή Κεμάλ, τους Τούρκους που έχουν κάνει εθνική τους εορτή τη γενοκτονία των Ελλήνων;

Ποια ιστορική μνήμη «προστατεύει» η ΠτΔ, όταν δεν τολμάει καν να κατονομάσει τον λαό που κατέσφαξε εκατομμύρια Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους; Εδώ δεν έχει το θάρρος να καταδικάσει η ίδια τα εγκλήματα των Τούρκων, περιμένει να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα; Αν εσύ ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μιλάς με μισόλογα για τη γενοκτονία των προγόνων σου, περιμένεις ότι θα λάβει δράση ο Ευρωπαίος και ο Αμερικάνος;

Οι δηλώσεις της ΠτΔ για τέτοιες μέρες εθνικής μνήμης είναι τόσο ατυχείς που θα ήταν προτιμότερο να μην μιλούσε καθόλου. Έτσι κι αλλιώς απαρατήρητη περνά η θητεία της στον λαό. Η δημοτικότητά της βρίσκεται στα τάρταρα. Και γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο την πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να κάνει «παιχνίδι» μόνος του.

Αν έλειπαν εντελώς οι μεσοβέζικες δηλώσεις της, τουλάχιστον δεν θα ζημίωνε τον τόπο. Ενώ με την απαράδεκτη φοβικότητα της, δίνει συνεχώς επικοινωνιακή «τροφή» στην Τουρκία ότι έχει το πάνω χέρι. Αφού έτσι κι αλλιώς την προσωπική της ατζέντα υπηρετεί, ας μιλήσει για θέματα που άπτονται αυτής και ας αφήσει τις αξίες του Έθνους για όσους νοιάζονται πραγματικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαράδεκτη Σακελλαροπούλου για άλλη μια φορά: Δεν ανέφερε καν το όνομα της Τουρκίας στη δήλωση της για τη Γενοκτονία των Ποντίων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.