ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία Εστίασης: Οργή και γιουχαρίσματα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Σύνταγμα! (vids)

Οι επιχειρηματίες εστίασης αποδοκίμασαν έντονα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Σύνταγμα, αφού ούτε λίγο - ούτε πολύ τους είπε... αχάριστους!

Οι επιχειρηματίες εστίασης αποδοκίμασαν έντονα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Σύνταγμα, αφού ούτε λίγο - ούτε πολύ τους είπε... αχάριστους!
Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από τους επιχειρηματίες εστίασης.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ξέσπασε η οργή των επιχειρηματιών εστίασης προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που βρέθηκε στη πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στην εστίαση.

Ο υπουργός είπε στους μαγαζάτορες πως: «οι ποινές δεν είναι αυτοσκοπός, άλλα ό, τι μέτρα λαμβάνονται, λαμβάνονται προκειμένου να περιοριστεί ο ιός και να μην χρειαστεί να κλείσουμε ξανά». Βέβαια κανένας δεν πείστηκε στην ολιγόλεπτη συζήτηση από αυτές τις εξηγήσεις, και οι διαδηλωτές γιούχαραν τον υπουργό απαιτώντας να απομακρυνθεί από τη συγκέντρωση τους!

Τα παράλογα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την εστίαση (και το λιανεμπόριο), έχουν ερημώσει τα μαγαζιά και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε δεινή θέση.

«Αχάριστοι» οι εστιάτορες κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη

Όμως ο κ. Γεωργιάδης, λίγες ώρες πριν το φραστικό επεισόδιο, παρευρέθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Οpen. Εκεί κατά τη προσφιλή του τακτική, εμφανίστηκε άκρως προκλητικός για άλλη μια φορά, προσβάλλοντας ακόμα έναν επαγγελματικό κλάδο (της εστίασης αυτή τη φορά).

Ισχυρίστηκε πως η εστίαση είναι… ευνοημένη από την κυβέρνηση και πως αν θέλουν οι μαγαζάτορες να κλείσουν τα μαγαζιά… ας τα κλείσουν. Ενώ για άλλη μια φορά επιχείρησε να σπείρει διχόνοια μεταξύ των κλάδων, όπως ακριβώς πράττει η κυβέρνηση και στον ίδιο τον Ελληνικό λαό:

«Όταν οι υπόλοιποι κλάδοι λένε επισήμως στον πρωθυπουργό “έχεις ευνοήσει την εστίαση” και η εστίαση στο πρώτο μέτρο, ως πρώτη αντίδραση κλείνει τα μαγαζιά, ε τι να πω ρε παιδιά; Κλείστε τα!», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη αναφορικά με την εστίαση, μίλησε – ελαφρά τη καρδία – για «ζημιά 1, 2, 3 εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα», πως «είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων» και πως οι εστιάτορες «κάνουν απεργία χωρίς κανένα απολύτως λόγο, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά από το κράτος για να δοθούν».

Όντας ενήμεροι για αυτές τις δηλώσεις, οι επιχειρηματίες εστίασης βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν την αγανάκτηση τους με αποδοκιμασίες στο Σύνταγμα. Τον ρωτούσαν αν «οι εστιάτορες είναι χωροφύλακες», ενώ φώναζαν πως «θα μας πεις και αχάριστους;».

Ασφαλώς δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής από τον υπουργό που υποχρέωσε τους καταστηματάρχες να γίνουν υγειονομικοί «αστυνόμοι» και τους πελάτες να δείχνουν ευαίσθητα προσωπικά τους στοιχεία στον κάθε άγνωστο. Ή το ακόμα χειρότερο – που επέβαλλε τη χρήση τεστ σε ανεμβολίαστους ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σχεδόν μηδαμινός, αποτελειώνοντας έτσι την πελατεία των μαγαζιών.

Ο κορονοϊός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με πολύ πιο λελογισμένα και εφαρμόσιμα μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονταν μέτρα κοινωνικής τιμωρίας, που στο κάτω – κάτω γυρίζουν μπούμερανγκ προς την εστίαση και την ίδια την οικονομία της χώρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να μιλάει με άνεση για εβδομάδες επιβαλλόμενων μέτρων, άλλα δεν δείχνει να έχει την παραμικρή ευαισθησία για επιχειρηματίες που πασχίζουν να θρέψουν την οικογένεια τους μέρα με τη μέρα.

 

 

Exit mobile version