ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη απανθρωπιά: Καταγγελία για ανεμβολίαστο ασθενή που τον παράτησαν στον δρόμο!

Αδιανόητη καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε ανεμβολίαστο ασθενή με Covid, που τον άφησαν παρατημένο σε ένα πεζοδρόμιο!
Απίστευτη απανθρωπιά: Καταγγελία για ανεμβολίαστο ασθενή που τον παράτησαν στον δρόμο!

Καταγγελία: Κόκκινο χαλί για συμπεριφορές χυδαίου ρατσισμού φαίνεται πως έστρωσαν τα τιμωρητικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, δίνοντας τροφή για απάνθρωπες συμπεριφορές κατά ανεμβολίαστων πολιτών που έκαναν το… «έγκλημα» να νοσήσουν με κορονοϊό! Πληθαίνουν οι αναφορές για ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αποκρουστικές συμπεριφορές σε δομές υγείας.

Μια ανατριχιαστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, από ακροάτρια που κατέθεσε στον STATUS FM πως είδε τον σύζυγο της που νοσούμε με Covid – 19, πεταμένο στο πεζοδρόμιο και αφημένο στην τύχη του.

Η γυναίκα που νοσεί και εκείνη με Covid και βρισκόταν σε καραντίνα εντός της οικίας της, έλαβε τηλεφώνημα από το σύζυγο της, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ενώ ο άνδρας δεν είχε αποθεραπευτεί πλήρως και δεν είχε αναλάβει τις δυνάμεις του, το νοσοκομείο του έδωσε εξιτήριο, ενημερώνοντας τον πως θα τον πάει στο σπίτι του κάποιο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως καταγγέλλει η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στον STATUS FM, κάποια στιγμή κατέβηκε από το σπίτι και βρήκε τον σύζυγο της σε άθλια κατάσταση παρατημένο στο πεζοδρόμιο και πλήρως εξασθενημένο από την περιπέτεια της υγείας του. Πιο πέρα και σε απόσταση, βρισκόταν ο οδηγός ενός μαύρου φορτηγού που ανέλαβε να τον μεταφέρει μέχρι εκεί. Ο οδηγός μάλιστα ισχυρίστηκε πως το μοναδικό καθήκον του ήταν να οδηγεί το όχημα και όχι να βοηθήσει τον ασθενή να πάει στο σπίτι του!

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος που ενημερώθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό για το περιστατικό, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών, ισχυριζόμενος πως η μεταφορά του ασθενή δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του νοσοκομείου και πως την ευθύνη έχει μόνο το ΕΚΑΒ. Και μάλιστα πρόσθεσε πως το ΕΚΑΒ έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιώτη για τις διακομιδές ασθενών.

Δεν είναι η πρώτη καταγγελία για παρόμοια μεταχείριση

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως οι καταγγελίες για απάνθρωπη μεταχείριση σε ανεμβολίαστους ξεπετάγονται συνεχώς τις τελευταίες μέρες, με πιο πρόσφατη περίπτωση τον ασθενή που έχρηζε άμεσης ιατρικής φροντίδας άλλα τον έδιωξαν από τα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων επειδή δεν ήταν εμβολιασμένος!

Τέτοια περιστατικά ντροπής φανερώνουν τις συνέπειες της στοχοποίησης που ενθαρρύνει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, με το να κατηγορούν για όλα τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Φορολογούμενοι πολίτες αντιμετωπίζουν συμπεριφορές ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, από το σύστημα υγείας που χρυσοπληρώνουν για να τους περιθάλπει!

Βέβαια, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε ενδοιασμούς να αποκαλέσει «τζαμπατζήδες» μια μεγάλη μερίδα πολιτών, πώς να περιμένουμε να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα ακόμα και υγειονομικοί; Όταν η ίδια η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους μη εμβολιασμένους σα να είναι πολίτες β’ κατηγορίας, είναι λογικό να περάσει αυτή η ρατσιστική πεποίθηση και σε μέρος των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο αποτροπιασμό προκαλούν τέτοιες μεταχειρίσεις ανθρώπων, που δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατία του 21ου αιώνα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη απανθρωπιά: Καταγγελία για ανεμβολίαστο ασθενή που τον παράτησαν στον δρόμο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.