ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο μπάχαλο για 4η δόση: Ο Μόσιαλος «αδειάζει» υπουργείο και Επιτροπή – Η Μίνα Γκάγκα λέει να την κάνουμε μόνο για «παρηγοριά»!

Κομφούζιο και προχειρότητα για την 4η δόση, με την Μίνα Γκάγκα να συστήνει να την κάνουν μόνο όσοι... φοβούνται(!) και τον Ηλία Μόσιαλο να «αδειάζει» υπουργείο και Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Κομφούζιο για την 4η δόση, με την Μίνα Γκάγκα να συστήνει να την κάνουν μόνο όσοι... φοβούνται και τον Ηλία Μόσιαλο να «αδειάζει» την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μίνα Γκάγκα: Εκτεθειμένοι σε μια απίστευτη ανοργανωσιά και σε μια επικίνδυνη προχειρότητα στο τοπίο της υγείας, βρίσκονται οι πολίτες αφού εχθές το πρωί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγήθηκε 4η δόση στους πολίτες άνω των 30, και μετά από λίγες ώρες η ίδια η Επιτροπή παραδέχθηκε ότι: «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσφέρει μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Παρόλα αυτά η πλατφόρμα εμβολιασμού ανοίγει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα!

Το ακόμα χειρότερο είναι πως μέσα στο ίδιο 24ωρο άλλα έλεγε η Επιτροπή Εμβολιασμού και άλλα έλεγε το υπουργείο Υγείας! Και μετά η κυβέρνηση μιλά για… «ατομική ευθύνη», κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες! Η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, εμφανίστηκε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό και ερωτήθηκε για το κατά πόσο θα ήταν αποτελεσματική μια νέα δόση εμβολίου.

Η απάντηση της, άφησε ενεούς τους τηλεθεατές: «Αν μου πείτε ‘’φοβάμαι πάρα πολύ, θέλω να κάνω το εμβόλιο’’, θα σας πω οκ κάντε το (!). Αν με ρωτάτε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο, η απάντηση μου είναι ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να το κάνετε».

Έχουμε χάσει κάθε επιστημονικό μέτρο σε αυτή τη χώρα; Είναι σοβαρή απάντηση από έναν υψηλόβαθμο αντιπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, το να λέγεται «πηγαίνετε να κάνετε το εμβόλιο για… παρηγοριά στον φόβο»;  Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται το εμβόλιο σαν… καταπραϋντικό του άγχους; Οι πολίτες να εκθέτουν τον οργανισμό τους σε νέες δόσεις, κυριολεκτικά για το τίποτα;

Για ποιο λόγο να διακινδυνεύσει ένας άνθρωπος να πέσει θύμα των (έστω σπάνιων) παρενεργειών του εμβολίου; Για συνεχίσουν να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές και να ξεστοκάρονται οι παρτίδες εμβολίων που χρυσοπληρώνει ο Θάνος Πλεύρης με χρήματα του ελληνικού λαού;

Η κατάσταση αποπνέει τέτοιο μπάχαλο που ακόμα και ο «σκληρός» υπέρ της ρητορικής του μαζικού εμβολιασμού Ηλίας Μόσιαλος, έσπευσε να «αδειάσει» την Επιτροπή Εμβολιασμού και το υπουργείο! «Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο», έγραψε συγκεκριμένα ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE.

Και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα περί… φόβου: «Ορισμένοι επισήμαναν ότι θα μπορούν να κάνουν την τέταρτη δόση όσοι φοβούνται. Αυτός βέβαια δεν είναι επαρκής λόγος για να δικαιολογηθεί μια πολιτική, ειδικά όταν δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση. Οι αποφάσεις δημόσιας υγείας και οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην τεκμηρίωση και στη συστηματική ανάλυση των δεδομένων. Στη χώρα μας χρειάζεται να έχουμε επαρκή στοιχεία για το ποσοστό των συμπατριωτών μας που έχουν επαρκή ανοσοπροστασία».

Στο τέλος ο Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει πως τα υπάρχοντα εμβόλια εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης. Άλλο ένα δείγμα πως δεν υπάρχει καμία σύμπνοια και συνεννόηση στην καθοδήγηση της αντιμετώπισης του κορονοϊού, εφόσον η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως δεν βρίσκει κάποιον πρακτικό λόγο να εμβολιαστεί κάποιος!

Η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα από πολιτικούς και «ειδικούς» είναι αδιαμφισβήτητο πως αποδείχθηκε αναποτελεσματική έως τραγική ως σήμερα. Άλλα ότι θα φτάναμε στο σημείο, το εμβόλιο να παρουσιάζεται ως προκαταβολική… «παρηγοριά» στον άρρωστο, είναι κάτι που θα πρέπει να μας βάζει σε σοβαρούς προβληματισμούς, ως το κατά πόσο υπάρχει πραγματική μέριμνα στην προστασία της δημόσιας υγείας…

Exit mobile version