ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο μπάχαλο με το take away: Από φούρνο παίρνεις καφέ, από καφετέρια όχι!

Λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα στις κόκκινες περιοχές μεταξύ των οποίων και Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει επικρατήσει ένα μπάχαλο.
Απίστευτο μπάχαλο με το take away: Από φούρνο παίρνεις καφέ, από καφετέρια όχι!

Λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα στις κόκκινες περιοχές μεταξύ των οποίων και Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει επικρατήσει ένα μπάχαλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε σήμερα το πρωί πως στις κόκκινες περιοχές απαγορεύεται το take away τα Σαββατοκύριακα και οι υπηρεσίες καφεστίασης θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο μέσω delivery.

Κάτι ωστόσο που φαίνεται να δημιουργεί κάποια προβλήματα ανισότητας, με το που έγινε γνωστό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα γνωστοποίησε ο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα».

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης οι καφετέριες που ήταν ανοιχτές, μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους μόνο με delivery.

Αν θέλει δηλαδή κάποιος να πάρει έναν καφέ, δεν μπορεί να πάει σε καφετέρια να τον πάρει. Θα πρέπει να τον παραγγείλει.

Αν όμως πάει σε έναν φούρνο, καθώς ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες έχουν καφέδες, μπορεί να τον αγοράσει κανονικά με φυσική παρουσία και δεν χρειάζεται να κάνει delivery.

Απίστευτες καταστάσεις στην εστίαση την ώρα, που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στο χείλος του εργασιακού και όχι μόνο γκρεμού.

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Πελοπόννησος: Περηφάνια για τον Νικηταρά!

Πελοπόννησος: Περηφάνια για τον Νικηταρά!

Η Πελοπόννησος έβγαλε έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ελλάδας!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: 25η Μαρτίου: Tο σπαθί της Επανάστασης ακονίστηκε στην πέτρα της πίστεως

25η Μαρτίου: Tο σπαθί της Επανάστασης ακονίστηκε στην πέτρα της πίστεως

Κάθε προσευχή, κάθε μάχη και κάθε λόγος των ηρώων του '21 μαρτυρούν ένα καταπληκτικό θαύμα που όμοιο του δεν είδε ποτέ η ιστορία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αγρίνιο: Έφαγε χταπόδι που είχε ψαρέψει και κατάπιε τρία αγκίστρια

Αγρίνιο: Έφαγε χταπόδι που είχε ψαρέψει και κατάπιε τρία αγκίστρια

Ψαράς στο Αγρίνιο έφαγε χταπόδι και μαζί 3 αγκίστρια

Κοινωνία
Κοινωνία: ΣΟΚ – Ακριβαίνει το ψωμί

ΣΟΚ – Ακριβαίνει το ψωμί

Το ψωμί θα γίνει ακόμα πιο ακριβό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ευρώπη σε απόλυτη παράνοια – Λειτουργεί σαν βομβιστής αυτοκτονίας που θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο

Η Ευρώπη σε απόλυτη παράνοια – Λειτουργεί σαν βομβιστής αυτοκτονίας που θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο

Η λογική έχει εγκαταλείψει εντελώς την Ευρώπη και οι ηγεσίες της μας οδηγούν σε ολοκαύτωμα, μέσω μιας αυτοεκπληρούμενης «προφητείας»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικός Κοκοτσάκης, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια των θυμάτων – «Μην κουνιέσαι σε παρακαλώ…» – «Μάρθη σε αγαπώ…»

Τέμπη: Συγκλονιστικός Κοκοτσάκης, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια των θυμάτων – «Μην κουνιέσαι σε παρακαλώ…» – «Μάρθη σε αγαπώ…»

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, ο Βασίλης Κοκοτσάκης αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές των παιδιών του Παύλου Ασλανίδη και της Μαρίας Καρυστιανού

Κοινωνία
Κοινωνία: Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Ούτε στο 50% των αναγκών της ελληνικής αγοράς για το Πάσχα είναι πιθανό να μην φτάσει η διαθεσιμότητα σε αρνιά και γενικότερα αμνοερίφια σύμφωνα με τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Συνεπώς η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αναμένεται να γίνει σε μεγάλο ποσοστό και με εισαγόμενα αρνιά. Τα εισαγόμενα θα πρέπει να σφαχτούν σε άλλες χώρες, είτε στην...

Κοινωνία
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025.

Media
VIRAL: Πόσες Ελληνίδες 25 χρονών υπάρχουν στην Ελλάδα;

Πόσες Ελληνίδες 25 χρονών υπάρχουν στην Ελλάδα;

Ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 10.482.487 κάτοικοι.

VIRAL
Κοινωνία: Συντάξεις Απριλίου 2025: Έρχονται οι πληρωμές – Νωρίτερα αυτό το μήνα!

Συντάξεις Απριλίου 2025: Έρχονται οι πληρωμές – Νωρίτερα αυτό το μήνα!

Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Πότε θα γίνει η αλλαγή ώρας φέτος;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 22 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου η εκκλησία τιμά και γιορτάζει, μεταξύ άλλων, τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου Ιερομάρτυρα Πρεσβυτέρου Άγκυρας

Ατζέντα
Ελευθέριος Ανδρώνης: Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Διεθνής έκθεση δείχνει ότι οι Έλληνες βυθίζονται στη θλίψη και χάνουν το παραδοσιακό τους φιλότιμο - Τι θα απαντούσε ο Άγιος Παΐσιος γι' αυτό;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καταπέλτης η Καρυστιανού για τις σικέ φήμες περί κόμματος: «Παραπλανητικά δημοσιεύματα – Μόνος μας στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»

Καταπέλτης η Καρυστιανού για τις σικέ φήμες περί κόμματος: «Παραπλανητικά δημοσιεύματα – Μόνος μας στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί τα ΜΜΕ να σταθούν στο ύψος τους, φιλτράροντας τα fake news που έχουν στόχο να παραπλανήσουν κόσμο

Κοινωνία
Κοινωνία: Μοίρασε «εγκεφαλικά» η Αντελίνα Βαρθακούρη στη φεμινιστική «ορθότητα» – «Παράσημό μου ότι είμαι νοικοκυρά – Αυτές κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια»

Μοίρασε «εγκεφαλικά» η Αντελίνα Βαρθακούρη στη φεμινιστική «ορθότητα» – «Παράσημό μου ότι είμαι νοικοκυρά – Αυτές κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια»

«Τα θεμέλια του σπιτιού μου είμαι εγώ και η δύναμή μου ο άντρας μου - Και τον τιμώ και του μαγειρεύω και τον φροντίζω - Αυτό έμαθα»

Κοινωνία
Κοινωνία: Έγκλημα στα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με επιπλέον μέλος άλλου νεκρού! – Να γιατί δόθηκε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα

Έγκλημα στα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με επιπλέον μέλος άλλου νεκρού! – Να γιατί δόθηκε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα

Αποκάλυψη - σοκ από δικηγόρο οικογενειών - Όλα για να μην αποκαλυφθεί το μπάχαλο των ιατροδικαστών και να μην εντοπιστούν τα χημικά!

Κοινωνία
Κοινωνία: «Κεραυνός» η Μ.Καρυστιανού για την «απόδραση» Τριαντόπουλου από την Εξεταστική: «Πλήρης κατάλυση του συντάγματος» – Αλλάζει γραμμή το Μαξίμου με νέο τέχνασμα

«Κεραυνός» η Μ.Καρυστιανού για την «απόδραση» Τριαντόπουλου από την Εξεταστική: «Πλήρης κατάλυση του συντάγματος» – Αλλάζει γραμμή το Μαξίμου με νέο τέχνασμα

Καρυστιανού: «Στάση δειλίας και υπεκφυγής, για να μην βγουν τα άπλυτα τους στη φόρα» - Τα «γυρίζει» το Μαξίμου και ετοιμάζει Προανακριτική - παρωδία

Κοινωνία