ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο! Νεαρός που έχασε πατέρα και αδερφό παίρνει τηλέφωνο στην εταιρεία και στον αυτόματο ακούγεται «ασφαλές ταξίδι»

Ξέσπασμα οργής έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας από νεαρό άνδρα, που αναζητά απαντήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ξέσπασμα οργής έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας από νεαρό άνδρα, που αναζητά απαντήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τους δεκάδες νεκρούς, με συγγενείς των θυμάτων να είναι γεμάτοι πόνο και οργή.

Την ώρα λοιπόν που τα κανάλια ζητούν ευθύνες από τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους, ένας ολόκληρος λαός πενθεί αηδιασμένος από την πολιτική υποκρισία.

Οι συγγενείς που δεν έχουν βρει τις σορούς των νεκρών ανθρώπων τους που επέβαιναν στο τρένο ξεσπούν και δικαίως ζητούν απαντήσεις. Ανάμεσά τους είναι και ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του και τον 15χρονο αδελφό του.

Το ξέσπασμα οργής του έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας όπου έχει στηθεί ένα σκηνικό ατέλειωτης αρχαίας τραγωδίας, είναι χαρακτηριστικό κι αποτυπώνει όσα βιώνουν όλες οι οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους.

«Τους έχω πάρει τρεις φορές τηλέφωνο, ο αυτόματος τηλεφωνητής μιλάει για το ασφαλέστερο ταξίδι στην Ελλάδα. Τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και δεν με έχει πάρει κανείς πίσω. Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτή τη στιγμή. Έχω χάσει τον αδελφό μου και τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, το γνωρίζω εγώ.

Το θέμα είναι απλά να γίνει κάτι ώστε να μην ξανά υπάρξουν τόσα θύματα που πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου… Νέα παιδιά. Ο αδελφός μου ήταν 15 χρονών. Το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Κανείς δεν λέει τίποτα γι’ αυτό.

Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορεί κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα εν έτει 2023; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι».






Exit mobile version