ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: «Θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή»

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε περήφανος για τον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνει το αντεργατικό νομοσχέδιο
Απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: «Θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή»

Την εμπειρία του ως… τηλεβιβλιοπώλης φαίνεται να επιστράτευσε για το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει την Κυριακάτικη εργασία ως το νούμερο 1 εργασιακό θέλγητρο που μάλιστα θα κάνει… θραύση.

Δηλαδή δεν φτάνει που η κυβέρνηση παραβιάζει πλήρως μια ιερή μέρα ανάπαυσης η οποία είναι αφιερωμένη στη Θεία Λατρεία, αλλά ο υπουργός Εργασίας προμοτάρει αυτήν την ασέβεια και ως «χρυσή ευκαιρία» για τους εργαζόμενους για να τονώσουν τον πενιχρό μισθό τους. Μια μέρα που εδώ και πολλούς αιώνες στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη στον Θεό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αφιερώνει στα έξτρα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι λοιπόν ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέρα από την κατάργηση του 40ωρου, πέρα από τα 13ωρα και τους διπλούς εργοδότες, πέρα και από την εργασιακή «δουλεία» του «δόκιμου εργαζόμενου» για 6 μήνες, τώρα βγήκε να πει ότι θα γίνει… σκοτωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει τις Κυριακές.

«Θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή» δήλωσε με απερίγραπτο θράσος ο Άδωνις στον αέρα του ΣΚΑΙ, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, την ώρα που το αντεργατικό νομοσχέδιό του λειτουργεί ως οδοστρωτήρας για εργασιακά δικαιώματα πολλών δεκαετιών.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια έκφραση είχε μεταχειριστεί για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος είχε πει πριν μια εβδομάδα ότι: «θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει την Κυριακή». Φαίνεται ότι… καλάρεσε στον κ. Γεωργιάδη η ατάκα του φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου, αφού δεν είναι πρώτη φορά βέβαια που «συνεργάζονται» σε επικοινωνιακό επίπεδο για να πλασάρουν στον κόσμο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Ασφαλώς αν οι μισθοί στην Ελλάδα δεν ήταν μισθοί πείνας, τότε ελάχιστοι θα δέχονταν να μην ξεκουραστούν σαν άνθρωποι την Κυριακή, να μην εκκλησιαστούν, να μην αφιερώσουν χρόνο με την οικογένεια τους και να μην κάτσουν στο κυριακάτικο τραπέζι. Αντί η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς που εξανεμίζονται λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, κατέθεσε ένα νομοσχέδιο εργασιακού μεσαίωνα για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με ακόμα πιο εξοντωτικά ωράρια και εξαθλιωμένη ποιότητα ζωής.

Ο υπουργός Εργασίας έχει πλήρη επίγνωση της ανέχειας που υπάρχει, γι’ αυτό και δηλώνει σίγουρος ότι πολύς κόσμος θα δουλέψει και τις Κυριακές. Επίσης ο υπουργός έχει επίγνωση ότι για πολλές χιλιάδες εργαζομένων, δεν θα υπάρχει επιλογή να πούνε όχι στην κυριακάτικη εργασία, ασχέτως αν φαινομενικά τους επιτρέπεται να την αρνηθούν. Η εργασία της Κυριακής ουσιαστικά απελευθερώνεται χάριν του πλουτισμού των επιχειρηματικών συμφερόντων, και όχι των εργαζομένων που σε πολλές περιπτώσεις πιέζονται ή εκβιάζονται για να δουλεύουν και τις Κυριακές.

Ως «εξαιρετικά φιλεργατικό» χαρακτήρισε στο σύνολό του, το νομοσχέδιο – γαλέρα για τα εργασιακά ο Άδωνις Γεωργιάδης, φτάνοντας στο σημείο να περιγράφει το σχέδιο νόμου που τινάζει στον αέρα το εργατικό δίκαιο ως «εξαιρετικά καλό, που αυξάνει το εισόδημα των εργαζομένων»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: «Θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.