ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποδοκιμάστηκε ο Θάνος Πλεύρης από υγειονομικούς στην Κοζάνη – «Πλεύρη ακούς, γεμίσαμε νεκρούς» (vid)

Για άλλη μια φορά ο Θάνος Πλεύρης έτυχε «θερμής υποδοχής» από υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, αυτήν την φορά στο Μαμάτσειο της Κοζάνης.
Αποδοκιμάστηκε ο Θάνος Πλεύρης από υγειονομικούς στην Κοζάνη – «Πλεύρη ακούς, γεμίσαμε νεκρούς» (vid)

Μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από την προκλητική και απαξιωτική του στάση απέναντι στους υγειονομικούς σε αναστολή, άλλα και οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί παρόλο που βρίσκονται για 14 μήνες καταδικασμένοι σε καθεστώς εξαθλίωσης δεν σταματούν να απαιτούν τα δικαιώματα που τους έκλεψε η κυβέρνηση.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πλήρης αποτυχία του Θάνου Πλεύρη στον υπουργικό θώκο, αφού οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να «σταθεί» πουθενά χωρίς να ακούγεται γιουχάισμα και διαμαρτυρίες. Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθεί κανείς στην μεταπολίτευση κάποιον άλλον υπουργό Υγείας που να αποδοκιμάστηκε τόσο πολύ.

Με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του Θάνου Πλεύρη στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, υγειονομικοί του νοσοκομείου άλλα και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου φώναξαν συνθήματα και αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Υγείας κατά την στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο.

Στο χώρο υπήρχε αστυνομική δύναμη και ομάδα των εργαζομένων ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό, ενώ τους ζητήθηκε rapid test για να μπουν στο χώρο, με το κλίμα έξω από το νοσοκομείο να ήταν έκρυθμο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Πλεύρης για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους, αφού ο δημόσιος διάλογος έχει γίνει άγνωστη έννοια για την κυβέρνηση και η όποια επικοινωνία με πολίτες γίνεται μόνο από πλήρως ελεγχόμενα μέσα και διαύλους επικοινωνίας.

Λόγω της απολυταρχικής νοοτροπίας του Θ. Πλεύρη, ο ιερός χώρος των δομών της δημόσιας υγείας, συχνά – πυκνά μετατρέπεται σε «στρατόπεδο» πάνοπλων ΟΠΚΕ και λοιπών αστυνομικών δυνάμεων που μεριμνούν για τον αποκλεισμό της κάθε δομής, σαν να είναι… τρομοκράτες οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Σημάδι και αυτό για το πού οδεύει η κατάσταση.

«Πλεύρη ακούς, γεμίσαμε νεκρούς» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς, προφανώς παραπέμποντας στην καταστροφική πολιτική διάλυσης που εφάρμοσε ο κ. Πλεύρης στο ΕΣΥ ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες χιλιάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ, και στις δομές υγείας να έχουν δημιουργηθεί τριτοκοσμικές συνθήκες.

Παρόλο που οι περιστάσεις απαιτούσαν (και ακόμα απαιτούν) άμεσα την πλήρωση των δομών με εξειδικευμένο προσωπικό, ο Θάνος Πλεύρης όχι μόνο δεν έκανε τις απαιτούμενες προσλήψεις άλλα είχε και την… πολυτέλεια να διώξει 7.000 υγειονομικούς γιατί δεν πιστεύουν σε ένα τεχνητά διαμορφωμένο «ξόανο» αφηγημάτων που βολεύουν την κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης ονομάζει συνολικά «επιστήμη».

Ασφαλώς καμία σχέση με την αληθινή επιστήμη δεν έχει η μη αμφισβήτηση επιστημονικών θέσεων. Το αντίθετο. Ίσα ίσα που η επιστήμη προάγεται από την σύγκρουση επιστημονικών απόψεων και τον ανοιχτό επιστημονικό διάλογο, πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψε η κυβέρνηση να υπάρξουν στη δημόσια σφαίρα.

Σε δηλώσεις του προ ημερών, ο Πλεύρης υποστήριξε ότι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν θα έπρεπε να είχαν απολυθεί: «Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Το ΣτΕ μας έχει πει ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν λοιπόν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12 και μέχρι τότε θα υπάρξει απόφαση. Η θέση μου είναι ότι σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί για να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη και θα μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, όμως, είναι μια προσωπική θέση και σεβόμαστε τι είπε το ΣτΕ».

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της ολικής κατάρρευσης με τους ενεργούς υγειονομικούς να βρίσκονται «στα κάγκελα» για την τεράστια έλλειψη προσωπικού που λειτουργεί σαν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας υγείας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποδοκιμάστηκε ο Θάνος Πλεύρης από υγειονομικούς στην Κοζάνη – «Πλεύρη ακούς, γεμίσαμε νεκρούς» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.