ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζονται μέλη του «κυκλώματος χρυσού»

Εντός της ημέρας θα μείνουν ελεύθεροι οκτώ από τους κατηγορούμενους

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στην ανάκληση των προσωρινών κρατήσεων και για τους οκτώ κατηγορούμενους από το αποκαλούμενο «κύκλωμα χρυσού», προχωρά τις επόμενες ώρες η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, αναμένεται η γνωμοδότηση αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποφυλάκιση όλων των κατηγορουμένων.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή, ανέφερε σε αναλυτικές δηλώσεις του: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια προς τιμήν της και ανακοίνωσε ότι κατάφερε με ερωτήματά της, την απάντηση της ΑΑΔΕ, της μονής αρμόδιας αρχής για να καταλογίζει δασμούς και να ελέγχει παραβάσεις».

Πρόσθεσε πως η δικαστική λειτουργός ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, και συνέχισε:

«Σε λίγες ώρες εκτιμώ ότι όλοι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα της Δικαιοσύνης με πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η απάντηση ήρθε».

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια δεν υπήρξε ποτέ αδίκημα λαθρεμπορίας. «Είναι κωμικό δημιούργημα ουσιαστικά και νομικά. Δεν γνωρίζω αν η δικαιοσύνη θα στραφεί κατά δημιουργούς αυτής της φαρσοκωμωδίας. Δεν υπήρξε ποτέ αδίκημα στην υπόθεση αυτή. Αν υπήρξαν φορολογικές παραβάσεις ή μικρά πλημμελήματα είναι άλλο ζήτημα».

Αντίστοιχα, ο συνήγορος Δημήτρης Κακόγιαννος υποστήριξε: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα», ενώ ο δικηγόρος Επαμεινώνδας Παπαδέας είπε: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Πηγή: news247

Αλέξης Κούγιας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή

Exit mobile version