ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απογραφή 2021: Μισό εκατομμύριο μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας την τελευταία 10ετία

Η απογραφή του 2021 θα δείξει σύμφωνα με καθηγητές πανεπιστημίων, πως ο πληθυσμός στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 500.000 τα τελευταία χρόνια.
Απογραφή 2021: Μισό εκατομμύριο μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας την τελευταία 10ετία

Απογραφή 2021: Μεγάλη είναι η μείωση στον πληθυσμό της Ελλάδας, αφού όπως τονίζουν καθηγητές φτάνει κοντά στο μισό εκατομμύριο.

Η απογραφή 2021 θα διεξαχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή θα δείξει σύμφωνα με τους καθηγητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Θεσσαλίας, κ. Βασίλη Παππά και Βύρωνα Κοτζαμάνη, πως υπάρχει μεγάλη μείωση στον πληθυσμό.

Η οποία μπορεί να ανέρχεται μέχρι και τους 500.000 ανθρώπους, σε σχέση με το 2011. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε ελάχιστους μόνο νομούς, οι κάτοικοι τους δεν έγιναν λιγότεροι.

Αυτοί είναι στα Δωδεκάνησα, την Χίο, την Λέσβο και την Σάμο. Δηλαδή στην νησιωτική Ελλάδα . Ένας λόγος γι’ αυτό το γεγονός είναι πως υπήρχε μετακίνηση πολλών μεταναστών προς αυτές και δημιουργία κέντρων υποδοχής.

Αντίθετα στα ηπειρωτικά της χώρας, η μείωση ιδιαίτερα σε κάποιους νομούς ήταν αξιοσημείωτη. Όσον αφορά τώρα το ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων τα τελευταία εννιά χρόνια, οι δεύτεροι ήταν σαφώς περισσότεροι (περίπου 223 χιλιάδες).

Μόνο στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Ξάνθη, τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο γεννήθηκαν περισσότεροι άνθρωποι, απ’ ότι έφυγαν από την ζωή. Πιο αρνητικό είναι το ισοζύγιο στην Αθήνα. Δηλαδή οι θάνατοι σε σύγκριση με τις γεννήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν ακόμα και αν όσοι φύγουν από την Ελλάδα γίνουν ίσοι με αυτούς που θα εγκατασταθούν σ’ αυτή, ο πληθυσμός της και πάλι θα μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο, τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απογραφή 2021: Μισό εκατομμύριο μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας την τελευταία 10ετία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.