ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποθρασύνεται ο παρακρατικός ψευδομουφτής της Θράκης: «Το ελληνικό κράτος καταστρέφει τη γλώσσα μας»

Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει στην τύχη της τη Θράκη, οι εγκάθετοι της Άγκυρας αποθρασύνονται όλο και περισσότερο

Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει στην τύχη της τη Θράκη, οι εγκάθετοι της Άγκυρας αποθρασύνονται όλο και περισσότερο.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί την πολιτική «υποκλίσεων» στον Ερντογάν και η Τουρκία εγείρει θέματα μειονότητας ακόμα και για τη Ρόδο και την Κω, οι εγκάθετοι της Άγκυρας στη Θράκη αλωνίζουν ανενόχλητοι και «καπελώνουν» τους επίσημους φορείς του ελληνικού κράτους, χωρίς να τους αγγίζει κανένας νόμος.

Ο προκλητικός ψευδομουφτής της Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα εμφανίστηκε σε συνέδριο με θέμα «Το να είσαι Μουσουλμάνος Τούρκος στη Δυτική Θράκη» και επιτέθηκε στην Ελλάδα, δηλαδή στη χώρα που ο ίδιος ζει και που σκανδαλωδώς ανέχεται την προβοκατόρικη δράση του.

Το συνέδριο έγινε στην Θεολογική Σχολή της Κοινότητας Νέων Ρωμυλίας του τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης. Ο Τράμπα δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι το παν για μια κοινωνία. Η γλώσσα μας δημιουργεί τον πολιτισμό μας. Ο μεγαλύτερος αγώνας του ελληνικού κράτους είναι να καταστρέψει τη γλώσσα μας. Με άλλα λόγια, κάνει όλες τις κινήσεις και τα έργα με στόχο να καταστρέψουν τα τουρκικά και να τα κάνουν να ξεχαστούν».

Ο ψευδομουφτής υποστήριξε ότι οι «Τούρκοι» που ζουν στην Δυτική Θράκη δεν δύνανται να χρησιμοποιούν την γλώσσα και να ασκούν την θρησκεία τους ελεύθερα. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το ελληνικό κράτος αρνείται την «τουρκικότητα» όσων ζουν στη Δυτική Θράκη.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα παιδιά που «έχουν τουρκική καταγωγή» και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία ξεχνούν την γλώσσα και τον πολιτισμό τους προϊόντος του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 10 μέρες, οι νόμιμοι μουφτήδες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης που τελέστηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή.

Μετά τα εγκαίνια, οι 3 μουφτήδες πήγαν στο τέμενος του Πλατάνου για να τελέσουν την προσευχή της Παρασκευής, όμως στο τέμενος έχει ήδη κάνει «κατάληψη» ο ψευδομουφτής Μουσταφά Τράμπα και με τη συνοδεία των «πρωτοπαλίκαρων» του, προπηλάκισαν λεκτικά τους νόμιμους μουφτήδες και τους έδιωξαν από το τέμενος.

Τέτοιοι τραμπουκισμοί γίνονται πολύ συχνά υπό τις διαταγές του προκλητικού ψευδομουφτή, ο οποίος αποθρασύνεται όλο και περισσότερο γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με παθητικότητα τα παρακρατικά «τσιράκια» της Άγκυρας.

Το ενεργούμενο του Ερντογάν, ψευδομουφτής Μουσταφά Τράμπα, έχει το θράσος να μιλάει για θρησκευτικούς περιορισμούς, ενώ ο ίδιος έδιωξε τους νόμιμους μουφτήδες από το τζαμί, παραβιάζοντας τη νόμιμη θρησκευτική ιεραρχία.

Στο ζήτημα της γλώσσας τα σχέδια της Άγκυρας είναι γνωστά και δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ευνοεί με διάφορους τρόπους. Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να κάνουν μητρική τους γλώσσα τα τούρκικα και να αναπτύσσουν συνείδηση τούρκων υπηκόων μέσα στην Ελλάδα.

Ενώ προσχηματικά δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να επιλέξουν την τουρκική ή την ελληνική γλώσσα, στην πράξη καθιερώνεται η τουρκική γλώσσα ως η επίσημη μειονοτική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων μαθητών, εξαφανίζοντας τα Ελληνικά, τα Πομακικά, καθώς και τη Ρομανή (τη γλώσσα των Ρομά), που είναι οι μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμάνων καθώς βέβαια και την Ελληνική στα μειονοτικά σχολεία.

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν κανονικό εκτουρκισμό της Θράκης, με δαπάνες του ελληνικού κράτους, και πάνω απ’ όλα αυτά έχει και το θράσος ο ψευδομουφτής της Θράκης να λέει ότι χάνονται…. τα Τουρκικά, επειδή δεν έχουν «τουρκοποιηθεί» όλες οι υπηρεσίες της Θράκης! Φυσικά δεν φταίει αυτός που κάνει την πρακτορική δουλειά του, αλλά εκείνοι που τον αφήνουν…

Exit mobile version