ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποθρασύνθηκαν οι Σκοπιανοί!

Οφείλουμε, μετά από συνεννόηση με τις, πανταχού παρούσες, Μεγάλες Δυνάμεις, να δώσουμε ένα καλό μάθημα στους ηλίθιους Σκοπιανούς που αποθρασύνθηκαν.
Αποθρασύνθηκαν οι Σκοπιανοί!

Αλήθεια, οι Σκοπιανοί, αντί να βάλουν παντού την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και να την προσκυνούν πρωί και βράδυ, που με την προδοτική για μας τους Έλληνες, Συμφωνία των Πρεσπών, ξέπλυνε την ντροπή τους να είναι Σλάβοι, σφετεριζόμενοι, το δοξασμένο όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και εμφυτεύοντας ανύπαρκτη εθνότητα και γλώσσα, ζητούν και τα ρέστα. Για το λόγο τούτο, απαξιώ ακόμη και να σχολιάσω την ηλιθιότητα τους.

Ο διεθνής παράγων, δεν είναι η πρώτη φορά που μας καρπαζώνει και χάνουμε τα δίκαια εθνικά μας συμφέροντα, χάριν δικών τους, υποθετικών πολλές φορές, συμφερόντων. Η ανύπαρκτη υπόθεση των Σκοπίων,  την οποία δημιούργησε την δεκαετία του 40 ο Τίτο, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το κρατίδιο αυτό, ως εργαλείο να βγουν στο Αιγαίο, ο διεθνής παράγων τότε, δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον αποστάτη από το Σοβιετικό Μπλοκ Τίτο και μας επέβαλαν σιωπή.

Το ίδιο πάθαμε και με την Βόρειο Ήπειρο, όταν με το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας», που υπογράφηκε από την Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου, στις 17 Μαΐου 1914, με το οποίο αναγνωρίστηκε η  αυτονομία και ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου η οποία επικυρώθηκε από όλους και τις Μεγάλες Δυνάμεις, οι οποίες και εγγυήθηκαν την εφαρμογή της. Τούτο έγινε μετά το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, το οποίο δεν προέβλεπε όλα αυτά τα θετικά για τους ομοεθνείς μας της Βορείου Ηπείρου.

Το Πρωτόκολλο προέβλεπε, την Αυτόνομη Διοίκηση, με Ελληνική  συνείδηση, την θρησκεία και γενικότερα τον ελληνικό πολιτισμό και επικυρώθηκε και από την Αλβανική Κυβέρνηση. Ο πρώτος Διοικητής, ήταν ο Γεώργιος Ζωγράφος, ο οποίος μαζί με την Αλ. Καραπάνο, αγωνίζονταν για χρόνια και δικαιώθηκαν.

Χρήσιμο θα είναι να συζητηθεί, κάποια στιγμή, προ ημερησίας στη Βουλή.

Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον οποίον είμαστε με τους νικητές, οι Μεγάλες Δυνάμεις, αχ αυτές οι Μεγάλες Δυνάμεις που δεν διστάζουν να παίζουν το παιχνίδι τους στις πλάτες των μικρότερων κρατών, ωσάν να είμαστε υποτελείς και όργανά τους πολλές φορές, αποφάσισαν ότι το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας τους εξυπηρετούσε καλύτερα. Εμείς πάλι σιωπή!

Το ίδιο έχουμε πάθει και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος χωρίς την πρωτοφανή αποφασιστικότητα και ηρωισμό μας, δεν θα είχε κερδηθεί, αφού εμείς καθυστερήσαμε τον Χίτλερ να εκτελέσει το σχέδιο «Μπαρμπαρόσα» εναντίον της Ρωσίας και την έπαθε με τα χιόνια, όπως ο Μέγας Ναπολέων και το ήξερε πολύ καλά και ο Τσώρτσιλ.

Για να μην ζητήσουμε ό,τι μας ανήκε και δικαιούμαστε, Βόρειο Ήπειρο το ελάχιστο, αλλά ακόμη και την Κωνσταντινούπολη από τους ηττημένους Τούρκους, μεθόδευσαν οι Άγγλοι, όπως ξέρουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι, να μαλώσουμε μεταξύ μας, δημιουργώντας τον λεγόμενο εμφύλιο, με αφέλεια και απρονοησία των τότε Ελλήνων κομμουνιστών  ανταρτών και αργότερα να μας χωρίσουν και να τους πούμε και ευχαριστώ!

Η Μικρασιατική ολοσχερής καταστροφή μας, τις συνέπειες και πληγές της οποίας ακόμη δεν έχουμε επουλώσει, αν εξαιρέσουμε το πατροπαράδοτο εξευτελιστικό και καταστροφικό διχασμό μας, οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις, στις οποίες κάναμε όλα τα χατίρια, μπορούσαν, αν ήθελαν, να μετριάσουν πολύ την καταστροφή μας.  

Αλλά και την τραγωδία της Κύπρου, θα είχαμε αποφύγει, αν οι Μεγάλες Δυνάμεις, αυτές οι αιώνιοι εχθροί μας, που φοβούνται να μεγαλώσει η Ελλάδα, τα κατάφεραν με τον χρήσιμο ηλίθιο δικτάτορα Ιωαννίδη, την οποία εμείς οι νεότεροι, την έχουμε εγκαταλείψει παντελώς και μας ενδιαφέρει η τύχη της Ουκρανίας.

Οφείλουμε λοιπόν, έστω για πρώτη φορά, να εξηγήσουμε στις Μεγάλες Δυνάμεις, τις οποίες δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε, ότι μπορούμε να συνδυάσουμε τα δικά τους συμφέροντα με τα δικά μας και να δώσουμε ένα καλό και γερό μάθημα στους ηλίθιους Σκοπιανούς που αποθρασύνθηκαν.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Τραγικά νούμερα για το δημογραφικό - Μόλις 66.532 γεννήσεις είχαμε το 2025 εκ των οποίων μόνο τα 40.000 ήταν ελληνόπουλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Μεροκάματα θανάτου στην Ελλάδα του 2026 - Οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε γίνει κοπή της βασιλόπιτας το προηγούμενο βράδυ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ενόχλησε UEFA και Τσέλσι ο εκτελεσμένος από τους Άγγλους Κύπριος ήρωας - Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ύψωσαν ανενόχλητοι σημαία του ψευδοκράτους σε αγώνα της Γαλατά!

Κοινωνία