ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτρόπαια δήλωση Γεωργιάδη σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή: «Αν ζούσες στις ΗΠΑ, τώρα θα ήσουν στον δρόμο, νεκρή»

Ανασφάλιστη καρκινοπαθής από τη Λέσβο αναγκάζεται να πάει στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες - Απάνθρωπες δηλώσεις Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ

Ανασφάλιστη καρκινοπαθής από τη Λέσβο αναγκάζεται να πάει στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες - Απάνθρωπες δηλώσεις Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οργή και φρίκη προκαλούν τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια ανασφάλιστη καρκινοπαθή από τη Λέσβο που εμφανίστηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ για να περιγράψει τον γολγοθά που βιώνει λόγω της διάλυσης του ΕΣΥ.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στην άρρωστη γυναίκα ότι θα πρέπει να τον… ευγνωμονεί και να θεωρεί τον εαυτό της… τυχερό που ζει στην Ελλάδα, γιατί – όπως είπε με απίστευτη αναισθησία – αν ζούσε στις ΗΠΑ «τώρα θα ήταν νεκρή»!

Συγκεκριμένα η καρκινοπαθής από τη Λέσβο εμφανίστηκε στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε και της Μαρίας Αναστασοπούλου, για να καταγγείλει ότι το νοσοκομείο της Λέσβου δεν διαθέτει ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα και έτσι αναγκάζεται να ταξιδεύει στην Αθήνα για να κάνει τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες. Επιπλέον, με την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης που έχει «πετάξει» τους ανασφάλιστους στο περιθώριο, ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει κανένα έξοδο της καρκινοπαθούς γυναίκας για τα εισιτήρια μεταφοράς και τη διαμονή της στην Αθήνα.

«Εάν ήσασταν ανασφάλιστη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης λυπάμαι που θα σας πω πώς θα τα πληρώνατε όλα από την τσέπη σας», είπε με θράσος ο Άδωνις Γεωργιάδης, σαν να πρέπει να πουν και «ευχαριστώ» οι καρκινοπαθείς που ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για να κάνουν τις θεραπείες τους. Και αυτό γιατί τα νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών βρίσκονται σε καθεστώς διάλυσης.

«Εδώ σας τα πληρώνουμε όλα εμείς και καλά κάνουμε», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο… χουβαρντάς Άδωνις, σαν να προέρχονται από δικά του χρήματα οι δαπάνες για τους ανασφάλιστους, και όχι από τους φορολογούμενους πολίτες που υποτίθεται ότι πληρώνουν φόρους για να έχουν ένα αξιοπρεπές σύστημα δημόσιας υγείας.

Αδιάφορος για το δράμα της γυναίκας, ο υπουργός αμέσως μετά διαφήμισε τον εαυτό του λέγοντας: «Δικός μου νόμος είναι και λέω ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν ανασφάλιστο χωρίς θεραπεία» και προσθέτοντας ότι «το κράτος έχει κάποια όρια».

Συνεχίζοντας το ντελίριο του, απέναντι σε μια γυναίκα που δίνει αγώνα για τη ζωή της, ο Άδωνις είπε ότι οι ανασφάλιστοι δεν πληρώνουν στο ΕΣΥ καθώς «πήρα μια πολύ μεγάλη απόφαση επί προηγούμενης θητείας μου, για αυτό μου έχει δώσει ο βραβείο ο ΠΟΥ».

Κάπου εκεί, ακόμα και ο φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άρης Πορτοσάλτε, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας προς τον υπουργό να συμπεριλάβει και τους ανασφάλιστους στα μεταφορικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής, προφανώς γιατί είχε αντιληφθεί ότι ο Άδωνις είχε «ξεφύγει» με τη συμπεριφορά του στο τηλεοπτικό πάνελ.

Και αντί ο Άδωνις να συμμαζέψει τις αθλιότητες που εκστόμισε, είπε κάτι ακόμα χειρότερο, που ξεπερνά κάθε όριο σε αυτό που θα λέγαμε «πολιτικό καφριλίκι»:

«Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή», είπε χωρίς ντροπή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας αποσβολωμένο ακόμα και τον Πορτοσάλτε.

 

Exit mobile version