ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισαν τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» για την κατρακύλα της ΝΔ – Ο Γιάννης Λοβέρδος είπε ότι «υπάρχουν και τενεκέδες» στην κυβέρνηση!

Ευθείες βολές κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών εκτόξευσε ο γαλάζιος βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος - «Μπηχτή» και για τον Γκρίνμπεργκ

Ευθείες βολές κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών εκτόξευσε ο γαλάζιος βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος - «Μπηχτή» και για τον Γκρίνμπεργκ.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αλήθειες που πονάνε εξέφρασε για την κυβέρνηση ο γαλάζιος βουλευτής, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος όμως μέχρι τις παραμονές των ευρωεκλογών τα έβρισκε όλα καλά. Το φιάσκο της ΝΔ στην κάλπη που κατρακύλησε σε ποσοστά Σαμαρά 2015, έχει προκαλέσει μεγάλη εσωκομματική γκρίνια. Μια γκρίνια που στρέφεται κυρίως στους «φυτευτούς» εξωκοινοβουλευτικούς που επιβάλλει ετσιθελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραβιάζοντας συνεχώς τη λαϊκή εντολή, αλλά και τη συνοχή της παράταξης.

Μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής, ο Γιάννης Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι ο «αέρας» του 41%, τελικά γύρισε μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Γιατί προκάλεσε αίσθηση παντοδυναμίας και έθρεψε συμπεριφορές υπεροψίας. Πριν πετάξει τα «καρφιά» για τους συναδέλφους του, ο κ. Λοβέρδος φρόντισε πρώτα να βγάλει τον πρωθυπουργό από το κάδρο της αλαζονείας, λέγοντας ότι «κατανοεί περισσότερο απ’ όλους» ότι έπρεπε να υπάρχει προσγειωμένο φρόνημα.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κ. Λοβέρδου να φανεί συμπαθής στον πρωθυπουργό, αλλά αν κάποιος σήκωσε πιο ψηλά τη σημαία της αλαζονείας στην κυβέρνηση, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για παράδειγμα, στιγμές κορυφαίας αλαζονείας ήταν το «ματωμένο» χειροκρότημα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή (που ήταν «γραμμή» Μητσοτάκη), η φέτα που έχει μόνο… 6,28 το κιλό, και οι εξαλλοσύνες με τις σέλφι στη Βουλή όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους γκέι γάμους, που έβρισκε αντίθετη την πλειοψηφία του λαού και την Εκκλησία.

Ο Γιάννης Λοβέρδος μπορεί να κάλυψε τη ρίζα της αλαζονείας που είναι ο πρωθυπουργός, αλλά τουλάχιστον είπε κάποιες αλήθειες για άλλα στελέχη:

«Δυστυχώς το 41% σε πάρα πολλούς στη ΝΔ δημιούργησε αλαζονεία. Αυτοί οι άνθρωποι καβάλησαν το καλάμι. Αυτοί θα καταλάβουν και θα ξεκαβαλικέψουν εύκολα ή δύσκολα. Διότι αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός. Πήραμε ένα μήνυμα ηχηρό ότι ‘’δεν μας υπηρετείτε καλά’’», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ήταν μία νίκη, όχι όπως τη θέλαμε. Κακά τα ψέματα, από πέρυσι μέχρι φέτος χάσαμε 1 εκατομμύριο ψήφους. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας», σημείωσε ακόμα.

Και τα εσωκομματικά… φιτίλια που άναψε, έγιναν ακόμα πιο καυστικά. Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι στους 158 κυβερνητικούς βουλευτές «υπάρχουν και τενεκέδες» (!) χωρίς να κατονομάζει ποιοι είναι αυτοί, αλλά το υπονόησε αμέσως μετά. Είπε ότι είναι σφόδρα αντίθετος με την τοποθέτηση εξωκοινοβουλευτικών (δηλαδή μη εκλεγμένων από τον λαό) στα υπουργεία. Τέτοιοι είναι για παράδειγμα ο Γεραπετρίτης, ο Σκέρτσος, ο Φλωρίδης, και η Μενδώνη. 

Άρα η «καμπάνα» του κ. Λοβέρδου χτυπάει και γι’ αυτούς. Μάλιστα ο βουλευτής είπε ότι είναι ανήθικο να «φυτεύονται» σε υπουργικές θέσεις πολιτικοί που δεν έχει επιλέξει ο λαός, και κατόπιν να χρησιμοποιούν την υπουργική αναγνωρισιμότητα για να εκλεχθούν. Αυτό και αν είναι «καρφί» μεγατόνων.

Ο κ. Λοβέρδος… ξέχασε να πει όμως ποιος επιβάλλει αυτούς τους διορισμένους υπουργούς στον λαό και στην παράταξη. Γιατί σίγουρα δεν τοποθετούνται… μόνοι τους στις θέσεις τους. Τους επιλέγει και τους επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα επιστρέφουμε ξανά στην πραγματικότητα ότι ο πρωθυπουργός είναι ο «άρχων» της αλαζονείας.

Όταν ο κ. Λοβέρδος ρωτήθηκε αν η ΝΔ έχει πάγκο απάντησε: «Βεβαίως. Είναι ψευδέστατο αυτό. Δεν λέω όλοι. Υπάρχουν και τενεκέδες μεταξύ των 158, όπως σε όλα. Υπάρχουν και ”Γαλατώ” μεταξύ των 158, αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές είναι αξιολογότατοι».

Ο γαλάζιος βουλευτής συνδύασε τα «καρφιά» για τους εξωκοινοβουλευτικούς και με μια «μπηχτή» για τον ακριβοπληρωμένο σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταν Γκρίνμπεργκ, τον οποίο ειρωνικά χαρακτήρισε εμμέσως «μεγάλο γκουρού» που «έπεσε έξω» στις εκλογές.

«Πρέπει να μπουν περισσότεροι από την κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτούς εκλέγει ο ελληνικός λαός. Καλώς ή κακώς αυτούς εκλέγει. Δεν εκλέγει τον άλλον. Εκτός αν μου πεις ότι φέρνω το μεγάλο ταλέντο το οποίο έχει διαπρέψει παγκοσμίως και τον φέρνω και τον κάνω υπουργό Οικονομικών γιατί είναι ο μεγάλος γκουρού της οικονομίας. Είδαμε όμως ότι και οι μεγάλοι γκουρού σε αυτές τις εκλογές πέσαν έξω», σημείωσε με νόημα ο Γ.Λοβέρδος.

Για την παρουσία των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ο βουλευτής είπε συγκεκριμένα ότι: «Είμαι σφόδρα εναντίον, σφόδρα, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Τι σημαίνει εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί; Τους είδαμε. Δεν μπορούσαν να γίνουν οι ίδιοι βουλευτές, γίναν υπουργοί και μετά πήγαν σε περιφέρειες για να εκλεγούν ως υπουργοί. Ε αυτό το θεωρώ και ανήθικο κατά τη γνώμη μου. Και το θεωρεί και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα ότι είναι ανήθικο».

Απίστευτα «καρφιά» από έναν βουλευτή που δεν συνηθίζει να κάνει τόσο σκληρή αυτοκριτική, κάτι που μαρτυρά ότι στη ΝΔ άνοιξε μια περίοδος εσωστρέφειας και εσωκομματικής «φαγωμάρας» που είναι άγνωστο το πότε και πώς θα κλείσει…

Exit mobile version