Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μαγειρεύει αρνί στο φούρνο με πατάτες για την Κυριακή του Πάσχα (vid)
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει το τέλειο αρνί στο φούρνο για την Κυριακή του Πάσχα!Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει το τέλειο αρνί στο φούρνο για την Κυριακή του Πάσχα!
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το Πάσχα έφτασε και καθώς τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση δεν επιτρέπουν να κάνουμε γιορτές στο χωριό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φροντίζει να μας δώσει την λύση για την Κυριακή του Πάσχα μαγειρεύοντας το τέλειο αρνί στο φούρνο με πατάτες!
Υλικά Συνταγής:
2 ½ κιλά αρνί κατά προτίμηση από μικρό αρνάκι
12 πατάτες μεγάλες
αλάτι
ανάμεικτα πιπέρια
λεμονοπίπερο
2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ.σ. μουστάρδα με βότανα (χωρίς γλουτένη)
2 ολόκληρες σκ. σκόρδο
1 φλ. νερό
3/4 φλ. ελαιόλαδο
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση Συνταγής:
Για το αρνί στο φούρνο με πατάτες,
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το αρνί σε μερίδες για το αρνί στο φούρνο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.
Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του αρνιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο.
Τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα πατάτας. Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Το αλείφουμε να πάει παντού. Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί το νερό.
Καλύπτουμε το ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και κάτι, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα υγρά του αρνιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αρνί του Πάσχα: «Τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι – Από πόσα ευρώ ξεκινά το κιλό (vid)