Ασυλία πριν το «κουκούλωμα»: Η κυβέρνηση έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» το ακαταδίωκτο, για τα μέλη της Επιτροπής που ερευνά τα Τέμπη!
Έτσι θα χυθεί «άπλετο φως» στην τραγωδία; - Μετά το ακαταδίωκτο στους Λοιμωξιολόγους, δίνουν ασυλία και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη!Τέμπη – Επιτροπή εμπειρογνωμόνων: Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίσει να μοιράσει σε μια επιτροπή το ακαταδίωκτο, ξέρεις πολύ καλά τι σε περιμένει και τι έπεται. Το μάθαμε καλά όταν δόθηκε στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τον καιρό της πανδημίας.
Με το μαξιλαράκι ασφαλείας του ακαταδίωκτου ο κάθε «ειδικός» μπορούσε να προπαγανδίζει όποια αβάσιμη σαχλαμάρα του ερχόταν στο κεφάλι, μπορούσε να επικαλείται ανύπαρκτες μελέτες, μπορούσε να τρομοκρατεί καθημερινώς, να στοχοποιεί πολίτες, να εισηγείται για αντιεπιστημονικές και αντισυνταγματικές υποχρεωτικότητες, να μην δίνει λόγο σε κανέναν για τα ψέματα που ειπώθηκαν προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να λάβει το πειραματικό σκεύασμα, να μην λογοδοτεί για τις καταστροφικές παρενέργειες και τους θανάτους που προκλήθηκαν από τα σκευάσματα.
Το ακαταδίωκτο εξασφάλισε πλήρη ατιμωρησία και συγκάλυψη για την υγειονομική δικτατορία που εφαρμόστηκε, και όλες τις τραγικές συνέπειες της. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση φρόντισε να το δώσει από την αρχή. Το ίδιο γίνεται και τώρα, στην έρευνα των ευθυνών για το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη.
Για άλλη μια φορά, το Μαξίμου βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο συγκάλυψης, παρέχοντας το ακαταδίωκτο στα μέλη της έκτακτης επιτροπής εμπειρογνωμόνων (η οποία δημιουργήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση), με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την στήριξη των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα.
Συγκεκριμένα η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι ο πρόεδρος (Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς) και τα μέλη της έκτακτης Επιτροπής (Χρήστος Πυργίδης και Βασίλειος Προφυλλίδης) δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες και «δεν έχουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».
Μάλιστα επισημαίνεται πως αν ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής διώκονται για πιθανό δόλο, η υποστήριξη και εκπροσώπησή τους δύναται να ανατίθεται σε λειτουργό του ΝΣΚ ή σε δικηγόρο της επιλογής τους η αμοιβή του οποίου καταβάλλεται από το ίδιο το Δημόσιο.
Όπως ήταν λογικό και επόμενο, η κίνηση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και σφοδρές αντιδράσεις. Εάν ο σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν όντως να χυθεί «άπλετο φως» στην τραγωδία των Τεμπών, τότε δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να φοβούνται για διώξεις προς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Δεν υπάρχει λόγος να προφυλάσσεσαι από την οργή του κόσμου… προκαταβολικά, εκτός και αν προγνωρίζεις πως με τα αποτελέσματα της «έρευνας», θα φρίξει ο κόσμος.
Η εξασφάλιση του ακαταδίωκτου προδιαθέτει τους πολίτες πως η επιτροπή έχει αναλάβει «αποστολή» να τεκμηριώσει ένα προαποφασισμένο πόρισμα, που θα περιοριστεί σε μερικά «ανθρώπινα λάθη», ώστε να βγει λάδι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εγκληματική πολιτική που ακολούθησε στη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου. Οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζώντες από την τραγωδία των Τεμπών ζητούν δικαίωση και αντ’ αυτού βλέπουν το κράτος να λαμβάνει μέτρα περιφρούρησης της ατιμωρησίας του, πριν προχωρήσει καν η σχετική έρευνα.
Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την ψήφο των πολιτών γιατί – όπως λέει – θέλει να… ανατρέψει το βαθύ κράτος, την ώρα που μοιράζει προκλητικά ακαταδίωκτα σε όσες επιτροπές χρησιμοποιούνται για να «κουκουλώσουν» τις ευθύνες του κράτους.
Ασφαλώς, όσα ακαταδίωκτα και αν μοιράσουν για να καλύψουν το αίμα αυτών των ανθρώπων που χύθηκε στον βωμό του κέρδους, ο λαός είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ήδη τα έχει εκφράσει σε πορείες διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της τελευταίας 12ετίας.