ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άστραψε» ο Κορίνθου Διονύσιος: «Τώρα δηλαδή είναι καλές οι νέες ταυτότητες για τις οποίες κάναμε συλλαλητήρια; Εγώ λέω όχι ως πνευματικός πατέρας»

«Τα τωρινά τσιπάκια είναι αθώα και ας μας δένουν χειροπόδαρα;» - Λάβρος ο Μητροπολίτης Κορίνθου, πρόβαλε ένα ηχηρό όχι για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

«Τα τωρινά τσιπάκια είναι αθώα και ας μας δένουν χειροπόδαρα;» - Λάβρος ο Μητροπολίτης Κορίνθου, πρόβαλε ένα ηχηρό όχι για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μητροπολίτης Κορίνθου – Ταυτότητες: Ένα «πύρινο» κήρυγμα που έκανε τη φωνή της Εκκλησίας να ηχήσει στεντόρεια, μπροστά σε όλα τα δεινά και τις απειλές που αντιμετωπίζει ο λαός, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στο Λουτράκι.

Μετά την ολοκλήρωση της ιεράς λιτανείας της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε έναν συναισθηματικά φορτισμένο λόγο ενώπιον του λαού, γεμάτο ιερά αγανάκτηση και αγωνία για τα όσα βιώνει η πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό.

Κορυφαίο σημείο της ομιλίας του που έκανε αίσθηση και καταχειροκροτήθηκε, ήταν το ηχηρό «όχι» που πρόβαλε στις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Αναφέρθηκε με νόημα, στα συλλαλητήρια που εδώ και δεκαετίες πραγματοποιεί η Εκκλησία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το ηλεκτρονικό φακέλωμα, και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν τα τσιπάκια στις ταυτότητες που κάποτε χαρακτηρίζονταν ως «δούρειος ίππος» για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, σήμερα να αντιμετωπίζονται ως εντελώς «αθώα».

Ενώ τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο, ότι το ψηφιακό σύστημα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων δύναται να μας «δέσει χειροπόδαρα», δείχνοντας έτσι την αντίθεσή του στο τεχνητό κλίμα εφησυχασμού που επικρατεί για το ζήτημα, την ώρα που τα επιχειρήματα για τους κινδύνους παραβίασης των δικαιωμάτων που προκύπτουν από τις νέες ταυτότητες, είναι συντριπτικά.

«Αν οι ταυτότητες που δεν τις θέλαμε και κάναμε συλλαλητήρια, τώρα είναι καλές ταυτότητες και τα τσιπάκια τα τωρινά είναι πιο αθώα από τα άλλα και ας μας δένουν χειροπόδαρα. Εγώ λέω όχι, εγώ δεν την αποδέχομαι αυτή την «ελευθερία». Ως πνευματικός σας πατέρας λέω όχι. Αλλά λέω ναι στο να έχουμε την ιδιοπροσωπία μας ως χριστιανοί ορθόδοξοι», είπε εισπράττοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Πέρα από το ζήτημα των ταυτοτήτων, το δυναμικό κήρυγμα του Μητροπολίτη περιστράφηκε γύρω από την επιτακτική ανάγκη για εθνική μετάνοια και επιστροφή του ελληνικού λαού στον δρόμο του Θεού, αφού τα ανθρώπινα σχέδια που γίνονται χωρίς τον Θεό, μας οδηγούν στην αυτοκαταστροφή και την εξαγρίωση.

Μπροστά στην ανυπαρξία του κράτους, το αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας που έχει κατακλύσει τους πολίτες, άλλα και τις αλλεπάλληλες συμφορές που χτυπούν την πατρίδα μας, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος έδειξε την πίστη στον Θεό ως μοναδική καταφυγή που απέμεινε στον δοκιμαζόμενο λαό:

«Μας έμεινε μόνο ο Θεός και η Παναγία η Γιάτρισσα. Πότε όλη αυτήν την περίοδο κλίναμε γόνυ ψυχής και καρδίας στην Παναγία;», είπε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στις πυρκαγιές, τις θεομηνίες στη Θεσσαλία και τη στυγνή δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

«Βλέπουμε έτσι αμεταμέλητα, σκληρόκαρδα να πετάνε ανθρώπους στη θάλασσα γιατί το IQ τους είναι χαμηλό», είπε και πρόσθεσε γενικεύοντας το φαινόμενο της σκληροκαρδίας: «Αυτοί τάχα λένε ότι σέβονται τη φύση και την κτίση. Και αγαπούν πιο πολύ τα σκυλιά και τα γατιά, από τους ανθρώπους. Και μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Και δεν υπολογίζουν τίποτε».

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου αντιπαρέθεσε έτσι, τη νοσηρή νοοτροπία μιας επιλεκτικής και υποκριτικής αγάπης στη φύση και τα ζώα, μιας αγάπης που ουσιαστικά δεν στοιχίζει τίποτα, και αφήνει έξω το κορυφαίο δημιούργημα του Θεού που είναι ο άνθρωπος. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ευαισθητοποίηση για την προστασία των ζώων και του κλίματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα, άλλα τα φαινόμενα απάνθρωπης μεταχείρισης του συνανθρώπου έχουν πολλαπλασιαστεί στην κοινωνία μας.

Και αυτό δείχνει ότι χωρίς τον Θεό δεν υπάρχει αληθινή αγάπη που να «αγκαλιάζει» όλη τη φύση και όλη την κτίση. Αν υπήρχε, τότε ούτε θα καταστρεφόταν η φύση – ούτε θα ευτελιζόταν η αξία του ανθρώπου, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στις μέρες μας.

Exit mobile version