ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AstraZeneca εμβόλιο: «Πληρώστε 120 εκατ. για να πάρουμε το εμβόλιο σας λέει η Ε.Ε.»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να δεχθεί την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου της με την AstraZeneca υπό τον έναν όρο όμως. Ο όρος αυτός είναι η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca να παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του covid-19 μέχρι το τέλος του Ιουνίου, Ακριβέστερα όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο συνήγορος της ΕΕ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να δεχθεί την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου της με την AstraZeneca υπό τον έναν όρο όμως.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να δεχθεί την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου της με την AstraZeneca υπό τον έναν όρο όμως.

Ο όρος αυτός είναι η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca να παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του covid-19 μέχρι το τέλος του Ιουνίου,

Ακριβέστερα όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο συνήγορος της ΕΕ δήλωσε σε βελγικό δικαστήριο ότι η Ενωση είναι έτοιμη να αποδεχθεί την παράδοση των 300 εκατομμυρίων δόσεων που προβλέπει το συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, υπό τον όρο ότι η εταιρεία θα παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Αυτό εξήγησε την Τρίτη (11/5) ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώπιον του δικαστηρίου κατά την έναρξη διαδικασίας δεύτερης αγωγής της Κομισιόν κατά της εταιρείας για την καθυστέρηση στις παραδόσεις της προς την ΕΕ.

Η αγωγή έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και ακολουθεί την κατάθεση μιας πρώτης αγωγής τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της οποίας θα επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιδιώξει επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην εταιρεία. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο την επιδίκαση συμβολικής αποζημίωσης ύψους 1 ευρώ για παραβίαση όρων συμβολαίου εκ μέρους της AstraZeneca.

Ο συνήγορος της AstraZeneca διαμαρτυρήθηκε για την εκκίνηση από την Κομισιόν και δεύτερης αγωγής με το δεδομένο ότι μόλις έχει εκκινήσει η πρώτη. Η AstraZeneca είχε αρχικά συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την παράδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει παρά 50 εκατομμύρια.

Ο συνήγορος της AstraZeneca δήλωσε στον δικαστή ότι η εταιρεία «ελπίζει» να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Exit mobile version