ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθλιότητα: Με SMS – «κονσέρβα» «παρηγορεί» η κυβέρνηση τραυματίες και οικογένειες θυμάτων από τα Τέμπη!

Αντί για ανθρώπινη και ουσιαστική ψυχολογική υποστήριξη, η κυβέρνηση στέλνει αυτοματοποιημένα SMS ντροπής σε συγγενείς θυμάτων και επιζήσαντες
Αθλιότητα: Με SMS – «κονσέρβα» «παρηγορεί» η κυβέρνηση τραυματίες και οικογένειες θυμάτων από τα Τέμπη!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα χρόνια που κυβερνά έχει αποδείξει πως για κάθε λάθος, για κάθε πολιτικό έγκλημα, για κάθε αστοχία του επιτελικού κράτους, για κάθε καταστροφή που δεν κατάφερε να αποτρέψει, χρησιμοποιεί ένα… SMS για να καλύψει την ανεπάρκεια της.

Όλες οι αναπηρίες του κράτους καλύφθηκαν από ένα «ξερό» SMS, το οποίο έλεγε στους πολίτες είτε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (σε πυρκαγιές κλπ.), είτε να κλειστούν μέσα σε αυτά (σε πραγματικά ή ανύπαρκτα ακραία καιρικά φαινόμενα), προκειμένου να μην έρθει ο πολίτης αντιμέτωπος με την ανυπαρξία του επιτελικού κράτους.

Όμως μετά την ανείπωτη εθνική τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη, θα περίμενε κανείς – έστω τώρα – μια ανθρώπινη και όχι «αυτοματοποιημένη» και ψυχρή επικοινωνία του κράτους με τους συγγενείς των θυμάτων. Μάταια όμως. Μόλις τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ ολόκληρη η Ελλάδα «βράζει» από θυμό για τις πολιτικές ευθύνες, στην κυβέρνηση είχαν την τραγική και άθλια ιδέα να στείλουν SMS «κονσέρβα», για υποτιθέμενη ψυχολογική υποστήριξη σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος που πριν λίγες μέρες έθαβαν τους νεκρούς τους!

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, το αυτοματοποιημένο SMS που αποστέλλεται στα κινητά αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας είναι στη διάθεσή σας. Καλώντας το 10306, κατά προτεραιότητα, στην επιλογή 3 για τους εμπλεκόμενους και τους συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μπορείτε να μιλήσετε όλο το 24ωρο με επαγγελματία ψυχικής υγείας».

Δηλαδή αντί να συμπαραστέκονται με έμπρακτο και ανθρώπινο τρόπο στους συγγενείς των θυμάτων, τους «πέταξαν» ένα ψυχρό και απρόσωπο SMS με έναν αριθμό, και τους είπαν «αν νοιώσετε την ανάγκη, πάρτε μας να μιλήσετε και πατήστε την επιλογή… 3 για να σας… συνδέσουμε». Είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση κράτους προς τις δεκάδες οικογένειες που θρηνούν; Είναι τόσο ανάλγητοι και ψυχροί επαγγελματίες;

Φανταστείτε μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της πριν 3 εβδομάδες στην καρμανιόλα των Τεμπών, να λαμβάνει στο κινητό της ένα τέτοιο μήνυμα! Να μην έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί της όλο αυτό το διάστημα (όπως μαρτυρούν οι ίδιες οι οικογένειες) και ξαφνικά να βλέπει ένα άψυχο και «φασόν» SMS ντροπής, όπως αυτό. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα νοιώσει οργή, αγανάκτηση και αηδία, γιατί το ίδιο διεφθαρμένο κράτος που σκότωσε αυτά τα παιδιά με την ανευθυνότητα του, τώρα «πουλάει» ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους συγγενείς.

Ψηφιακό κράτος, ψηφιακή επικοινωνία, ψηφιακή αναισθησία. Πουθενά ανθρωπιά και κατανόηση. Δεν σέβονται ούτε τώρα τον ανείπωτο πόνο αυτών των ανθρώπων. Και τι καλύτερο να περιμένει κανείς άλλωστε, εφόσον ο πρωθυπουργός έφτασε στο έσχατο σημείο αναισθησίας να πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι επιζήσαντες από τη σύγκρουση στα Τέμπη, πρέπει να βάλουν… «πλάτη» για να αλλάξει η χώρα; Πότε υπήρξε τσίπα, για να βρεθεί τώρα;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθλιότητα: Με SMS – «κονσέρβα» «παρηγορεί» η κυβέρνηση τραυματίες και οικογένειες θυμάτων από τα Τέμπη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.