ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθρησκοποίηση του Κράτους

«Τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τις σαφείς συνταγματικές προβλέψεις, η Εκκλησία περιφρονείται και περιθωριοποιείται από την Πολιτεία».

Αθρησκοποίηση του Κράτους
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Στην προσπάθεια αθρησκοποίησης του κράτους και την περιφρόνηση της Εκκλησίας, αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», με φόντο την ημερίδα της 30ης Ιουνίου στο αμφιθέατρο OTEAcademy.

«Τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τις σαφείς συνταγματικές προβλέψεις, η Εκκλησία περιφρονείται και περιθωριοποιείται από την Πολιτεία», τονίζει η «Εστία Πατερικών Μελετών», σημειώνοντας πως με «μικρά και σταθερά βήματα, η Πολιτεία υλοποιεί σταδιακά την αθρησκοποίηση του Κράτους, η οποία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό».

Σύμφωνα με την Εστία Πατερικών Μελετών, η «εχθρότητα της κρατικής εξουσίας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι τυχαία».

«Ο διαχρονικός λόγος του Ευαγγελίου θυμίζει στους ανθρώπους την αξία τους, ως εικόνες του Θεού, με ελευθερία, λογική, αισθήματα και ανάγκη προσέγγισης του Δημιουργού τους και όχι ως εξελιγμένα ζώα», τονίζεται, επομένως όπως αναφέρεται, «είναι ασύμβατος με τα νέα ήθη που οραματίζονται εκείνοι που κυβερνούν».

«Ο συνειδητός ορθόδοξος χριστιανός δεν ταιριάζει με τον κόσμο της μεγάλης επανεκκίνησης όπου οι ελευθερίες είναι περιορισμένες και οι αξίες διαστρεβλωμένες», υπογραμμίζεται.

Η ημερίδα περιλάμβανε εισηγήσεις από εκλεκτούς ομιλητές, με βαθιά γνώση του θέματος, «με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στο διάλογο που έχει ανοίξει εδώ και δεκαετίες για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους».

Exit mobile version