ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο ασυνεννοησίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: O Π. Μαρινάκης «άδειασε» τον Μηταράκη και η Ν. Μπακογιάννη «άδειασε» τον Μαρινάκη!

Ο Ν. Μηταράκης είπε πως καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα «μάζεψε» και η Ν. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε τον Μηταράκη!

Ο Ν. Μηταράκης είπε πως καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα «μάζεψε» και η Ν. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε τον Μηταράκη!
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένα απίστευτο αλαλούμ γίνεται από χθες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Το κάθε κυβερνητικό στέλεχος φαίνεται να πετάει «το μακρύ του και το κοντό του» για το αν θα καταργηθεί ή δεν θα καταργηθεί το αστυνομικό σώμα και ο ένας «αδειάζει» τον άλλον, για ένα φιάσκο που στοίχισε 30 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό.

Αμέσως μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, που είπε ότι οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς και πως θα δημιουργηθεί… έφιππη αστυνομία ως τουριστική ατραξιόν, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι διαψεύσεων και επιβεβαιώσεων, φανερώνοντας ένα μπάχαλο στις υπουργικές αποφάσεις και τις συνεννοήσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

Αρχικά, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «άκυρο» στον Μηταράκη για το θέμα της έφιππης αστυνομίας. Οι φανταχτερές ανακοινώσεις του υπουργού Προ.Πο. τελικά αποδείχθηκαν… πράσινα άλογα. Και μόνο η πρόθεση του υπουργείου να επενδύσει σε… καβαλάρηδες αστυνομικούς που θα κυκλοφορούσαν μόνο και μόνο για το θεαθήναι, δείχνει πως δεν υπάρχει ουδεμία επαφή με τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου για ουσιαστική καταπολέμηση της εγκληματικότητας που στις μέρες μας κάνει όλο και μεγαλύτερη θραύση.

Μετά το «άδειασμα» του Μητσοτάκη στον Μηταράκη για το θέμα της έφιππης αστυνομίας, σήμερα Πέμπτη (13/7), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης «άδειασε» και αυτός με τη σειρά του τον Νότη Μηταράκη, δηλώνοντας ότι:

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, αντιθέτως επανεξετάζουμε πως θα έχει τον καλύτερο ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την ΕΛ.ΑΣ.».

Δέχτηκε μάλιστα και διευκρινιστική ερώτηση για το θέμα, επιμένοντας στην απάντησή του: «Ήμουν σαφής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επανεξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της, για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της Αστυνομίας και είναι σημαντικό αυτό να είναι σε συντονισμό με το σύνολο της Αστυνομίας».

Η Ντόρα είχε τον τελευταίο λόγο…

Που να ήξερε όμως ο κ. Μαρινάκης, ότι τον περίμενε «άδειασμα» και εκείνον, στο «άδειασμα» που έκανε στο Νότη Μηταράκη! Και όχι από όποιον και όποιον. Από την ίδια την αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη! Με την άνεση να λέει ό,τι θέλει και όποτε θέλει, η κυρία Μπακογιάννη έκανε τον Παύλο Μαρινάκη να μοιάζει μάλλον γραφικός, αφού δήλωσε σήμερα ότι βρίσκει σωστή την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, εμφανίζοντας ως δεδομένη την απόφαση!

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα, οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο να’ ναι, η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη φέρει πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τις «φιλότιμες» προσπάθειες του Παύλου Μαρινάκη να θολώσει το επικοινωνιακό τοπίο για να μην αναδειχθεί το φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το αποτυχημένο project της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Πως να τα εκλάβει όλα τα παραπάνω «ήξεις αφήξεις» ο ελληνικός λαός; Ως μεγαλείο ανοργανωσιάς και ασυνεννοησίας; Ως διαγωνισμό αλαζονείας εντός της κυβέρνησης; Πάντως τίποτα το καλό δεν δείχνει…

Exit mobile version