ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο και ασυνεννοησία με τα πιστοποιητικά: H Mίνα Γκάγκα δήλωσε άγνοια για το αν θα καταργηθούν

Επιτελικό μπάχαλο στο υπουργείο Υγείας, καθώς άλλα λέει ο Θάνος Πλεύρης, άλλα λέει η Μίνα Γκάγκα, και άλλα λένε μέλη της επιτροπής για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Μπάχαλο και ασυνεννοησία με τα πιστοποιητικά: H Mίνα Γκάγκα δήλωσε άγνοια για το αν θα καταργηθούν

Μίνα Γκάγκα: Ασυνεννοησία, μπάχαλο και αοριστολογίες είναι τα όσα έχει εμφανίσει προς το παρόν το υπουργείο Υγείας ως προς την πιθανολογούμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Την ώρα που ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε προχθές πως το πιστοποιητικό «δεν καταργείται» άλλα εξετάζεται για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σήμερα μίλησε σα να ανήκει σε υπουργείο… άλλης χώρας, αφού δήλωσε… άγνοια για το τι θα γίνει, καθώς: «δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Ο ένας δηλαδή μιλά για σίγουρη «μη κατάργηση» του πιστοποιητικού και ο άλλος δεν γνωρίζει αν και πότε θα καταργηθεί ή αν θα παραμείνει.

Άγνοια δηλώνει για τα πιστοποιητικά η Μίνα Γκάγκα

«Δεν έχω σαφή περιθώρια, σήμερα θα μας δώσει την εισήγησή της η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, οπότε δεν θέλω να προλάβω κανέναν ούτε να λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Πρέπει να δούμε όλες τις εισηγήσεις και όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και μετά να βγούμε και να πούμε τι θα γίνει», είπε η Μίνα Γκάγκα.

«Υπάρχει σχεδιασμός (;), αλλά περιμένουμε τα δεδομένα. Δεν έχουμε βγει να ανακοινώσουμε επίσημα ότι αυτά είναι τα ορόσημα. Θα έχουμε σύντομα ενημέρωση, αλλά να έχει ολοκληρωθεί πρώτα όλος ο κύκλος των διαβουλεύσεων», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια επικαλέστηκε την… ελπίδα πως «κάποια στιγμή τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπορέσουμε να πάμε σε μια απελευθέρωση». Ενώ σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για την εστίαση και τη διασκέδαση η Μίνα Γκάγκα επικαλέστηκε τη βοήθεια του… καιρού, λέγοντας πως «από τον Μάιο στην Ελλάδα ουσιαστικά τρώμε έξω ούτως ή άλλως, με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid, δεν χρειάζεται να έχουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Πρόσθεσε πάνω σε αυτό πως «από τον Μάιο και μετά, ακόμη και η βραδινή διασκέδαση είναι σε εξωτερικούς χώρους τις περισσότερες φορές. Άρα θα πάμε σε μια απελευθέρωση μόνο και μόνο λόγω καιρού. Είναι λογικό ο κόσμος χρειάζεται να έχει ορόσημα και θα τα έχει σύντομα».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση τελευταία αρέσκεται πολύ να βρίσκει «λύσεις» στις μεταβολές του καιρού για το μπάχαλο διαχείρισης που η ίδια δημιουργεί. Από το «κάντε υπομονή να τελειώσει ο χειμώνας» που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν για θέρμανση, περάσαμε στο «περιμένετε να έρθει ο Μάιος για να μην χρειάζεστε πιστοποιητικό» της Μίνας Γκάγκα. Πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που βασίζεται στον καλό, και κυρίως τον κακό μας τον καιρό…

Ο κόσμος πραγματικά «χρειάζεται να έχει ορόσημα» και ειδικά μετά από ταλαιπωρία 2 χρόνων που οφείλεται στην κακή διαχείριση της πανδημίας από το Μαξίμου. Άλλα το θέμα είναι πως το υπουργείο Υγείας μέσα στην ασυνεννοησία που το διακρίνει, δεν μπορεί να προσφέρει ούτε αυτό. Ένα χρονοδιάγραμμα με καθαρές αποφάσεις για να μην ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος. Αντ’ αυτού βλέπουμε μια τραγελαφική κατάσταση που άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος.

Ο Μίνα Γκάγκα δηλώνει πως περιμένει την εισήγηση της επιτροπής για να βγει μια απόφαση για το πιστοποιητικό, ενώ η Βάνα Παπαευαγγέλου (μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό) δήλωνε πριν λίγες μέρες πως «δεν έχουμε λόγο εμείς, ούτε νομίζω ότι θα μας ρωτήσουν» γιατί το πιστοποιητικό «δεν είναι επιστημονικό, άλλα διοικητικό μέτρο».

Καταλαβαίνει κανείς πως έχει χαθεί… κάθε μέτρο με αυτά που ακούμε, και ασφαλώς όλο αυτό το μπάχαλο το χρεώνεται ο πολίτης. Κοροϊδία, ανοργανωσιά και σύγχυση απόψεων για την κατάργηση ενός πραγματικά άχρηστου μέτρου που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αφήσει πίσω τους, ενώ η Ελλάδα ακόμα διυλίζει τον κώνωπα…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Ούτε στο 50% των αναγκών της ελληνικής αγοράς για το Πάσχα είναι πιθανό να μην φτάσει η διαθεσιμότητα σε αρνιά και γενικότερα αμνοερίφια σύμφωνα με τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Συνεπώς η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αναμένεται να γίνει σε μεγάλο ποσοστό και με εισαγόμενα αρνιά. Τα εισαγόμενα θα πρέπει να σφαχτούν σε άλλες χώρες, είτε στην...

Κοινωνία
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025.

Media
VIRAL: Πόσες Ελληνίδες 25 χρονών υπάρχουν στην Ελλάδα;

Πόσες Ελληνίδες 25 χρονών υπάρχουν στην Ελλάδα;

Ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 10.482.487 κάτοικοι.

VIRAL
Κοινωνία: Συντάξεις Απριλίου 2025: Έρχονται οι πληρωμές – Νωρίτερα αυτό το μήνα!

Συντάξεις Απριλίου 2025: Έρχονται οι πληρωμές – Νωρίτερα αυτό το μήνα!

Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Αλλαγή ώρας: Έφτασε η ώρα – Μην το ξεχάσετε!

Πότε θα γίνει η αλλαγή ώρας φέτος;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 22 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου η εκκλησία τιμά και γιορτάζει, μεταξύ άλλων, τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου Ιερομάρτυρα Πρεσβυτέρου Άγκυρας

Ατζέντα
Ελευθέριος Ανδρώνης: Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Διαπρέπουν σε εθνική κατάθλιψη οι Έλληνες, γιατί χάνουνε το άγιο φιλότιμο

Διεθνής έκθεση δείχνει ότι οι Έλληνες βυθίζονται στη θλίψη και χάνουν το παραδοσιακό τους φιλότιμο - Τι θα απαντούσε ο Άγιος Παΐσιος γι' αυτό;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καταπέλτης η Καρυστιανού για τις σικέ φήμες περί κόμματος: «Παραπλανητικά δημοσιεύματα – Μόνος μας στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»

Καταπέλτης η Καρυστιανού για τις σικέ φήμες περί κόμματος: «Παραπλανητικά δημοσιεύματα – Μόνος μας στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί τα ΜΜΕ να σταθούν στο ύψος τους, φιλτράροντας τα fake news που έχουν στόχο να παραπλανήσουν κόσμο

Κοινωνία
Κοινωνία: Μοίρασε «εγκεφαλικά» η Αντελίνα Βαρθακούρη στη φεμινιστική «ορθότητα» – «Παράσημό μου ότι είμαι νοικοκυρά – Αυτές κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια»

Μοίρασε «εγκεφαλικά» η Αντελίνα Βαρθακούρη στη φεμινιστική «ορθότητα» – «Παράσημό μου ότι είμαι νοικοκυρά – Αυτές κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια»

«Τα θεμέλια του σπιτιού μου είμαι εγώ και η δύναμή μου ο άντρας μου - Και τον τιμώ και του μαγειρεύω και τον φροντίζω - Αυτό έμαθα»

Κοινωνία
Κοινωνία: Έγκλημα στα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με επιπλέον μέλος άλλου νεκρού! – Να γιατί δόθηκε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα

Έγκλημα στα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με επιπλέον μέλος άλλου νεκρού! – Να γιατί δόθηκε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα

Αποκάλυψη - σοκ από δικηγόρο οικογενειών - Όλα για να μην αποκαλυφθεί το μπάχαλο των ιατροδικαστών και να μην εντοπιστούν τα χημικά!

Κοινωνία
Κοινωνία: «Κεραυνός» η Μ.Καρυστιανού για την «απόδραση» Τριαντόπουλου από την Εξεταστική: «Πλήρης κατάλυση του συντάγματος» – Αλλάζει γραμμή το Μαξίμου με νέο τέχνασμα

«Κεραυνός» η Μ.Καρυστιανού για την «απόδραση» Τριαντόπουλου από την Εξεταστική: «Πλήρης κατάλυση του συντάγματος» – Αλλάζει γραμμή το Μαξίμου με νέο τέχνασμα

Καρυστιανού: «Στάση δειλίας και υπεκφυγής, για να μην βγουν τα άπλυτα τους στη φόρα» - Τα «γυρίζει» το Μαξίμου και ετοιμάζει Προανακριτική - παρωδία

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο μεγατόνων όσο παραμένει στη θέση του ο Ν.Τσάφος: «Έθαβε» τον αγωγό EastMed – Αποθέωνε τον TurkStream – Εμφάνιζε σε χάρτη τουρκική τη Λέσβο!

Σκάνδαλο μεγατόνων όσο παραμένει στη θέση του ο Ν.Τσάφος: «Έθαβε» τον αγωγό EastMed – Αποθέωνε τον TurkStream – Εμφάνιζε σε χάρτη τουρκική τη Λέσβο!

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να καλύπτει τον νέο υφυπουργό Ενέργειας που δρούσε ως λομπίστας των συμφερόντων Μπάιντεν και Τουρκίας

Κοινωνία
Must Read: 20 Μαρτίου 1961 ο Μπιθικώτσης «έχασε τη φωνή» του

20 Μαρτίου 1961 ο Μπιθικώτσης «έχασε τη φωνή» του

(video) Ένα απρόσμενο γεγονός μοναδικό ίσως στην παγκόσμια «τραγουδιστική» ιστορία

Must Read
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική Πινακοθήκη: Δεν ενέκριναν καλλιτέχνη με γλυπτά ηρώων του 1821 – Ενέκριναν πορνοβίντεο που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα

Εθνική Πινακοθήκη: Δεν ενέκριναν καλλιτέχνη με γλυπτά ηρώων του 1821 – Ενέκριναν πορνοβίντεο που βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα

Εθνική Πινακοθήκη: Ένα περίκλειστο λόμπι χριστιανοφοβικών απορρίπτει οτιδήποτε το ελληνορθόδοξο και προβάλλει με άνεση τις πιο αισχρές βλασφημίες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Μαρτυρία – σοκ από πατέρα θύματος – «Ο Άρειος Πάγος μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βάζουμε με όλους»

Τέμπη: Μαρτυρία – σοκ από πατέρα θύματος – «Ο Άρειος Πάγος μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βάζουμε με όλους»

Έκθετη η εισαγγελέας Αδειλίνη από μια ακόμη μαρτυρία γονιού, που μάλιστα είναι και καθηγητής Μαθηματικών στο ΑΠΘ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεγαλείο πίστης από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες του ’85 ήρθες ως δώρο Θεού στην αγκαλιά μου – Τώρα είσαι στην αγκαλιά της μάνας μας Παναγίας»

Μεγαλείο πίστης από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες του ’85 ήρθες ως δώρο Θεού στην αγκαλιά μου – Τώρα είσαι στην αγκαλιά της μάνας μας Παναγίας»

Δέος με τα λόγια της μητέρας - «Βασίλη μου, τώρα είσαι στην πιο γλυκιά αγκαλιά, και αυτό γαληνεύει τον πόνο της καρδιάς μου από τη ρομφαία της απουσίας σου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Απίστευτη δήλωση Συρίγου – «Μακάρι το 2043 να έχουμε ασφαλή τρένα και να λέμε ότι ο χαμός τους έγινε αφορμή για να ξυπνήσουμε»

Τέμπη: Απίστευτη δήλωση Συρίγου – «Μακάρι το 2043 να έχουμε ασφαλή τρένα και να λέμε ότι ο χαμός τους έγινε αφορμή για να ξυπνήσουμε»

Αδιανόητη δήλωση από τον βουλευτή της ΝΔ, που προσβάλλει τους 57 νεκρούς εμφανίζοντας τους ως απαραίτητη θυσία για σύγχρονο σιδηρόδρομο

Κοινωνία