ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο το ΕΣΥ: Απίστευτες καταγγελίες για ανειδίκευτους γιατρούς σε ΜΕΘ Covid, «για να βγαίνουν οι βάρδιες»!

Απίστευτες καταγγελίες από γιατρούς του νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Άνδρέας», πως στις ΜΕΘ Covid χρησιμοποιούνται γιατροί που έχουν άσχετες ειδικότητες και καμία εμπειρία στην καταπολέμηση του ιού!
Μπάχαλο το ΕΣΥ: Απίστευτες καταγγελίες για ανειδίκευτους γιατρούς σε ΜΕΘ Covid, «για να βγαίνουν οι βάρδιες»!

Ένα δημόσιο σύστημα υγείας με τρομακτικές ελλείψεις και στα πρόθυρα της κατάρρευσης, περιγράφεται από καταγγελίες γιατρών που περιγράφουν μια άκρως ανησυχητική κατάσταση.

Ολοένα και πληθαίνουν οι μαρτυρίες για υποστελεχωμένες ΜΕΘ ή πρόχειρες στελεχώσεις από ανειδίκευτο προσωπικό που δεν έχει καμία εμπειρία στη καταπολέμηση της Covid -19! Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή 7.000 έμπειρους υγειονομικούς, περιγράφεται μια άτακτη χρησιμοποίηση υγειονομικού προσωπικού μόνο και μόνο για να… βγαίνουν οι βάρδιες!

Καταγγελίες για χρησιμοποίηση άσχετων ειδικοτήτων

Δύο γνωστοποιήσεις της τραγικής κατάστασης του ΕΣΥ, έγιναν για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, μιλώντας στο Ionian Channel, αποκάλυψε πως: «παθολόγοι και χειρουργοί του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, κάνουν εφημερία επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες».

Ενώ το σοβαρό ζήτημα επιβεβαίωσε και ο Στέλιος Τσοχατζής, χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση στο νοσοκομείο άλλα και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» είναι απελπιστική:

«Καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα περιστατικά covid, να εφημερεύσουν και να συνδράμουν στις κλινικές covid. Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής, προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων», είπε ο κ. Τσοχατζής.

Κομφούζιο στο ΕΣΥ, την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στριμωγμένος από το θέμα της τεράστιας θνητότητας σε ΜΕΘ που παρατηρείται στην Ελλάδα, παραδέχθηκε μεν το πρόβλημα σημειώνοντας πως η θνητότητα είναι διπλάσια του μέσου ευρωπαικού όρου, άλλα απέδωσε τους υπερβολικούς θανάτους μόνο στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις!

Μετά τις καταγγελίες του γνωστού πνευμονολόγου Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, που μίλησε για προχειροστημένες ΜΕΘ χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, έρχονται τώρα και οι καταγγελίες γιατρών που περιγράφουν μια απελπιστική κατάσταση.

Καθημερινά πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι στις ΜΕΘ, η χώρα καταγράφει τρομακτικά νούμερα θνητότητας σε αυτές, και η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει αποφασιστικά μέτρα για να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος. Έχει ετοιμοπόλεμους τους χιλιάδες μη εμβολιασμένους υγειονομικούς και επιμένει να τους κρατά ανενεργούς, προκειμένου να μη διαταραχθεί το διχαστικό αφήγημα!

Γιατροί και νοσηλευτές που έχουν πολύτιμη εμπειρία στη καταπολέμηση της Covid μένουν σε αχρηστία, επειδή το κράτος δεν δέχεται να δουλεύουν ούτε καν με τη διενέργεια συχνών τεστ!

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση προτιμά να διαπραγματεύεται όρους με τους κλινικάρχες των ιδιωτικών δομών υγείας, σα να μην αντιλαμβάνεται καθόλου το επείγον του θέματος.

Ταυτόχρονα, όσο το σύστημα υγείας πιέζεται όλο και περισσότερο, οι υγειονομικοί που συνεχίζουν να δουλεύουν, το κάνουν υπό εξαντλητικές συνθήκες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάχαλο το ΕΣΥ: Απίστευτες καταγγελίες για ανειδίκευτους γιατρούς σε ΜΕΘ Covid, «για να βγαίνουν οι βάρδιες»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.