ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπακογιάννη: «Άνοιξα το στόμα μου και είπα βλακεία»

Στο Mega βρέθηκε καλεσμένη η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να μιλήσει για τον κορονοϊό, το Πάσχα και την εστίαση.
Μπακογιάννη: «Άνοιξα το στόμα μου και είπα βλακεία»

Στο Mega βρέθηκε καλεσμένη η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να μιλήσει για τον κορονοϊό, το Πάσχα και την εστίαση.

Καλεσμένη σε εκπομπή του Mega ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που αναφέρθηκε σε όλα τα… καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα κορονοπάρτι όπως παρουσιάζονται, που γίνονται στις πλατείες, μίλησε για την εστίαση και το άνοιγμα της, παράλληλα με άλλα πράγματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη:

«Η αστυνομία να συλλάβει τους διοργανωτές των κορονοπάρτι»

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση όταν μαζεύονται 5.000 άνθρωποι και κάνουν πάρτι να πάει η αστυνομία και το διαλύσει με τη βία. Τα πάρτι αυτά δεν είναι τυχαία, είναι καλά οργανωμένα και από πίσω βρίσκονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Η αστυνομία μπορεί να συλλάβει τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της οργάνωσής τους. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, και θα την κάνει καλά. Δε γίνεται ένας αστυνομικός να βρίσκεται πίσω από κάθε πολίτη που δεν τηρεί τα μέτρα. Γίνεται όμως η αστυνομία να δει τι κρύβεται από πίσω από αυτά τα πάρτι», είπε η κ. Μπακογιάννη για τα κορονοπάρτι στις πλατείες.

«Δε θα αργήσει το άνοιγμα της εστίασης

«Νομίζω πως δε θα αργήσει το άνοιγμα της εστίασης. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πότε θα γίνουν οι σχετικές κινήσεις. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. Όλοι οι λοιμωξιολόγοι πολιτικολογούν, και οι πολιτικοί έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι. Σε όλες τις χώρες υπάρχει προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση διαχείρισης αυτής της καταστροφής. Η Ελλάδα κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει το σύστημα υγείας ζωντανό και όρθιο. Ας κάνουμε μια τελική προσπάθεια όλοι, ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή, αυξάνονται κατά πολλοί οι άνθρωποι που εμβολιάζονται, να περάσει και αυτός ο καιρός να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία. Θέλω να δώσω το μήνυμα, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν το δικαίωμα, να μη χάνουν χρόνο. Τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν», τόνισε η ίδια.

Μετακινήσεις το Πάσχα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Μιλώντας για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε «Ποια οργάνωση κράτους μπορεί να ελέγξει όσους έχουν εμβολιαστεί από εκείνους που δεν έχουν; Ας είμαστε λίγο πραγματιστές. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος. Για τους τουρίστες υπάρχει, μπορείς να τον ελέγξεις, είναι ένα αεροπλάνο. Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ελέγχεις αεροπλάνα, πλοία, τις εισόδους της χώρας, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους δρόμους της Ελλάδας. Αν φύγουν άρρωστοι άνθρωποι, θα αντέξουν τα νοσοκομεία; Για αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο».

«Αν πρόκειται να πάει κάποιος τουρίστας στα νησιά μας, θα πάει και με ανοιχτή την εστίαση, και βεβαίως θα πάμε και εμείς μαζί του για να κάνουμε τις διακοπές μας. Άρα το θέμα μας είναι πώς θα αντέξουμε μέχρι τις 15 Μαΐου», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Αναφερόμενη στη δήλωσή της σε τηλεοπτική εκπομπή, που είχε πει «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη, σας το λέω ξεκάθαρα», προκαλώντας αντιδράσεις, η ίδια εξήγησε ότι «Αισθάνομαι όπως αισθάνεστε και εσείς. Είχα τόσο ονειρευτεί αυτό το Πάσχα στα Χανιά, πίστευα ότι θα ήταν η ώρα που θα παίρναμε τη ζωή μας πίσω. Εγώ είμαι παρορμητική και εκφράστηκα και είπα αυτό που θέλω, αλλά από την ώρα που δεν επιτρέπεται θα κάνουμε Πάσχα στην Αθήνα. Είμαστε γεροί και αυτό μετράει».

«Σωστά ξεκαθάρισε ο Δένδιας τις ελληνικές θέσεις»

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών μετά και την πρόσφατη «επεισοδιακή» συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «Νομίζω πως είναι σαφές πως η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου εξελίχθηκε σε ξεκαθάρισμα θέσεων. Κατά την άποψή μου σωστά ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας τις ελληνικές θέσεις, καθώς είχε ακροατές όχι μόνο τους Τούρκους αλλά και την Ευρώπη. Ήδη πολλές χώρες ευρωπαϊκές αρχίζουν και αναδιπλώνονται, όπως οι Γερμανοί και η κ. Μέρκελ. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Τουρκία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Ο κ. Ερντογάν πρέπει να πάρει αποφάσεις σημαντικές για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις ελληνοτουρκικές. Αν σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, έχουμε προοπτικές. Αν δεν το σεβαστεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη διεθνή κοινότητα που δε θα συμφωνήσει μαζί του».

«Πιστεύω ότι ο διάλογος που γίνεται, με τις όποιες δυσκολίες γίνεται, είναι καλό να γίνεται, καθώς υπάρχει μείωση της έντασης η οποία είναι προϋπόθεση για τη συνέχειά του», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για τις δηλώσεις που είχε κάνει για την Κρήτη και το Πάσχα, τονίζοντας ότι «άνοιξα το στόμα μου και είπα βλακεία».

Διαβάστε επίσης:

Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό – Η Πελώνη έκανε spoiler των ανακοινώσεων

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Χαρούμενες οι 5 εργάτριες στο τραπέζι της βασιλόπιτας λίγες ώρες πριν τον όλεθρο

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Χαρούμενες οι 5 εργάτριες στο τραπέζι της βασιλόπιτας λίγες ώρες πριν τον όλεθρο

Ανύποπτες για το τι έμελλε να συμβεί, οι 5 γυναίκες περνούσαν ανέμελες στιγμές χαράς με τους συναδέλφους τους σε γιορτή της εταιρείας

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Τραγικά νούμερα για το δημογραφικό - Μόλις 66.532 γεννήσεις είχαμε το 2025 εκ των οποίων μόνο τα 40.000 ήταν ελληνόπουλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Μεροκάματα θανάτου στην Ελλάδα του 2026 - Οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε γίνει κοπή της βασιλόπιτας το προηγούμενο βράδυ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία