ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Canadair: Αδιανόητο! Στο ίδιο σημείο στην Κάρυστο είχε πέσει ξανά καναντέρ (vid)

Θυμηθείτε ποιοι ήταν οι δύο αδικοχαμένοι χειριστές του Canadair που είχε συντριβεί το 2007 στην ίδια περιοχή στην Εύβοια
Canadair: Αδιανόητο! Στο ίδιο σημείο στην Κάρυστο είχε πέσει ξανά καναντέρ (vid)

Το Πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του Canadair CL-215 που συνετρίβη στην περιοχή του Πλατανιστού (Κάρυστος – Νότια Εύβοια).

Οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) θυμούνται με οδύνη τι είχε συμβεί τέτοιες μέρες το 2007.

Στις 23 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, ο σμηναγός (κυβερνήτης) Δημήτριος Στοϊλίδης και ο υποσμηναγός (συγκυβερνήτης) Ιωάννης Χατζούδης σκοτώθηκαν, όταν το Canadair τους συνετρίβη στην επαρχιακή οδό Στείρων-Παλαιοποτάμου.

Σε κοντινό δηλαδή σημείο με το σημερινό περιστατικό, δύο νέοι άνθρωποι είχαν πέσει στο καθήκον και, μάλιστα, την Κυριακή (30/7) θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο.

Ποια ήταν τα θύματα του Canadair το 2007:

Καταρχήν ήταν αεροσκάφος CL-415 υπ’ αριθμ 2055, με ημερομηνία κατασκευής το 2001, στο οποίο ο Δημήτριος Στοϊλίδης επέβαινε ως κυβερνήτης κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως.

Είχε 1.415 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 970 ώρες στα αεροσκάφη CL-415

Ήταν ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη της 383 Μοίρας Αεροπυρόσβεσης που από την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, είχαν μετασταθμεύσει τις μέρες εκείνες στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Κατά πληροφορίες, το Canadair πραγματοποίησε χαμηλή πτήση, έκανε τη ρίψη νερού και στη συνέχεια ο πιλότος προσπάθησε να του δώσει ύψος, όμως το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Ο 34χρονος σμηναγός ήταν συνάδελφος με τη σύζυγό του, αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικότητα ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, πατέρας δύο αγοριών.

Ο Ιωάννης Χατζούδης είχε γεννηθεί το 1979 και καταγόταν από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Εισήλθε στη 72η Σειρά της Σχολή Ικάρων στις 8 Σεπτεμβρίου του 1997 και αποφοίτησε το 2001, όταν και αναδείχθηκε στους τέσσερις πρώτους.

Έπειτα από την αποφοίτησή του πήγε στην Τανάγρα, όπου υπηρέτησε σε μοίρα πολεμικών αεροσκαφών Mirage 2000.

Τον Σεπτέμβριου του 2005 τοποθετήθηκε σε μοίρα αεροσκαφών Canadair CL-415, με αποστολή αεροπυρόσβεσης.

Είχε 784 ώρες πτήσεως, εκ των οποίων οι 146 σε CL-415.

Τραγική ειρωνεία αποτέλεσε το γεγονός πως ο υποσμηναγός είχε σωθεί από πτώση Mirage-2000 τον Νοέμβριο του 2003 (είχε καταπέσει λόγω βλάβης σε θαλάσσια περιοχή, δυτικά της Χίου).

Μαζί με συνάδελφό του έμειναν για μία ώρα στη θάλασσα μέχρι να τους εντοπίσει ελικόπτερο και να σωθούν.

Δυστυχώς για τον Χατζούδη, όπως και για τον Στοϊλίδη, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε για πάντα. Όπως όλους όσοι έπεσαν στο καθήκον.

Δείτε ρεπορτάζ του MEGA:






Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει άνδρας στο Περιστέρι που βρίζει γυναίκες με παιδιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Η Αστυνομία προειδοποιεί να μην ανοίγονται ύποπτοι σύνδεσμοι, να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας και να μην κοινοποιούνται κωδικοί ή στοιχεία καρτών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία