ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμόγελο του Παιδιού: Εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση λασπολογεί μια δομή που στηρίζει 48.000 παιδιά

Ούτε τις γιορτές των παιδιών, ούτε τις απαντήσεις που δίνει το Χαμόγελο του Παιδιού δεν υπολογίζει η εμμονική Δόμνα Μιχαηλίδου που επιτίθεται συνεχώς στον οργανισμό.
Χαμόγελο του Παιδιού: Εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση λασπολογεί μια δομή που στηρίζει 48.000 παιδιά

Σε έναν ασταμάτητο πόλεμο λάσπης κατά του Χαμόγελου του Παιδιού έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Οι ανοιχτές επιθέσεις και τα υπονοούμενα προς τον πρόεδρο και ιδρυτή του ιδρύματος Κώστα Γιαννόπουλο, έχουν γίνει πλέον καθημερινή ασχολία της υφυπουργού η οποία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου έχει κάνει έξι στοχοποιητικές αναφορές στον οργανισμό, σε έξι διαφορετικά Μέσα Ενημέρωσης.

Εντωμεταξύ το Χαμόγελο του Παιδιού έχει εκδώσει λεπτομερέστατη ανακοίνωση – απάντηση στα όσα προσάπτονται στην εθελοντική οργάνωση από τη Δόμνα Μιχαηλίδου, άλλα με τόσες τηλεοπτικές εμφανίσεις που κάνει η υφυπουργός για αυτήν την εκστρατεία στοχευμένης δυσφήμισης, που να βρει χρόνο για να ενημερωθεί για το τι απαντά το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι τα έσοδα του Χαμόγελου ετησίως ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, με τα δέκα εκατ. ευρώ εξ αυτών να πηγαίνουν στη μισθοδοσία των 480 ατόμων που έχει ως προσωπικό και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται σε δράσεις για τις δομές και την στήριξη των παιδιών. Αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, ύψους πέντε εκατ. ευρώ, στην Ελβετία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε  ότι προέρχονται από την πώληση του «ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο η οργάνωση είχε ποσοστό και ότι, πλέον, αυτός ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός με ποσά 100-200 ευρώ, ενώ τα 5 εκατ. έχουν δαπανηθεί για ανάγκες του οργανισμού.

Σχετικά, δε, με το διαμέρισμα-μεζονέτα των 500 τετραγωνικών, είπε ότι του έχει παραχωρηθεί από το Χαμόγελο για τη διαμονή του, καθώς ο ίδιος έχει έσοδα μόνο από τη σύνταξή του. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για σκευωρία και ανθρωποφαγία, ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα».

Παρά τις λεπτομερείς απαντήσεις που δίνονται από τον κ. Γιαννόπουλο σε προφορική και γραπτή μορφή, η Δόμνα Μιχαηλίδου φαίνεται πως έχει πάρει «εργολαβία» τον κιτρινισμό της δομής, στα πλαίσια της γενικότερης πρόθεσης της κυβέρνησης να «τελειώσει» τα μεγάλα φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας, προς όφελος διεθνών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστρέψει τις δομές, που η ίδια δεν έχει να προσφέρει στην κοινωνία. Η καταστρεπτική πολιτική που εφαρμόζει, οδηγεί την χώρα σε ανθρωπιστική καταστροφή με χιλιάδες παιδιά να παραδίδονται σε ένα αβέβαιο και δυστοπικό μέλλον. Μια βαθιά υποκριτική στάση από ένα ανύπαρκτο κράτος και κάποιους ανεύθυνους υπουργούς , που αντί να συνειδητοποιούν πως οι ιδιωτικές δομές καλύπτουν τα δικά τους κενά μέριμνας για τα παιδιά, κατηγορούν τους ιδιώτες που δεν είναι «άγιοι» όπως είναι οι… ίδιοι.

Διανύοντας μέρες εορτών, η Δόμνα Μιχαηλίδου θεώρησε πως είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσει να χτυπάει αλύπητα μια δομή που στηρίζει 48.000 παιδιά. Ο μηχανισμός ανθρωποφαγίας που έχει στηθεί εδώ και έναν μήνα στέρησε τα αξιοπρεπή Χριστούγεννα από τα παιδιά της Κιβωτού και τώρα η υφυπουργός βιάζεται να κάνει το ίδιο και με τα παιδιά του Χαμόγελου. Αυτό το γεγονός και μόνο, δείχνει πως καμία κυβερνητική πρόθεση δεν υπάρχει για την ευημερία και την ευζωία των παιδιών (ειδικά σε μια γιορτινή περίοδο), άλλα εξυπηρετούνται μόνο κάποια σκοτεινά συμφέροντα.

Αν η Δόμνα Μιχαηλίδου επιθυμεί όντως να προσφέρει στην υπηρεσία της προστασίας του παιδιού, ας φροντίσει πρώτα να δημιουργήσει ανάλογες κρατικές δομές ώστε να μην χρειάζονται οι ιδιωτικές προσπάθειες. Όχι να λειτουργεί εντελώς τυχοδιωκτικά και να αφήνει τις τύχες των παιδιών να κρέμονται από τα μανταλάκια κάθε τηλεδικαστηρίου, με μια αδιάκριτη διαπόμπευση των ιδρυμάτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμόγελο του Παιδιού: Εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση λασπολογεί μια δομή που στηρίζει 48.000 παιδιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.