ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάος στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά: Ακυρώνουν χειρουργεία γιατί δεν έχουν αναισθησιολόγους!

Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεταξά, όπου οι αναισθησιολόγοι έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό και πλέον δε φτάνουν.
Χάος στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά: Ακυρώνουν χειρουργεία γιατί δεν έχουν αναισθησιολόγους!

Χαοτικά είναι τα πράγματα στο Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, όπου πλέον οι αναισθησιολόγοι έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό.

Συγκεκριμένα, από τους 12 αναισθησιολόγους που είχε το νοσοκομείο, έχουν μείνει μόνο τέσσερις, ενώ και τα χειρουργικά τραπέζια από έξι, έμεινε μόνο ένα.

Αυτό σημαίνει ότι το Μεταξά μπορεί πλέον να εξυπηρετεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά, κάτι που φέρνει πάρα πολλά προβλήματα.

Δηλώσεις για την κατάσταση αυτή, έκανε ο Παύλος Σαρώφ, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά.

Ο ίδιος τόνισε ότι όλα άρχισαν μετά το Πάσχα, όταν και ξεκίνησαν οι μετακινήσεις πολλών αναισθησιολόγων στα ελληνικά νησιά.

Πέντε τότε αποφάσισαν να παραιτηθούν και έτσι παρέμειναν 7, ενώ η μία αναισθησιολόγος είχε διορισμό σε άλλο νοσοκομείο και έτσι φτάσαμε στους έξι.

Από κει και πέρα, οι έξι αναισθησιολόγοι δούλευαν με τρία χειρουργικά τραπέζια και ήρθε μία αναρρωτική για ακόμα έναν και ο τελευταίος έφυγε για τη Λήμνο.

Έτσι, έχει φτάσει η κατάσταση το απροχώρητο και το Νοσοκομείο που έχει έναν τόσο σημαντικό ρόλο, μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο πλέον έκτακτα περιστατικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάος στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά: Ακυρώνουν χειρουργεία γιατί δεν έχουν αναισθησιολόγους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.