ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Eίχαμε 98 νέες εστίες φωτιάς»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την εξέλιξη των πυρκαγιών, που καίουν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε ότι 64 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη.
Χαρδαλιάς: «Eίχαμε 98 νέες εστίες φωτιάς»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την εξέλιξη των πυρκαγιών, που καίουν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε ότι 64 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο σε ό,τι αφορά την ένταση των πυρκαγιών και των νέων εστιών σε όλη τη χώρα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκονται στη μάχη, βρίσκονται στο μέτωπο μέσα στη φωτιά.

Οι πυροσβέστες μας παλεύουν μέρα νύχτα, άυπνοι εδώ και μέρες για να σώζουν ζωές και να αντιμετωπίζουν τα πύρινα μέτωπα και τις νέες φωτιές, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τους ευχαριστούμε για όσα μας προσφέρουν σε συνεργασία με τους εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη υπό αντίξοες και συχνά πολύ επικίνδυνες και πρωτόγονες συνθήκες», συνέχισε.

 «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία».

«Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε 98 νέες ενάρξεις (σ.σ. νέες εστίες φωτιάς) και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούσαν σήμερα σε 154 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση των 14:30, ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι εν εξελίξει πυρκαγιές ανέρχονταν σε 56.

 

Συνολικά 64 πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή ανοικτές, με σημαντικότερες εκείνες που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, «όπου σήμερα αντιμετωπίσαμε νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά».

«Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και τον Μαραθώνα είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στον σταθμό της Πάρνηθας, στις 14:47 οι ριπές των ανέμων μετρήθηκαν έως 8 μποφόρ – 66χλμ/ώρα, ευνοώντας τη δημιουργία νέων εστιών. Αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της Εθνικής οδού, κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Βαρυμπόμπη και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα», συμπλήρωσε.

Τα θερμικά φορτία είναι υψηλότατα και επικίνδυνα και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, με σημαντικότερες τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, εξήγησε.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Τραγικά νούμερα για το δημογραφικό - Μόλις 66.532 γεννήσεις είχαμε το 2025 εκ των οποίων μόνο τα 40.000 ήταν ελληνόπουλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Μεροκάματα θανάτου στην Ελλάδα του 2026 - Οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε γίνει κοπή της βασιλόπιτας το προηγούμενο βράδυ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ντροπιαστική κίνηση της UEFA: Κατέβασε πανό με τον Κύπριο αγωνιστή Παλληκαρίδη που η Πάφος έχει στο σήμα της

Ενόχλησε UEFA και Τσέλσι ο εκτελεσμένος από τους Άγγλους Κύπριος ήρωας - Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ύψωσαν ανενόχλητοι σημαία του ψευδοκράτους σε αγώνα της Γαλατά!

Κοινωνία