ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ελληνικού λαού: ΝΑΤΟικοί «πρωταθλητές» οι Έλληνες στη μη στήριξη της Ουκρανίας και στη δυσπιστία για το ΝΑΤΟ!

Αποκαλυπτική έρευνα του ΝΑΤΟ αποτυπώνει τη μαζική διαφωνία του ελληνικού λαού στα ΝΑΤΟικα σχέδια που υπηρετεί τυφλά ο Κ.Μητσοτάκης

Αποκαλυπτική έρευνα του ΝΑΤΟ αποτυπώνει τη μαζική διαφωνία του ελληνικού λαού στα ΝΑΤΟικα σχέδια που υπηρετεί τυφλά ο Κ.Μητσοτάκης
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Σε απόλυτη αντίθεση βρίσκεται η φιλοπολεμική και ΝΑΤΟδουλη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη βούληση του ελληνικού λαού, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και έρευνα που έκανε το ίδιο το ΝΑΤΟ!

Πρόκειται για έρευνα που έγινε σε 32 χώρες – μέλη, κατά την οποία περισσότεροι από 30.000 ερωτηθέντες κατέθεσαν τις απόψεις τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την παραμονή της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, της στήριξης στην Ουκρανία και της εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ που μεταδίδουν τα τεκταινόμενα του πολέμου.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει τα πάντα στην αντιρωσική πολιτική και τη στήριξη της συνέχισης του πολέμου, ο ελληνικός λαός είναι ανάμεσα στους πρώτους του ΝΑΤΟικού άξονα που στέκονται με αρνητισμό ή σκεπτικισμό απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Έλληνες εκφράζουν και μεγάλη δυσπιστία ακόμα και για τη χρησιμότητα του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια της χώρας τους.

Στο ερώτημα «πόσο σημαντική θεωρείς τη συμμαχία του ΝΑΤΟ για τη μελλοντική ασφάλεια της χώρας σου;» μόλις το 28% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα απαντά «πολύ σημαντική» – έναντι 41% του παγκόσμιου μέσου όρου. Πρόκειται για το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό παγκοσμίως μετά τη Γαλλία και τη Σλοβενία (24% και 25% αντίστοιχα). Μάλιστα στην Ελλάδα το 24% του πληθυσμού, 1 στους 4 δηλαδή, θα ψήφιζε να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ!

Στο ερώτημα αν η ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ απομακρύνει το ενδεχόμενο επίθεσης από άλλη χώρα, στην Ελλάδα συμφωνεί μόλις το 56% (!) παρά την ατελείωτη προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι με την προσκόλληση στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζεται η «ασφάλεια» της χώρας.

Προφανώς γι’ αυτό το ποσοστό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η πολιτική «ίσων αποστάσεων» που τηρούν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα και τον διεθνή ταραξία που λέγεται Τουρκία. Και φυσικά μην ξεχνάμε την Κύπρο που βρίσκεται 50 χρόνια υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή από ένα σημερινό μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, με τις ΗΠΑ να μην κάνουν καμία ουσιαστική ενέργεια γι’ αυτό.

Όσον αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε η φιλο – ουκρανική ρητορική, ούτε οι τόνοι αντιρωσικής προπαγάνδας δεν έχουν κάμψει τους παραδοσιακούς δεσμούς που διατηρεί εδώ και αιώνες η χώρα μας με τη Ρωσία. Και υπάρχει έντονος αρνητισμός στην στήριξη της Ουκρανίας, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδειάζει τις αποθήκες οπλισμού της χώρας μας, για να στηρίζει τον Ζελένσκι. Μάλιστα, όχι μόνο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί με τη στήριξη στην Ουκρανία, αλλά τα ποσοστά διαφωνίας είναι τα υψηλότερα από όλες τις χώρες που εντάσσονται στο ΝΑΤΟ!

Συγκεκριμένα στην ερώτηση: «Συμφωνείτε η χώρα να συνεχίσει τη στήριξη στην Ουκρανία;», κατά μ.ο. στα 32 κράτη – μέλη συμφωνεί το 61%. Αλλά στην Ελλάδα καταγράφεται η χειρότερη επίδοσή τους, καθώς μόλις το 12% απαντά «συμφωνώ σθεναρά», ένα 28% απαντά «κάπως συμφωνώ», ενώ ένα 24% απαντά ότι «κάπως διαφωνεί» κι ένα 28% ότι «διαφωνεί σθεναρά».

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς καμία ντροπή παραδέχτηκε ότι δημιούργησε κενά στην άμυνα της Ελλάδας με τα όπλα που χάρισε στην Ουκρανία και ότι θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ, φορτώνοντας τον λαό με επιπρόσθετα βάρη, στο ερώτημα της έρευνας του ΝΑΤΟ αν η χώρα θα έπρεπε να διατηρήσει ή και να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες, προσανατολισμένες ως είναι για τους σκοπούς και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, το 33% των Ελλήνων θεωρεί ότι πρέπει να ξοδευτούν περισσότερα κι ένα 43% ότι πρέπει να συνεχίσει στα ίδια ποσά. Ένα 19%, σχεδόν 1 στους 5, απαντά ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στις δαπάνες. Κι εδώ λοιπόν υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης.

Μεγάλη δυσπιστία δείχνουν οι Έλληνες και στα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ, όσον αφορά τον τρόπο που μεταδίδουν τα γεγονότα στα μέτωπα της Ουκρανίας. Στην ερώτηση: «εμπιστεύεστε τα ΜΜΕ στη χώρα σας ότι λένε την αλήθεια για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία;», κατά μ.ο. στα 32 κράτη – μέλη το 44% τα εμπιστεύονται και το 49% όχι. Στην Ελλάδα καταγράφεται το χειρότερο ποσοστό τους, καθώς μόλις το 3% (!) εμπιστεύεται «very much» τη σχετική ενημέρωση, 21% «κάπως» («somewhat»), 34% «όχι, όχι πολύ» και 36% «όχι, καθόλου»! Τόσα εκατομμύρια για τις λίστες Πέτσα, τελικά πήγαν χαμένα.

Βλέποντας αυτά τα στοιχεία, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά για τον εαυτό του και τα συμφέροντα του διεθνούς κύκλου του, αφού σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση του ελληνικού λαού.

Exit mobile version