ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης για υπερωρίες: «Δεν θα τις… κλέβει κανείς»

Ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα μπορεί κανένας να... κλέβει τις υπερωρίες.

Χατζηδάκης για υπερωρίες
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Χατζηδάκης για υπερωρίες: Ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα μπορεί κανένας να… κλέβει τις υπερωρίες.

Χατζηδάκης για υπερωρίες: Στα εργασιακά δεν θα υπάρχουν πλέον πληρωμένες υπερωρίες. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, βεβαίωσε πως δεν μπορεί κανένας να… κλέψει τις υπερωρίες.

Χαρακτηριστικά έκανε γνωστό πως μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά. Eνώ ακόμη είπε πως θα είναι… επανάσταση η θέσπιση ψηφιακής κάρτας.

Με αυτή θα ελέγχεται ο εργοδότης και δεν θα μπορεί να… κλέψει υπερωρίες. το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο. Έτσι, δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει. Ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του. Έπειτα, το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα καταγράφονται με ηλεκτρονικό έλεγχο. Επίσης εξήγησε πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τον εργαζόμενο γιατί αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες θα μπορεί να δουλεύει τέσσερις μέρες και τις επόμενες να παίρνει ρεπό.

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο όπως τόνισε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».

Σχολεία: Προς ματαίωση οι ενδοσχολικές εξετάσεις – Πώς θα γίνεται η προαγωγή των μαθητών

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα οχτώ πράγματα που «δείχνουν» θρόμβωση

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version